İnce politikalar

DOĞU Türkistan’daki Uygur katliamından hemen sonra Çin ile Rusya ’teröre karşı ortak tatbikat!’ kararı aldılar. Kim terör yapacak? Sanırız onlara göre Doğu Türkistan’daki Türkler ile ileride belki Batı Türkistan’daki Türkler...

Çin de Rusya da BM Güvenlik Konseyi Üyesi.

Çin’in yaptıkları ortada. Rusya’nın da kendi bölgesinde geçmişte yaptıkları ortada.

Peki öteki BM Daimi Üyelerinin durumları farklı mı?

Fransa’nın Cezayir’de yaptıkları ile Çin’de şimdi yapılanların arasında ne fark var?

Ya ABD’nin Irak ve Afganistan’daki uygulamaları?

Hadi bunlar BM adimi üyeleri, yani suyun başını tutanlar, dedikleri dedik çaldıkları düdük! Dünya güvenliği denince akıllarına kendileri gelmekte. Peki ya AB ülkelerinin durumu ne?

O meşhur insan hakları savunucusu batılılılar nerede?

Bugünlerde Srebnitsa’da 1995 yılında Sırplar’ın yaptığı katliamın yıldönümü var.

Hani şu BM Güvenlik Gücünün Komutanı Hollandalı Generalin götürüp, Sırp generale teslim ettiği 8 bine yakın Müslüman Boşnak’ın katlinin yıldönümü...

Her yaştan 8 bin Boşnak’ın ellerinin arkadan bağlanıp kurşunlanmasına seyirci kalanlar bu BM Güvenlik Konseyi üyeleri devletler ile AB’ye üye devletleriydi.

Kıbrıs meselemiz de işte bunların güvenliğine bırakılmış!

Orada da Türkler var ve bakalım, dünya güvenliğini sağlayan daimi üyelerle, hümanist AB üyeleri, ne kadar güven verecekler Kıbrıs Türkü’ne?

Ne diyor Rusya, Doğu Türkistan meselesinde?

Çin’in iç işidir.

Ağalar ne derse odur.

Zaten onların durduğu yerde ne Çinli kasaplar barınabilir ne de Sırp kasaplar.

Güvenliği sağlıyorlar ya!

Cemal YEŞİLYURT

EGO=Sauna

DEVLETTEN tahsisli klimalı araçlarıyla seyahat eden sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve EGO yetkilileri!

Sıcakların iyice bastırmasıyla kliması çalıştırılmayan otobüsler giderek sauna etkisi yapmaya başladı. Madem klimalarını çalıştırmayacaktınız bu yeni MAN otobüsleri neden aldınız? Yoksa ücretini peşinen ödediğimiz EGO kartlarından yeterince rant elde edemiyor musunuz da doğalgaza kıyıp açtırmıyorsunuz klimaları?

Ha ama derseniz ki ödediğiniz vergileri festivallerde sanatçılara (!) yedirmek suretiyle daha çok oy topluyoruz, klima falan kimsenin umrunda olmuyor, haklısınız derim. Ne de olsa Ankara’da icraatlarınızın hesabını soracak tıynette bir seçmen olmadığı 20 yıldır ortada.

Serap ACEMİ

Evde sağlık hizmetini Çankaya ihmal ediyor

BEN sosyal demokrat bir seçmen olarak yıllardır CHP’ye oy vermekteyim.

Hiçbir zaman da layıkıyla hizmet alamamaktayım. Her yıl gelen Belediye Başkanından daha da umutlu iken umutlarım suya düşmektedir.

Çankaya Belediyesi evde sağlık hizmetinden yararlanmak için müraacatta bulundum, iki kez faydalandım. Yeni yapılanmamız var, araba yok, araba bakımda diye taleplerimiz geri dönüyor. Emekli bir insan olarak şikayetimi size bildirmek ve bu sorunuma çözüm bulunmasını rica ediyorum. Annem omurga kırığı olup, yürüme zorluğu çekmektedir; taksilere de güç yetmiyor. AKP’ye oy vermeyip CHP’ye oy veriyoruz ama AKP’yi aratmıyorlar.

Mükafaatımızı da çok güzel veriyorlar. Belediye Başkanı sesimizi duysun yeter artık. (Ayrıca annem kalp hastasıdır.)

Nilgün SEPER

Tuhaf bir trafik düzenlemesi

ŞEKER Kavşağı’ndaki tuhaf düzenlemeden söz ederseniz çok memnun olurum. Zira böylesi Türkiye’de olur denilebilecek bir olay... Şeker Kavşağı’nda yapılan son düzenleme toplu taşıma araçlarına hiç bir fayda sağlamamış, aksine zararı dokunmuştur. Çünkü Eskişehir Yolu üzerinden gelen toplu taşıma araçları Ayaş Yolu üzerinden Eryaman ve Fatih’e devam edebilmek için fazladan 4 km. yol kat ederek Hipodrom’un önünden İstanbul Yolu’na çıkıp sonrasında tekrar Ayaş Yolu’na çıkmaktalar. Ayrıca İstanbul Yolu’ndan gelip Etimesgut ve Sincan’a giden toplu taşıma araçları da Şeker Fabrikası Kavşağı’ndaki U dönüşüne (!) sığmadıkları için Optimum önündeki kavşaktan dolanarak Etimesgut girişindeki Etiler Caddesi’ne varmaktadırlar ki bu yol da toplamda 8 km. fazladan yol demektir. Yani anlayacağınız Eskişehir Yolu araçları 4 km, İstanbul Yolu araçları ise 8 km. fazladan yolu bu kavşak düzenlemesi sebebi ile almaktadırlar. Büyükşehir, neden bu kadar tuhaf bir düzenlemeye imza attı? Gerçekten anlamak güç. Halbuki burada normal bir kavşak düzenlemesi olsa tüm araçlar için en sağlıklı çözüm olacak iken, mevcut durumda sadece bir U dönüşü yapıldı ve bu dönüşten de hiç bir toplu taşıma aracı faydalanamaz hale geldi.

Hakan GÜREL
Yazarın Tüm Yazıları