Hikayemi kim dinlese ‘iyi ki ayrılmışsın’ diyor

Doğrusu ya, ben de aynı şeyi söyleyeceğim bu kızıma, iyi ki bitmiş bu beraberlik...

Haberin Devamı

Bence bu adam gerçekten ağır bir psikolojik sorun yaşıyor. Bir de hâlâ döner diye bekliyor bu kızcağız. İnanılır gibi değil...
“Sen ne söylersen söyle, anlattıkların ancak karşındakinin anlayabileceği kadardır” diyor ya...
Bu söz Mevlana hazretlerine aittir. Ve ne kadar büyük bir gerçeği anlatır.

Nişanlımın güvensizliği ilişkimizi bitirdi

Hani bilirsin, ayrılmak belki de en doğru karardır. Bilirsin de bir türlü ayrılamazsın, bu benim de başıma geldi işte. Onunla ayrılığımızın üzerinden 7 ay geçti ama hâlâ acısı ta yüreğimin derinliklerinde...
Ne yazık ki hikayemi kim dinlese, “ayrıldığına sevinmelisin” diyor. Belki de siz de okuyunca aynı şeyi düşüneceksiniz. Ama ben yine de kötüyüm işte.
Onunla internet ortamında tanıştık, neredeyse nefes bile alırken birbirimize haber veriyorduk. Her dakikam için ona bilgi veriyordum. Bir yere çıkarken, önce çıkacağım diye sonra çıktım diye... İşin garip tarafı pek çok zaman da, zaten annem yanımdaydı. Hadi yalnız çıksam, yaptığına kıskançlık diyebilirsiniz de...
Bir kez bu kurala uyma da gör; kavga, gürültü, hakaret. Sonradan anladım ki aslında bunların hepsi yaşadığı kuşku ve güvensizliğin etkisiyle meydana geliyor.

ESKİ SEVGİLİLERİ ALDATMIŞ ONU

Daha ilk buluşmamızda bana yaşadığı olumsuzlukları anlatmıştı. Bir sevgilisi uzaktan akrabasıyla ilişki kurmuş, bir başka sevgilisi kendi hocasıyla ilişkiye girmiş, bir başkası da onu “bakireyim” deyip kandırmış.
Bana da “O gece bir sürprizle karşılaşır mıyız” dedi şok oldum. Ne demek bu, daha ilk buluşmada? Başkası olsa o an çekip gider, ama ben gitmedim. O hiçbir zaman kuşkularından, güvensizliğinden arınamadı. Sürekli geçmişimi öğrenmek istedi; kaç sevgilin oldu, yakınlaşma oldu mu? diye...
Allah’ıma şükürler olsun ben ne ailemi, ne de kendimi utandıracak hiçbir şey yaptım. Ama o anlamadı. Ona bunu defalarca anlatıyordum, rahatlıyordu. Ama yine aynı şeyler konuşuluyordu, bende bunun yaşadığı travmalardan olduğunu düşünerek defalarca anlatıyordum. Böyle gelgitlerle dolu bir ilişki yaşadık. Ve sonrasında da nişanlandık.
Bu süreçte aslında şunu anladım, “sen ne söylersen söyle, anlattıkların ancak karşındakinin anlayabileceği kadardır...”

KAFASINDA KURDUĞU SENARYOLARA İNANDI

Yetişme tarzı olarak mutaassıp biriyim. Bu nedenle ona da mesafeli davrandım ama onu beğenmediğimi düşündü, kapris yaptı. Ben de iplerimi biraz gevşettim.
Ama o da hata oldu.
Evliliğe bir adım kala, her şey hazırdı. Ama olmadık bir şeyden tartışma çıktı yine. Kafasında kurduğu senaryolar canlandı ve ayrıldık.
İki ay sonra onu aradım bana hareket etti... Bana “Bu yaşa kadar senin gibi biri, iki sevgiliyle gelmez. Bundan sonra da seninle işim olmaz” dedi.
Ben bu sözleri hak etmedim, “günahımı alıyorsun” diyebildim sadece. “Ahirette hesaplaşırsın” diye bağırdı. O, hayatımı birleştirmek istediğim, daha önceki ayrılıklarımızda yalvaran adam daha neler söyledi, neler...

PİŞMAN OLUP DÖNSÜN İSTİYORUM

Bunları söylemesine sebep olacak en ufak bir yanlışım olmadı. Belki tek yanlışım onunla bazı özel şeyler paylaşmak oldu. Belki de onunla yaşadığım için eski sevgilimle de aynı şeyleri yaşamış olabileceğimi düşündü.
Şimdi çok yalnız ve üzgünüm, kırgınım. Adını koyamıyorum ama onun pişman olup daha önce yaptığı gibi geri gelmesini istiyorum.
Rumuz: Hatam nerede?

Yazarın Tüm Yazıları