İnternet aşkları

Bir süredir gündemimizde internet aşkları vardı. İşte bu konuya iki ayrı yorum getiriyor okurlarım...

Haberin Devamı

Aşkımı internette buldum ama ben şanslıydım

Güzin Abla, köşenizde birbirlerini internette tanıyıp seven gençlerin ilişkilerine ailelerinin karşı çıktıklarını okuyorum. Ve bunu doğal buluyorum.
Ben de internetten tanıştığı kişiyle evlenmiş biriyim. Bu nedenle bir-iki tavsiyede bulunmak istedim.
Eşimle arkadaş aranan chat sayfalarında değil, bir operatörün açtığı sayfa vasıtasıyla tanıştık. Ben şehir değiştirmiştim ve çok sıkılıyordum. İnternete takılmaya başlamıştım. Kızlarla muhabbet ederken o da araya girdi, derken yazışmaya başladık. Birbirimize fotoğraflar yolluyorduk.
Bir gün sitedeki arkadaş grubumuz toplanma kararı aldık. Meğer benden hoşlanıyormuş. Beni gördüğünde de “tamamdır” demiş.
Görüştüğümüz o ilk gün bana hep kendini ve ailesini anlattı, çünkü benim aileye ne kadar önem verdiğimi biliyordu.
Bir süre sonra çıkmaya başladık. Sanal alemde değil, yüz yüze görüşüyorduk.
Ben dershaneye gittiğim için o artık internete girmemi istemiyordu. O da ailem gibi okumamı istiyordu.
Ailem ise internette tanıştığımız için ilişkimizi başta onaylamadı ama sonunda razı oldular.
Uzun lafın kısası, evlendik ve mutluyuz ama biz şanslıyız. İnternet bu, tanıştığım kişi bambaşka biri de çıkabilirdi.
Ablam, çok iyi tanıdığımız komşumuzun oğluyla evlenmesine rağmen neler çekti eşinden. Nerede kalmış internetten tanıdığın biri!
İnsan evlenince daha iyi anlıyor ailenin önemini. Kişi, karşısındaki kim olursa olsun, onun için ailesine sırt çevirmemeli.
Evlilikte çok sıkıntılı dönemler de oluyor. Ve eğer kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsanız, aileniz de size sırt çevirdiyse mutlaka ezilirsiniz.
Eşim çok iyi biri, hayatta bana sesini yükseltmez ama eminim kendi ayaklarımın üstünde duramasaydım ve ailem de arkamda olmasaydı bu durum farklı olabilirdi.
Evet, ben aşkımı internette buldum ama dediğim gibi ben şanslıydım. Onu tamamen tanımadan, birlikte vakit geçirmeden asla “tamam” demeyin. Evlenince, sorumluluk alınca anlıyorsunuz ki sadece aşk yetmiyor.
Demem o ki; internette bulunan aşk biraz şans işi.
Rumuz: Şans

Haberin Devamı

İnternetten adam çıkmaz

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Hanım, “umutsuz bir internet aşkı” başlığıyla yayınladığınız mektubu yollayan genç kızımıza bir şeyler söyleme gereği duydum.
İnternet aşklarını sakın desteklemeyin. Çünkü çok kabaca olsa da söylemek zorundayım; internetten doğru adam çıkmaz.
Kız kardeşim, internetten tanıdığı biriyle “Çok iyi çocuk” diyerek, bütün muhalefetimize rağmen evlendi. Şimdi bin pişman, boşanmanın yollarını arıyor. Daha pek çok örnek verebilirim çevremden.
Bu kızımız, henüz 22 yaşında bir tıp öğrencisi. 22 yaş nedir ki? “Bir daha kimse beni böyle sevmez” diyor ama yanılıyor. Daha kimler çıkacak karşısına.
Ayrıca delikanlının doğum gününü kimsenin kutlamamış olması dikkatimi çekti. Asosyal ya da problemli biri olduğunu tahmin ediyorum. Ama eminim internette ‘romantik bir âşık’, ‘cesur bir erkek’ olmuştur.
İnternette insanlar yazışırken, aslında kendi kendilerine kalıyorlar, duygusallaşıyorlar. Bu duygu yoğunluğunu karşısındakine yöneltiyor ve kelimenin tam anlamıyla sanal bir aşk yaşıyorlar. Aslında karşı taraftaki kişi gerçek değil.
Bir insanla aynı masada oturmadan, kokusunu duymadan, elini tutmadan aşk olmaz.
Kızlara söyleyin, asla ve asla bu adamlarla evlenmeye kalkışmasınlar, ilişkilerinin sonu büyük hüsran olur. Bu hatanın bedelini de ömür boyu öderler. Aman sakın, sakın!

Haberin Devamı

Rumuz: İnternet aşkına

Yazarın Tüm Yazıları