İnternette tanıştığım kişiye güvendim ama dolandırıldım

Sevgili Güzin Abla, ben de internet kurbanlarından biriyim. Bundan bir süre önce internette bir bey ile tanıştım. Babasının eski bir emniyet görevlisi olduğunu, yıllardır ABD’de yaşadığını, Türkiye’ye iş için gidip geldiğini, kendisinin iki tekstil firması olduğunu, üst düzey kişilerle ilişkileri bulunduğunu anlattı. Kısa bir süre içinde birbirimize bağlandık, ciddiydi ve evlenecektik.

Bu süre içinde maddi sıkıntıya düştüğünü söyleyip, benden para yardımı istedi. Sevdiğim ve ilerde eşim olacak kişiyi sıkıntıda bırakmamak için ben de yardım ettim. Daha sonra değişmeye başladı. Bir gün benim cep telefonumdan, başka bir telefona "Yarın size para çıkarıyorum; transfer numarasını bildireceğim" şeklinde mesaj göndertti. "Kim bu" diye sorduğumda "Yeni bir gayrimenkul alıyorum, onun için" dedi.

Aradan bir süre geçtikten sonra telefonumdan mesaj gönderdiğim bu kişi bana telefon etti; bu beyin kendisi ile evlenmek üzere olduğunu, fakat kredi kartlarını kullanıp kendisini maddi bakımdan zor durumda bıraktığını ve benden para beklediğini söyledi. Ben de kendisine durumu anlattım. "Birkaç ay sonra Amerika’da evleneceğiz" dedim. Bu hanım da bana "Asıl benimle evleniyor, evlerinden birini oğlumun üzerine verecek, teyzesi ile tanıştıracak" dedi. "Bana da aynı şeyleri söyledi" diye cevap verdiğim anda, ikimizde de jeton düştü; dolandırılmıştık!

ABD’deki telefon numarasını aradığımda, daha da büyük bir şok yaşadım. Karşıma çıkan hanım, telefonla çok sık rahatsız edildiğini, bu kişinin kendi telefonu diye Türkiye’den herkese bu numarayı vermiş olduğunu söyledi.

Türkiye’de "Size Amerika’dan ilaç getirteceğim" diyerek para topladığı sözde müşterileri, karşılığında hiçbir şey alamayınca bu hanımı sürekli arayıp ilaçlarını soruyorlarmış. Şimdi bana olan borcunu ödemesini söylemek için onu aradığımda hakaretler yağdırıyor. Hatta yeni sevgilisi bir olup, onları telefonla rahatsız ettiğimi ileri sürerek beni savcılığa vermekle tehdit etti. Sizden ricam, başıma gelenleri okurlarınızla paylaşmanız...

RUMUZ: DERTLİ


Sevgili kızım, ne diyeyim sana... Sen de, diğer hanım da çok safmışsınız gerçekten. Jeton biraz geç düşmüş! Aslında bana kalırsa yine de ucuz kurtulmuşsunuz. Belli ki bu adam maddi durumu iyi kadınlarla yakınlaşıyor, kendisine güven duymanız için de bu tür masallar anlatıyor. Emniyet görevlisi bir baba, gayrimenkuller, işadamı görüntüsü, ABD ve Türkiye arasında gidiş gelişler...

Daha fazla dolandırılmadığınız için şükredin. Ama yine de şaşıyorum size... Sadece birkaç aydır, hem de internet yoluyla tanıdığınız bir adama bu kadar güvenmek niye? Gün geliyor, yıllardır aynı yastığa başkoyduğunuz eşiniz bile arkanızdan dolap çevirebiliyor. Hiç araştırma, soruşturma ihtiyacı duymaz mı insan?

Bende Feriştah Yenge’nin lekesinin aynısından var

Sevgili ablacığım, ben 23 yaşında bir genç kızım. Yılmaz Erdoğan’ın dizisi, "Bir Demet Tiyatro"daki Feriştah yengenin yüzünde bulunan lekeyi (şarap lekesi) gördünüz mü? İşte benim yüzümdeki de aynı... Bu leke yüzünden hayat boyu istediğim hiçbir şeyi yapamadım. Evlenemiyorum, arkadaş bulamıyorum, iş bulamıyorum... İçime kapandım, karalar bağladım. Bu lekenin giderilebilme imkanı yani bir tedavisi var mı? Canım ablam ne olur derdime bir çare bul. Sana umut bağladım, cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

RUMUZ: MÜGE


Sevgili kızım, ben de bu lekenin ömür boyu kalıcı olduğunu düşünenlerden biriydim. Ama mektubunu alınca araştırıp soruşturdum. Eskiden öyleymiş ama bugün tıp o kadar ilerlemiş durumda ve lazer o kadar çok alanda yarar sağlıyor ki, artık giderilebildiğini öğrendim.

Bilgisine her zaman güvendiğim cilt hastalıkları uzmanı Dr. Canan Savaş, soruma karşılık şu bilgileri verdi: "Şarap Lekesi (Portwine Stain), her bin bebekten birinde görülen doğumsal bir lekedir. Başlangıçta açık pembe renklidir, yıllar içinde koyulaşıp morumsu bir renge dönüşebilir, vücudun çeşitli yerlerinde ve çeşitli büyüklüklerde olabilir. Önce düz yüzeyliyken sonra üzerinde kabarıklıklar gelişebilir. En sık baş ve boyunda görülür ve kendiliğinden geçmez.

Şarap lekesi estetik açıdan da kişiyi rahatsız ederek psikolojisini etkileyebilir. Şarap lekesi tedavisinde halen tüm dünyada sadece Pulse-dye lazer sistemi standart tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Bu sayede şarap lekeleri ve diğer damarsal lezyon tedavileri de yapılabiliyor. Türkiye’de de biz bu tedaviyi kolaylıkla uygulayabiliyoruz. İnternet’te "Pulse-dye lazer" adı yazıldığında bu konuda bilgi alınabiliyor. Tedavi ne kadar erken yapılırsa o kadar başarılıdır."

’Senin için ailemi silemem’ diyor

Değerli Güzin Abla, Allah’ınızı seviyorsanız bana cevap verin. Kafam çok karışık... 3 yıl önce Avrupa’ya okumak için geldim. Burada bir gençle tanıştım; o Diyarbakırlı ve sünni, ben ise Kahramanmaraşlı ve aleviyim. Onu çok seviyorum, çok da iyi anlaşıyoruz. Bana evlenme teklif etti, kabul ettim. Ama sonra "Senin için ailemi silemem" dedi.

Aslında ben de hazır değilim onunla evlenmeye. Çünkü okulum var, sorumlu olduğum bir ailem var. Yarınımız yoksa, bu beraberliği niye yürütelim ki? Ama ondan ayrılamıyorum, ya hiç yarını düşünmeden onunla devam edeceğim ya da ayrılığı seçip yalnız kalacağım. Bana akıl verin, buna çok ihtiyacım var...

RUMUZ: UMUTSUZ KIZ

Kızım, eminim ki verdiğim aklı beğenmeyeceksin. Bu nedenle ben sana düşüncemi söyleyeyim, kararı sen ver: Bu genç ailesine karşı çıkamayacak, belli... Seni seviyor olsa bile seninle evlenemeyip, yıllarını yiyecek. Hadi diyelim ki böyle sürdü, eminim ailesinin onun için seçtiği biriyle de seni hiç düşünmeden evlenip gidecek. Bu gerçeği düşün ve kararını öyle ver.
Yazarın Tüm Yazıları