İnsanlık ölmedi

BEN Ankara Yıldız-Hilal Mahallesinde oturan bir hayvanseverim.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 gün önce, karın yine çok yoğun olduğu bir gün sokağımızın sonundaki parka gelen sokak köpeklerine mama vermek üzere evden çıktım. Yukarı yoldan gelen kocaman, uzun kulaklı, uzun tüylü bir köpeği gördüm ve çağırdım. Yanıma yaklaşırken inliyordu. Bir de baktım sağ kulağı paramparça ve kanlar içinde. Acısı çok olduğundan olsa gerek mamayı yemedi ve peşimden gelmeye başladı. Onu, yaklaşık 600 metre ileride  bulunan veterinere kadar götürmeyi başarabildim. Veteriner hemen ilgilendi ve içeriye aldı. Adresimi ve diğer bilgilerimi kaydettikten sonra üzülmememi, köpeği iyileştireceğini söyledi. 2 gün sonra uğradığımda tedavisinin devam ettiğini gördüm. 1 hafta sonra tekrar uğradım. Köpek neredeyse tamamen iyileşmişti. Bir daha da uğramak istemedim. Çünkü orada olmayacağını, onu bir daha göremeyeceğimi, tekrar özgürlüğüne bırakıldığını biliyordum.
Teşekkürler Yıldız-Hilal Mahallesi’ndeki Terapi Veterinerler.
Teşekkürler Veteriner Hekim İbrahim Gülen...
Fatma GÜNDÜZ

Haberin Devamı

Kablo TV bıktırdı!

TÜRKSAT şirketine devredilen Kablo TV’nin ‘Uydunet’ hizmetinden artık illallah dedik! İnternet bağlantımız, yaklaşık iki aydır, üç beş dakikada bir kesiliyor. Önce genel ve geçici bir durum olduğunu düşünerek arızanın makul sürede giderilmesini bekledik. Durumda değişiklik olmayınca, Kablo TV’nin kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine bildirimde bulunduk. E-postamıza bir hafta sonra iki satırlık yanıt geldi. Ama sorun çözülmedi.
TÜRKSAT’a ulaşmak kolay değil. Telefonla arıyorsunuz, saatlerce açılmıyor. Numarayı düşürdüğünüzde ise sizi yarım saat hatta bekletip müzik dinletiyorlar! Üstüne üstlük, telefon ücretini de siz ödüyorsunuz! Böyle bir hizmet anlayışı olabilir mi?
Artık süreğenleşen ve bizi canımızdan bezdiren bu soruna kesin bir çözüm bulunmasını istiyoruz. ‘Uydunet’ sorumlularını uyarıyor; internet hizmeti almak için TÜRKSAT’a mahkûm olmadığımızı, ülkemizde başka seçenekler de bulunduğunu kendilerine anımsatmak istiyorum.
Attila AŞUT- Gazeteci

Çayyolu’na kültür merkezi istiyoruz

ÇAYYOLU, Ankara’nın yeni gelişmekte olan çok güzide bir semti. Ancak burada Devlet Tiyatrosu ve ozel bir tiyatro haricinde halkın yoğun katılımının sağlanacağı bir kültür merkezi yok. Sayın Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’dan isteğimiz Çayyolu’na yakışır bir kültür merkezi inşa etmesi. ‘Çayyolu Modern’ adı verilebilir. Sergi salonları, konser salonları, sanatçıların çalışabileceği alanlar, kafeler, çocuklar için oyun alanları olan ve mutlaka yeşil bir alana sahip değişik bir mimari tarzda yapılacak olan böyle bir kültür-sanat merkezi artık bir ihtiyaçtır. Arcadium Alışveriş Merkezi’nin arkasındaki araziler bu iş için cok uygun. Fethi Yasar’dan mutlaka bir özgün ve Çayyolu’na damgasını vuracak bir proje bekliyoruz.
Dr. Osman DROP

Haberin Devamı

Sayaç okuma aksıyor

BİR okurumuz diyor ki:
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. sayaç okumayı geçiktirdi! Aboneler mağdur, iki dönem üst üste bindi faturalar kabardı.
Konuyla ilgili aradığımız “sayaç okuma”, okuyucu elemanın binaya giremediğini, son endeksi belirleyemediklerini ve faturanın sonraki döneme bu yüzden kaldığını iddia etti.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş., müşteri memnuniyeti açısından sayaç okuma  elemanlarını daha titiz izlemeli, ikaz etmeli, aboneler tepkili..

Bu cezayı veliler niye ödesinler

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okulunda, bir çalışanın sigorta primi üç yıl yatırılmadığından dolayı SGK, okula 18.000 TL ceza kesmiş. Bunun sorumlusu, okulun o dönemki idarecileri olması gerekirken, okul idaresi öğrenci velilerinden acil aidat adı altında para toplamak istiyorlar.
Hatayı biz mi, yapmışız da ceza bize kesiliyor. Bir kurumda idareciler hata yapıyorsa, cezasınada katlanmak zorundadır diye biliyorum.

Adı saklı

Yazarın Tüm Yazıları