Hepsi sınıfta kaldı

ŞİKE: Tüm kuralları, dürüstlüğü, vicdanı, insanlığı yok ederek tüm insanları maddi, manevi, tümüyle aldatma.

Ergenekon’a, Balyoz’a, Hopa’daki yüzde 100 demokratik eylemcilere hukuksuzluğun en güçlüsünü uygulayan iktidar, yargı, devlet varken.. birçok kişi bu olaylara ya değinmez, ya teğet geçer ya da desteklerken, adalet, temiz insan, suç suçtur, yargıya karışılmaz diyenlerin E. Özkök, U. Dündar dahil tutarlılar dahil herkes FB olayında tam tersini yapıyor.
H. Pulur bile FB’ye cezayı federasyon değil mahkeme versin diyor. Dünya spor tarihinde bir ilk... Sporda hakem kararı % 100 yanlış da olsa federasyon da dahil kimse değiştiremez. Sporda karar hakem ve federasyondur. Demokrasiye, insana saygısız iktidarlar onun için spora da el atarlar.
Sporda mahkeme beklense tüm dünya spor etkinlikleri 3 günde durur. Mahkeme 3 yıl sonra şike deyip FB küme düşecek derse?
Bunlar bilgi, kişilik, tutarlılık, temiz uygulamadan uzak yaklaşımlardır.
Seyirci, yönetici, sporcu suçlarında kulübe para kapatma cezası verip spora darbe vurulacağına, yasalar doğru uygulansın, suçlu kişiler cezalandırılsın. Bırakın da hiç olmazsa spor, yozluktan, anarşi ve terörden arınsın. Yılmaz DAĞDEVİREN

Suriye’yi anlamak...

TÜRKİYE Gençlik Birliği üyeleri Suriye ziyaretinin 2. gününde Suriye Milli Öğrenci Birliği (National Union of Syrian Students) Genel Başkanı Dr. Ammar Saati’yle buluşmuş... TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel ve ve NUSS (Suriye Milli Öğrenci Birliği) Genel Başkanı Dr. Saati birer konuşma yapmışlar. TGB’nin açıklamasına göre, aynı zamanda milletvekili olan Saati şu konuşmayı yapmış: “Bizim görevimiz Türk halkının bizi anlamasına yardımcı olmaktır. Ülkelerimizin arasındaki dostluk ABD’nin anlayamayacağı türden bir dostluktur. ABD’nin bize gösterdiği şiddet bizi güçlendirmekten, kardeşliğimizi pekiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.
Bizden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kitabını Arapça olarak basmamızı istemişsiniz. Nutuk’u 10 yıl önce okumuştum.
Atatürk’ün önünde bağımsızlık mücadelesi başlarken üç seçenek bulunuyordu. Birincisi, ABD’nin mandası olmak, ikincisi İngiltere’nin mandası olmak, üçüncü seçenek bölünmek yani küçük parçalara ayrılmak. Atatürk’ün tercihi hiçbirisi olmadı, diğer seçenekleri elin tersiyle itti ve O ‘Ya istiklal, ya ölüm!’ dedi.
Bizim seçeneğimiz direnmek ve zafere ulaşmaktır. Bugün Başkanımız Beşar Esad’ın önünde de üç seçenek bulunmaktadır. BOP’u kabul etmek, Lübnan ve Filistin’e destek olmaktan vazgeçmek ve İran’la stratejik ilişkilerimizden vazgeçmek,
Biz de bu seçenekleri elimizin tersiyle itiyoruz. Bizim seçeneğimiz direnmek ve zafere ulaşmak olacaktır.”
Suriye’de olanları anlamak için Suriyeli öğrenci liderinin sözleri çok şey anlatmıyor mu?

TDK 79 yaşında

MUSTAFA Kemal Atatürk’ün isteği doğrultusunda, ‘Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarmak, onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek’ amacıyla 12 Temmuz 1932’de kurulan Türk Dil Kurumu, bugün yapılacak kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde, 09.30’daki Anıtkabir ziyaretinin ardından, Türk Dil Kurumu Konferans Salonu’nda saat 10.30’da “El Yazmaları Eserleri Kataloğu”nun sanal ortamda kullanıma açılışı yapılacak. Yazma eserler, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar tüm araştırmacıların hizmetinde olacaktır.
Ayrıca ‘Türkiye Türkçesinin Köken Bilgisi Sözlüğü Çalıştayı’ gerçekleştirilecektir. Çalıştayla kurumun 2011 yatırım bütçesi içerisine aldığı ve 2013 yılı sonunda tamamlanması amaçlanan Türkiye Türkçesinin Köken Bilgisi Sözlüğü projesinin önemli bir adımı atılacak.
TDK yayınlarının satışının yapılacağı, kitap satış birimi saat 12.30’da tüm kitapseverlerin katılacağı açılışla hizmete girecektir. (Cumhuriyet Mahallesi, Bayındır 1 Sokak, No: 24/6 Kızılay)

‘Erken al, ucuz öde’

‘İDO’da % 25 zam’ (10.07.2011) yazısına İDO Basın Müşaviri Tolga Uyar’ın, gönderdiği açıklama şöyle:
“İnternet sitemizin bilinirliği ve kullanılabilirliğinin artırılabilmesi, gişelerde bilet kuyruğunun oluşmaması ve yolcunun planlı seyahate teşvik edilmesi adına 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren web’den ucuz bilet uygulaması başlatılmıştı. Şimdi ise bilet fiyatları zamlanmadı, gişe fiyatları ile aynı oldu. Ancak 1 Temmuz 2011 günü Bandırma Hattında başlattığımız dinamik fiyatlandırma çok yakında diğer hatlarda da uygulanacak ve yolcularımız eski fiyattan çok daha ucuza bilet alma fırsatına kavuşacak, bu yaz sezonunun yoğunluğunda Bandırma hattında seyahat edenler ‘Erken al, ucuz öde’ sisteminin farkını yaşıyorlar. Dış hatların tamamına uygulanacak bu sistemi yolcu şikâyeti vesilesi ile size açıklıyoruz.”

Biliyor musunuz

İSLAM Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) -yeni adı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) oldu- Gençlik Formu Diyalog ve İşbirliği ICYF-DC tarafından düzenlenen
‘İKÖ Modeli’ toplantısının bugün Sabancı Üniversitesi’nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun konuşmasıyla başlayarak beş gün süreceğini...
BATI Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 13. Batı Trakyalılar Panayırı ve 7. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası’nın 17 Temmuz pazar günü açılış törenleri ile başlayarak Bursa Osmangazi İlçesi Gündoğdu Köyü mesire alanında gerçekleştirileceğini...
HAK ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) önceki gün yapılan olağanüstü kurultayında, daha önce açıklananın aksine “Partinin üye, örgüt ve finansal yapısının tümünü yeniden düzenleyerek, siyasi mücadeleye devam” kararının alındığını...

GÜNÜN SÖZÜ

 “Kuzguncuk’ta doğdum büyüdüm. Bütün yakınlarım hemen yakındaki Nakkaştepe Mezarlığı’nda. Bostanın bostan olduğu zamanların çocuğuyum. İktidarlar halkına karşı hissiz davrandı bu ülkede. Dahası Anadolu’ya hissiz davrandık. Estetik hazdan yoksun bir ruh var memlekette. Şu Anadolu’nun ne üzümü kaldı, ne cevizi, ne domatesi, ne bağı bahçesi, ne yaylası, ne dağı taşı... Boşluk görüldü mü? Yandık... (Kuzguncuk Bostanı için) İnşaat hissi uyandırıyor. Ben Ankara’ya gitmek istiyorum. En yetkili kimse onunla görüşeceğim. Köyümün sesini duyuracağımıza inanıyorum.
(Aktör, yönetmen Uğur YÜCEL)

Mesaj panosu

ASKERLER, gazeteciler tutuklanırken kılını bile kıpırdatmayanlar, bir kulüp başkanı tutuklanınca ortalığı birbirine kattı.
Varsa futbol, yoksa futbol.
Ne demiş şair; “bir elinde cımbız, bir elinde ayna, umurunda mı dünya...”
M. TURHAN
Yazarın Tüm Yazıları