İstanbul firmaları İzmir’e geliyor

İnşaat sektörünün son dönemde hareketli günler yaşadığı İzmir’de, milyon dolarlık projeler yavaş yavaş hayata geçmeye başlarken, kent yeni şirketlerle tanışıyor.

Haberin Devamı

BU yıl İstanbullu dört firmanın, başta yeni kent merkezinde olmak üzere, İzmir’in çeşitli noktalarında projelerine başlaması bekleniyor.
Bayraklı’da Henkel’e ait fabrikayı satın alan Sur Yapı, Torunlar ve Hayat Kimya’nın kentte yapmayı planladığı, ‘İzmir Kompleksi’nde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırımla AVM, rezidans ve marinadan oluşan proje bu yıl başlayacak.
Yine aynı bölgede Tekfen Emlak Geliştirme Grubu ve Rönesans Alışveriş Merkezleri ortaklığıyla yapılacak olan ‘İzmir Karma Kullanım Projesi’nin de bu yılın son çeyreğinde start alması planlanıyor. 40 bin metrekare arsa üzerinde rezidans, AVM ve home -ofis fonksiyonlarından oluşan proje, 456 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip.

Önce Balıkesir sonra İzmir

Bölgede yatırım planlayan bir diğer firma ise Makrom Yapı. Firmanın, Balıkesir ve İzmir’de 1500 konutluk projesi bulunuyor. İstanbul dışında da proje geliştirmeye başlayan Makrom Yapı’nın ilk  durağı Balıkesir olacak. Daha sonra İzmir’e başlanacak. Bu yıl başlaması planlanan projelerin, 2014 Mayıs ayında teslim edilmesi hedefleniyor.
230 villa yer alıyor
Son yıllarda İzmir’de önemli konut projelerine imza atan Soyak’ın da, bir süredir konuşulan ‘Urla Zeytinalanı’ projesini bu yıl hayata geçireceği tahmin ediliyor. 200 dönüm üzerinde 230 villanın yer aldığı projenin yatırım tutarı ise 200 milyon dolar. Firmanın İzmir’de yürüttüğü Soyak Siesta projesinin 3 ve 4’üncü etap satışları ile Soyak Mavişehir Optimus’un inşaatı da sürüyor.

Haberin Devamı

Konuttan marinaya geniş bir konsept

AVM, rezidans ve marinadan oluşan projenin konsept çalışmaların devam ettiğini aktaran Sur Yapı Kurumsal İlişkiler Müdürü Selvin Oyman, “Uluslararası ölçekte proje grupları ile görüşmeler devam ediyor. Projenin toplam inşaat alanı 110 metrekare. AVM kısmı 32 bin metrekarelik alana sahip olacak ve içinde 80 mağaza yer alacak. Rezidansta ise 375 konut yer alıyor. Projenin bir diğer bölümü de marina. 160 yat kapasiteli bir marina planlanıyor” diye konuştu. Projenin yatırım tutarının 550 milyon dolar olduğunu ifade eden Oyman, gerekli çalışmaların ardından projeye bu yıl içinde başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.


BÜYÜKLERDEN BİRİ OLACAK

Haberin Devamı

İzmir Karma Kullanım Projesi hakkında değerlendirme yapan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, konumu itibariyle kentin en önemli yerleşim alanlarından Karşıyaka, Konak ve Bornova semtlerinin kesişim noktasında inşa edilecek projenin, toplam 235 bin metrekare inşaat alanıyla İzmir’in en büyük gayrimenkul geliştirme projelerinden olacağını kaydetti. Projenin 40 bin metrekare arsa üzerinde rezidans, AVM ve home-ofis fonksiyonlarından oluşan bir karma proje olarak geliştirildiğini anlatan Egesel, “Toplam 456 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip. İzmirliler için yeni bir yaşam alanı ve cazip bir buluşma noktası oluşturması hedeflenen projenin yapımına 2012 yılının son çeyreğinde başlaması planlanıyor. Tekfen Emlak Geliştirme Grubu ve Rönesans Alışveriş Merkezleri ortaklığıyla hayata geçirilecek İzmir Karma Projesi’nin konumlandırıldığı İzmir/Bayraklı Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen alan içinde kalması, Adliye Binası’nın bölgeye taşınmış olması ve ulaşım bağlantılarının güçlülüğü sebebiyle oldukça cazip bir bölge olarak öne çıkıyor” dedi.

Katkı koyacak

Haberin Devamı

Bayraklı bölgesinin son yıllarda özellikle ofis projeleri ve kısmen rezidans yatırımları açısından gelişmeye başladığına dikkat çeken Egesel, “Tekfen Emlak olarak, gerek lokasyon, gerekse büyüklük olarak benzeri bulunmayan bir alan üzerinde hayat geçirilecek, aynı zamanda İzmir halkının istek ve ihtiyaçlarını gözeterek tasarlanan karma projenin bölgenin gelecekte ‘Yeni kent merkezi’ olması yönündeki gelişimine katkı sağlamasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları