Her şey barınakta yaşayan sevgili havhavcıklar için

Size yaşadığımız olumlu bir gelişmeyi aktarmak istedim.

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda düzenlenen Bahar Şenliği ve Kermesi çok coşkulu geçti. Yedikule’de surların hemen yanı başında oluşturulan şenlik alanı, hayvan severleri bir araya getirdi.
Şenliğe Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra Fulden Uras, Reyhan Karaca, Gökhan Tan gibi ünlü şarkıcılar, ayrıca Prof. Dr. Orhan Kural, hayvan sever derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda hayvan sever katıldı.
Mustafa Demir, yaptığı konuşmada “Yedikule Barınağı, yerel yönetimle sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çok başarılı bir proje. Tamamen sizlerin bağışlarıyla ve gönüllülerin çabalarıyla ayakta duruyor” dedi.
Demir, hayvan severlere “Sizler vermenin en büyük zenginlik olduğunun bilincine varmış insanlarsınız” diyerek, bu barınağın kendileri için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı ve “Hele ki bu ağzı var dili yoklara vermenin ne büyük yücelik olduğunu çok iyi biliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Prof. Dr. Orhan Kural da hayvan sevgisinin öneminden bahsetti ve hayvanlara işkence edenlerle mücadele için toplumun her kesiminden yardım istedi.
Bağış yapanların çeşitli hediyeler kazandığı kermesten elde edilen gelir, barınak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.
Bu barınağın kurulduğu 2001 yılından beri “Ortadoğu ve Balkanlar’ın en iyi hayvan barınağı” olarak ayakta kalması, mimar Meral Olcay gibi yüreğini ortaya koyan ve her zaman yardıma hazır hayvan dostları sayesinde gerçekleşiyor. Fatih Belediyesi de buraya lojistik destek sağlıyor.
Dr. Ing. Adil Atiser
www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com


Yedikule Hayvan Barınağı, benim yakından ilgilendiğim bir barınak. Sevgili Meral Olcay’a her zaman bu alandaki fedakârca çalışmaları ve başarısı nedeniyle hayranlık duyarım.
Hem onun hem de Fatih Belediye Başkanı’nın bu barınakta yaşayan hayvanların iyi bir yaşam sürmelerinde ne kadar önemli rol oynadıklarını biliyorum.
Bir fırsat bulup onları ziyaret ederseniz, eminim onlar da, siz de mutlu olacaksınız.

Bilinçsizce köpek bakmak rahatsızlık verebiliyor

Eski bir hayvan sever olan annem, yıllardır Necatibey Caddesi’nin üst kısmında oturuyor.
Apartmanının giriş katında bulunan ve bir süredir boş olan işyerinin sahibinin oğulları, orada bir köpek yavrusuyla akıllarınca ilgileniyorlar.
Köpeciğin cinsini bilmiyorum ama yavru şimdiden hayli cüsseli. Gündüzleri işyerinin önünde, zincirli duruyor. Dolaştırıyorlar mı, bilmiyorum.
Geceleri ise işyerinin altına, apartmanın eski kapıcı dairesine bırakıyorlarmış. Ancak ortalık çok feci çiş kokuyor. Kapının gündüz açık olmasına ve her akşam dışarıdan gelen kapıcının apartman girişini iyice yıkamasına karşın koku özellikle geceleri dayanılmaz bir hâl alıyor.
Annem yıllardır burada oturduğundan işyerinin sahibini de tanıyor. Oğullarıyla konuşup, uyarmaya kalkmış. Ama azarlanmış. Kimsenin canı yanmadan, özellikle de köpek zarar görmeden ne yapılabilir, size danışmak istedim.
haykod@yahoogroups.com grubundan Ayşe Ada

Neyse ki anneniz bir hayvan severmiş. Şikayetçi olup hayvancağızı meçhule göndermek de mümkündü.
Aslında köpeği bütün gün bağlı tutacaklarına günde iki-üç kez dolaştırsalar, köpek de temizlik alışkanlığı edinebilir.
Bu durumda sizin yapabileceğiniz şey, belediyeye başvurup o gençlerin sahiplendikleri hayvana gerektiği gibi bakmalarını sağlayacak yasaya uygun bir yol bulmak.
Yazarın Tüm Yazıları