İnşaatta Çeşme zamanı

Haberin Devamı

İnşaatta Çeşme zamanı

Terbay Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Can Türk İnşaat, Çeşme’de 32 villalık Karaferya Evleri’ne başladı.

İZMİR kent merkezinde bugüne kadar 700’ün üzerinde konut üreten Can Türk İnşaat, faaliyet alanına Çeşme’yi de ekledi. Şirket, Haziran 2014’te tamamlamayı hedeflediği 32 villalık Karaferya Evleri Alaçatı’ya başladı. Seneye İzmir’de 100’e yakın konut yapmayı planlayan Can Türk İnşaat’ın gündeminde İstanbul da var.

İnşaatta Çeşme zamanı

Can Türk İnşaat, İzmir’in köklü kuruluşlarından biri olan, otomotiv yan sanayi, inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Terbay Şirketler Grubu bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tercan, konut alanında yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi. Çeşme’ye inanan bir grup olduklarını ve bu doğrultuda Sisus Oteli hayata geçirdiklerini belirten Tercan, şöyle devam etti:
“Çeşme, Türkiye’de butik turizm yapılan bir bölge. Bizde bu bölgeye katkı koymak adına bu yıl 32 villadan oluşan Karaferya Evleri Alaçatı’yı hayata geçirdik. Karaferya, Türklerin Yunanistan’ın Veria bölgesine verdiği isim. Selanik’e bağlı bir kasaba. Burada Türkler ve Yunanlar mutlu bir hayat sürmüş. Alaçatı’da da çok Karaferyalı yaşamış. Bu nedenle projeye bu ismi verdik.”

Haberin Devamı

Yeşile 6 dönüm ayırıldı

Karaferya’nın tamamen bölgenin değerlerine saygı duyularak, taş ev konseptiyle projelendirildiğini ifade eden Bülent Tercan, 2014 Haziran ayında ikiz villaları teslim edeceklerini kaydetti. Tercan, “Şu anda satışa çıktık ve ilgiden son derece memnunuz. Ağırlıklı İstanbul müşterisinin ilgisi var. Lansman fiyatımız 600 bin TL. Alaçatı merkezine 10 dakika uzaklığında. Böylece gürültüden uzak ama Alaçatı hayatından uzak kalınmıyor. 9 dönümlük alana kurulan projede yeşile de ayrı önem verdik. Toplam alanında 6 dönümü yeşile ayırdık” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

2014’TE 100 KONUT

20 yıldır İzmir merkezinde konut ürettiklerini dile getiren Bülent Tezcan, bundan sonra ağırlık merkezlerinin Balçova, Narlıdere ve Çeşme aksı olduğunu söyledi. 2014’te 100’e yakın konut üretme hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Tercan, “Bunun yanında İstanbul’a da açılmak istiyoruz. Orada da kent merkezinde konut üretmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, İzmir Bayraklı’da yer alan projelerle ilgili de ortaklık tekliflerine açığız. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İnşaatta Çeşme zamanı

TATİL KÖYÜ HEDEFİ

Turizm sektörüyle ilgili projelerinin bulunduğunu da ifade eden Tezcan, “2004’te faaliyete geçirdiğimiz Sisus Hotel’e iyi bir teklif geldi ve kiralama yoluna gittik. Şimdi bu alanda 300 odalı bir tatil köyü kurma düşüncemiz var. Bunun için Turizm Bakanlığı’nın bölgede açıklayacağı tahsisleri takip ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YABANCI İLGİSİ

Aynı zamanda Destinasyon İzmir’in Sözcüsü olan Bülent Tercan, yurtdışında hem turizm hem de gayrimenkul alanında tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Amacımız turistik amaçla buraya gelenlere daha sonra konut satmak. Bu yöndeki çalışmalarımız sonuç vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl Çeşme’de 80’in üzerinde yabancıya konut satışı oldu. Burada ilk sırayı İngilizler çekiyor. Daha sonra sırasıyla Almanlar ve İsviçreliler geliyor. Bu yıl da yoğun ilgi var. Biz daha çok enerjimizi direkt uçuş olan ülkelere yapıyoruz ve bunun sonucunu da alıyoruz” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları