İnternette kendine arkadaş arayan biri mutlaka sorunludur

Her zaman uyarmıyor muyum sizi, internette görüştüğünüz, konuştuğunuz insanlara temkinli davranın, hemen inanıp güvenmeyin, karşınızdaki insanın huyunu suyunu, karakterini hatta cinsiyetini bile bilemezsiniz demiyor muyum?

Ama işte bu chat konusu çağımızın hastalığı, gençler ne yazık ki kendilerini kaptırmış gidiyorlar.
Hadi buna bir tür eğlence, bir keyif, bir oyalanma olarak baksalar neyse de... Bayağı ciddiye alıp, daha karşısındakini görmeden, gerçek anlamda tanımadan evliliği düşünecek kadar gözü dönenler bile var.
Sevgili gençler, internetten kendine sevgili arayan insanın mutlaka bir sorunu vardır. Ya çok utangaç ya çok bunalımlı, ya sosyal adaptasyonu bozuk, insanlardan kaçan, içine kapanık ya da kompleksler içinde bocalayan biridir o... Buarada tabii ki elin 10 parmağını geçmeyecek kadar istisna olanları da vardır ama genelde siz tedbiri elden bırakmayın da canınız yanmasın.

Bana chat sırasında bunları teklif eden, karşısındayken ne yapardı

Sevgili Güzin Abla, ben size her zaman sözünü ettiğiniz gibi bir internet sapığı hakkında yazmak istiyorum. Bundan 1-2 ay önce internette şu chat yapılan oyun sitelerinden birinde, bir adamla tanıştım. Birbirimizden çok uzakta bulunduğumuz için hiç yüz yüze görüşmedik. Başta benimle buluşmak, çıkmak için çok uğraştı... Ben hep bunun mümkün olamayacağını söyledim ama sonunda ikna oldum çünkü ben de o zamanlar duygusal bir boşluktaydım. Yalan da olsa “canım cicim” gibi sevgi sözcükleri duymak istiyordum.
Sonuçta bizim internet arkadaşlığımız yerini duygusal yakınlaşmaya bıraktı. Onu bir tanısanız, “böyle bir sevgili olamaz” dersiniz. İnsan her konuda bu kadar mı anlayışlı olur, taparcasına bu kadar mı sever?
Ailesini bile benim için karşısına almış söylediğine göre. Ama tabii özünü ne kadar saklayabilir bir insan değil mi?
Bir gün söylediğine göre sarhoş olmuş ve bana mesaj attı ama mesajlarını görmelisiniz, ben Türkiye’nin bir ucundayım o diğer ucunda, beni istiyormuş. Benimle beraber olmayı hayal ediyormuş. Eğer onu seviyorsam onunla sevişirmişim, birlikte banyo yaparmışız. İnternet aracılığıyla da sevişebilirmişiz. Evet aynen bu sözcükleri kullandı... Sonra tepkim üzerine bana tabii “Bu sadece fantezide kalacak” dedi. Ne fantezi ama!!!
Ben ağzının payını verdim... Tahmin edeceğiniz gibi şoka girmiştim. Ertesi gün pişman oldu söylediklerine, sarhoşluğun arkasına sığınmaya çalıştı. Ama bir laf vardır, eminim siz de bilirsiniz “insanlar gerçekte söyleyemedikleri, içlerinde gizli tuttukları şeyleri söyler ve yaparlarmış sarhoşken.
Bitirdim bu ilişkiyi sonuçta; ne söylediyse değişmedi benim için. Bitmişti... Ve şimdi çok mutluyum. Düşünüyorum da, hiç karşılıklı görüşmediğimiz halde böyle sözler söylerse, şimdilik aramızda hiç ciddi bir şey geçmemişken böyle davranırsa, görüşsek kimbilir neler yapardı?
Güzin Abla, bu mektup bir nevi özür yazısı size... Çünkü ben sizin internet arkadaşlığıyla ilgili görüşlerinize katılmıyor, internetteki bu tür arkadaşlıklara çok mantıksal baktığınızı düşünüyordum. Tepkiliydim size karşı. Genellikle bu konuyla ilgili uyarılar içeren yazılarınızı okuduğumda “Hadi canım yoktur böyle tipler internette, bu arkadaşlıkların insana ne zararı olabilir” diyordum. Ama varmış. Ne mutlu ki hiç görüşmeden, şükürler olsun bana bir zarar vermesine imkan bırakmadan kapattım bu saçmalığı. Verilmiş sadakam varmış ablacığım. Bir daha mı? Asla, tövbeler tövbesi... İnterneti akıllıca kullanmayı öğrendim artık. Ve bundan böyle sizi daha bir can kulağı ile okuyacağım...
Arkadaşlar size de bir tavsiyem var: İnternetten hiçbir maceraya girmeyin sakın. Çok dikkatli olun.. Hemen güvenmeyin karşınızdakine... Herkes benim gibi şanslı olmayabilir. Ve unutmayın, herkes sizin gibi saf ve temiz olmayabiliyor, iyi niyetle girmiyor o tür sitelere.
RUMUZ: İNTERNETTE SAPIK VAR

Beni maddi manevi çökertti

Sevgili ablacığım, 39 yaşında, eşinden boşanmış, bir kız çocuğu olan bir kadınım. Çalışıyorum ve oldukça da iyi bir işim var. Kendi işimi kurdum, şükürler olsun kimseye muhtaç olmadan çalışıp kazanıyorum.
Ancak gel gör ki, bir kadın olarak yalnızca çalışmak, yalnızca çocuk insana yetmiyor. 3 yıldır yalnız olmanın getirdiği bir dürtüyle tuttum bir arkadaşımın bana tavsiye ettiği bir arkadaşlık sitesine girdim. Keşke girmeseydim.
Aklı başında bir kadın olarak, inanın böyle bir şey yapabileceğimi hiç düşünmezdim. Ama yaptım işte? Bu internet sitesi üzerinden tanıştığım bir gençle bir süre yazışmaya başladık. Yazışmalarımız sevgi sözcüklerine dönüştü. Ben de ona içimi açtım, yalnızlığımdan söz ettim. Bir de üstelik iş sahibi bir kadın olduğumu açıkladım. Ah şaşkın ah? İşte bu genç bana bir süre sonra ısrarla benimle evlenmek istediğini, beni çok sevdiğini, çocuğuma baba olacağını söylemeye başladı ve buluşmak istedi.
Ona kandım dedim ya, tuttum buluştum? Gayet efendi, son derece nazik, kibar bana ne yapacağını bilemeyen bir gençti. Benden sanırım 5- 6 yaş küçüktü. Bunu hiç önemsemediğini mutlaka benimle evlenmek istediğini tekrarlıyordu.
Sonunda dayanamayıp bir gece beraber olduk. Yine gayet anlayışlı, sevgi dolu, iltifatlara boğan bir insan vardı karşımda.
Aradan çok geçmeden, ne kadar hata ettiğimi anladım, kafama dank etti çünkü bu arada benden ufak ufak para sızdırmaya başlamıştı. “Hiç önemli değil” diye veriyordum. Ona o kadar güvenmiştim ki? Bir gece geç bir saatte telefonla aradı, çok zor durumda olduğunu, hayatının tehlikede olduğunu, mutlaka çok yüklü bir para istediğini , bunu ona sağlamam gerektiğini söyledi. Panige kapılmıştım. Ne olduğunu anlayamadan, hemen ona banka havalesiyle para yolladım. Hem de epey yüklüı bir miktar? Söylersem bana kızarsınız. Ve bu parayı aldıktan sonra sırra kadem bastı. Araştırdım, soruşturdum, buluştuğumuz yerlerde aradım, sonu ne çıktı biliyor musunuz... Evli barklı, çoluk çocuk sahibi bir adam? İşsiz güçsüz ve işte bu şekilde internet aracılığıyla tanıştığı kadınlardan para sızdıran biri? Her şeyi öğrendim ve aptallığıma lanet ettim. Hak etmiştim ama işte bari sürekli uyardığınız okurlarınız benim bu yaşadıklarımdan ders alsınlar.

Yazarın Tüm Yazıları