İşçilerin kanı bir evle eşitlenemez

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası Başkanı Kamber Saygılı, Ankara’da 20 kişinin öldüğü patlamalar için bakın kimleri suçluyor:

Haberin Devamı

“Bu tür olaylarda gerekçe hiç değişmiyor; işletme belgesi yok, kaçak çalışma, alınmayan iş güvenliği, denetimsizlik. Tabi ki en önemlisi de azami kar uğruna işçinin hiçleşmesi, değersizleşmesi. Örgütsüzlük ve güvencesizlik. Kurulacak cümlelerin ya da bilinen kelimelerin hiç birisi OSTİM’de yaşananları ifade etmeye yetmiyor. Hele de vahşet sonrası yetkililer tarafından yapılan açıklamalar insanım diyen herkesin kanını dondurur nitelikte.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cinayetle ilgili olarak “İş kazası her zaman olur” diyerek, 17. yüzyıldan doğru konuşurken, Büyükşehir Belediye Başkanı “Patlamada yaşamını yitiren ve evli olan hemşerilerimizin ailelerine tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın da onayı ile birer ev vereceğiz”  beyanında bulunuyor. Kan yada sus parası olsa gerek. Bu nasıl bir cürettir.
Arkadaşlarımızın daha cenazeleri kalkmadan, kanları kurumadan kan pazarlığı yapıyor. İşçilerin kanını bir evle eşitliyor. Tıpkı Tuzla Tersanelerinde tersane patronlarının ve işçi simsarı taşeronların yatığı gibi.
Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ise 7 kişinin öldüğü ilk patlamanın olduğu
iş yeriyle ilgili olarak “işletme belgesinin olmadığını” öğrendim diyerek tıpkı kedisinden önceki AKP’nin çalışma bakanları gibi tam bir sorumsuzluk örneği sergiliyor. AKP’yi temsilen Başbakan’a soracak olursanız kader, gerisi teferruat...”

Haberin Devamı

Ankara trafiğinin ateş böcekleri

KASK takanı var, takmayanı var. Zırt pırt sağınızdan solunuzdan biri önünüze atılıveriyor! Bir de sanki kırmızı ışıkta geçiş üstünlükleri varmış gibi davranıyorlar. Ters yönden gitmeyi kendilerine hırsız kovalayan Yunus ekipleri misali hak görüyorlar. Trafik biraz tıkandı mı kaldırımlarda at koşturmaktan da geri kalmıyorlar.
Şundan da eminim ki en az %75’nin motorsiklet ehliyeti de yok! Evet motorlu kuryelerden bahsediyorum. Kimi kebap, kimi ise pizza yetiştirme derdinde. Paket servisin çabuk ve sıcak gitmesi, onlar için fazla bahşiş demek ama biz Başkentliler içinse trafik terörü ile eş anlamlı. Ateşböceği gibi bir orada bir burada kuralsız bir şekilde ilerliyorlar. Kendilerini tehlikeye attıkları gibi başkalarının yaşamını da tehdit ediyorlar. Acaba bu motorlu kuryeleri birileri denetliyor mu? Ya da denetlemek akıllarından geçiyor mu? Restaurantları ve kafeleriyle ünlü Bahçelievler bu sıkıntıya da ev sahipliği yapıyor. Bunların önemli bir kesimi ehliyetsiz, ayrıca kasksızlar...        ? Engin BALIM

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- ‘BEŞİR Göğüş’ü Anma ve Ödül Töreni’ 11 Şubat Cuma 17.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak ‘Beşir Göğüş İçin’ etkinliğiyle gerçekleştirilecek. Sunan: Aslı Yıldız. Dinleti: Eren Süalp. Açıkoturum: ‘Ortak Dil ve Özgürlükler’ Yöneten: Sevgi Özel. Konuşmacılar: Prof. Dr. Ahmet Kocaman, Prof. Dr. Sedat Sever, Ömer Faruk Eminağaoğlu.
- ANKARA Aydınlığı Girişimi’nin Prof. Dr. Ahmet İnam söyleşisi; ‘Felsefe ve Edebiyat’; 12 şubat 13.00’de Kanguru Sanat Edebiyat Akademisi’nde. (Konur Sokak, No: 8/8, Kızılay)

MİLLETVEKİLLERİNE

DEFTERDARLIKTA memur olarak görev yapmaktayım. Gelir Uzmanlığına girebilmemiz için daha önce de olduğu gibi şu anda Meclis’te görüşülmekte olan Gelir İdaresi Başkanlığı Geçici 9. Maddesinin ‘Başkanlıktaki’ ibarenin ‘Bakanlıkta’ olarak değiştirilmesini siz değerli Milletvekilimden istiyorum.
Metin TEMEL

Yazarın Tüm Yazıları