Her zevke uygun film bulunur

Her zevke uygun filmlerle dolu bir haftadayız. Aile dramlarından hoşlananlara “Ailem İçin”, komedi tutkunlarına “Göster Gününü 2”, fantastik arayanlara “Percy Jackson Canavarlar Denizi”, polisiye-gerilimcilere “Kirli Oyun” ve otobiyografik filmlere “hayır” diyemeyenlere “Jobs” bu verimli haftanın seçenekleri... Haftanın en iyisi ise, çarpıcı hikâyesi ve anlatımıyla hafızalara kazınacak cinsten ödüllü bir film: Lore!

Haberin Devamı

Gerçekten… Düşman kimdir?

Savaşın Gölgesinde
Lore
Yönetmen: Cate Shortland
2012/Almanya-Avusturalya-İngiltere/109’

2004’te çektiği çarpıcı filmi “Somersault”la dikkatleri çeken Avustralyalı kadın yönetmen Cate Shortland’in ikinci uzun filmi “Savaşın Gölgesinde”, alışılmış 2. Dünya Savaşı filmlerinin aksine izleyiciyi “karşı taraf”tan bir aileyle tanıştırıyor ve anne ve babası Hitler yanlısı olan Lore’nin hikâyesini anlatıyor. Savaş sonrasında kardeşleriyle bir başına kalan Lore, Nazi sempatizanlarının teker teker yakalanarak öldürüldüğü bu dönemde çareyi kaçmakta buluyor. Kargaşa, yokluk ve acının hüküm sürdüğü bu dünyada Lore’nin yardımına Thomas adında gizemli bir Yahudi mülteci yetişiyor. Avustralya’nın 2013 En İyi Yabancı Film Oscar Adayı da olan film, şimdiye dek 20’den fazla ödülü toplamış durumda. Sadece haftanın değil yılın da eniyilerinden!

Haberin Devamı


Çocuklar Altın Post’un peşinde

Percy Jackson Canavarlar Denizi
Percy Jackson Sea Of Monsters
Yönetmen: Thor Freudenthal
2013/ABD/106’

Rick Riordan’ın beş kitaplık “Percy Jackson & Olimposlular” serisinin ilk filmi “Şimşek Hırsızı” gişede çok büyük bir başarı elde edince ikincisi için ışık hemen yakılmıştı. Yönetmenlik koltuğuna bu kez vasat çocuk filmleriyle tanınan Thor Freudenthal getirilmiş. İlk filmde Deniz Tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson’ı güçlerini keşfederken ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla çıktığı uzun yolculukta izlemiştik. Devam filminde ise Percy ve arkadaşları yarı tanrıları kurtarmak için sihirli Altın Post’un peşine düşüyor, bunun için de insanların Bermuda Şeytan Üçgeni dedikleri yere, yani “Canavarlar Denizi” ne giriyorlar.

Bir aile dramı

Ailem İçin
At Any Price
Yönetmen:Ramin Bahrani
2012/ABD/105’

Dennis Quaid ve Zac Efron’u baba-oğul rollerinde izleyeceğimiz “Ailem İçin” hırs, rekabet ve komplo içinde bir ailenin birbirine kenetlenip, ayakta kalma çabasını anlatıyor. Modern tarımın rekabet dolu ortamında, Henry Whipple imparatorluğunu güçlendirirken oğlu Dean’in de kendisine yardım etmesini ister; ancak Dean’in gelecek planları çok daha farklıdır. Profesyonel bir araba yarışçısı olmak tek hayalidir. Çiftlik hakkında soruşturma açıldığında baba-oğul kendilerini hiç beklemedikleri bir krizin içinde bulacaklardır. Yakın zamanda kaybettiğimiz meşhur sinema yazarı Roger Ebert’in “Ailem İçin”i yere göğe sığdıramadığını ve 4 üzerinden 4 yıldız verdiği son film olduğunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı

Alternatif süper kahramanlar

Göster Gününü 2
Kick Ass 2
Yönetmen: Jeff Wadlow
2013/ABD-İngiltere/103’

2010’da gösterime girer girmez kültleşen “Göster Gününü”nün devamı olan film, Kick-Ass, Hit Girl ve Red Mist’i yeniden bir araya getiriyor. Küçük suikastçi Hit Girl ile genç koruma Kick-Ass’i son gördüğümüzde normal gençler Mindy ve Dave olarak yaşamaya çalışıyorlardı. Dave, mezuniyeti yaklaşırken ve ne yapacağını bilemez bir haldeyken Mindy’yle dünyanın ilk süper kahraman takımını kurmaya karar verir. Ne yazık ki Mindy, gizlice Hit Girl olurken yakalanınca işi bırakmak ve liseli kötü kızların korkunç dünyasını tek başına yönlendirmek zorunda kalır. Tam bu sırada dünyanın ilk süper kötü adamı The Mother F*****r da kendi kötü takımını toplamakla meşguldür ve hedefinde tabi ki bizim süper kahramanlarımız vardır. Filmin takipçileri bu çılgın eğlenceyi kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Kutcher’dan Jobs olur mu?

Jobs
Yönetmen: Joshua Michael Stern
2013/ABD/122’

2011 yılında kaybettiğimiz Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs’un hayatını anlatan “Jobs”, özellikle gençlik yıllarına odaklanıyor. Ağırlıklı olarak Jobs’un Apple’ın diğer kurucusu Steve Wozniak’la olan ilişkilerine yer veren film, ilk gösterimini yaptığı Sundance Film Festivali’nde Wozniak tarafından gerçekleri yansıtmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Otobiyografik filmlere ilgi duyanlara ve Ashton Kutcher’dan Steve Jobs olur mu diye merak edenlere önerilir.

Bu oyun bozulmalı

Kirli Oyun
Freelancers
Yönetmen: Jessy Terrero
2012/ABD/96’

50 Cent’in canlandırdığı Jonas, New York polisi olan babasının öldürülmesine şahit olmasından on beş yıl sonra polis akademisine girer, mezun olur ve babasının eski ortağı Vito Sarcone’un başını çektiği ahlâksız polislerin bulunduğu bir gruba dahil olur. Polisiye-gerilim türündeki filmin yeni bir şey söylemediğini ve sık sık vasatın altına düştüğünü söyleyelim.

Yazarın Tüm Yazıları