Hayatın tadı: Tuz

Sofralarımızın vazgeçilmezi tuzun aynı zamanda mucizevi bir güzellik iksiri olduğunu biliyor muydunuz? Farklı formlarıyla son dönemde özellikle kozmetikçilerin elinde inanılmaz bakım ürünlerine dönüşen tuzun enerji verici, zayıflatıcı ve iyileştirici özellikleri bulunuyor.

Tuz, vücudumuz için hayati bir önem taşıyor. Bize enerji verirken aynı zamanda vücudu temizliyor ve sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Bu beyaz mineral, damak tadımızı zenginleştirmesinin yanı sıra bir güzellik iksiri olarak da karşımıza çıkıyor. Üstelik son zamanlarda banyolarda özel bir yer edindiğini de hatırlatmakta fayda var.

Tuzun iyileştirici gücü

Tuzun değişik çeşitleri bulunuyor. Örneğin, kristal tuzun sansasyonel bir yanı var. Tuzun en arınmış bu formunun barındırdığı önemli maddeleri ve mineralleri, vücut doğrudan kullanabiliyor. Kristal tuzun en bilineni ise ‘Himalaya tuzu’...

Pembe renkli kristaller enerji verici etkilerinin yanı sıra zayıflatıcı özellikleriyle öne çıkıyor. Himalaya tuzu taşları, aynı zamanda kaynak suyu ya da kür olarak tüm hastalıkların ve şikayetlerin tedavisinde kullanılıyor. Buna karşın yüzde 98’i sodyum ve klordan oluşan yemek tuzları çok fazla filtre edildiğinden bileşimindeki neredeyse tüm değerli mineraller yok oluyor.

Gerçek bir güzellik iksiri; deniz tuzu

Deniz tuzunda ise magnezyumun yanı sıra kalsiyum ve bir sürü değerli madde bulunuyor. Bu haliyle kanın niteliklerine oldukça yaklaşıyor. Özellikle, Ölüdeniz’in mineraller bakımından oldukça yoğun olan tuzu, aynı zamanda tedavi edici özelliğiyle de oldukça etkili.

Deniz tuzu gerçek bir güzellik iksiri olarak da karşımıza çıkıyor. Susam ya da zeytinyağıyla karıştırıldığında peeling olarak tüm vücutta rahatlıkla kullanılabiliyor. Rahatlatıcı bir banyo ürünü olarak da Ölüdeniz’den çıkarılan tuz, silisik asit ve iyot mineralleriyle cildin kan dolaşımını ve metabolizmayı harekete geçiriyor. Mükemmel bir cilt gerginleştirici olarak da göz dolduran bu tuz, bileşimindeki magnezyumun rahatlatıcı özelliğiyle huzur veriyor.

Banyo tuzlarıyla rahatlatıcı bir ritüel

Banyo tuzları kan dolaşımını ağırlaştırdığından çok sıcak banyo yapmamak gerekiyor. Ayrıca banyo süresinin 20 dakikayı geçmemesi önemli. Eğer dolaşım bozukluğu ya da cilt sorunlarınız varsa, doktora mutlaka danışmalısınız. Cilt bakımınıza ekstra lüks bir dokunuş için banyo suyunuza kokulu aromalı ya da lavantalı yağlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca hafif cilt tahrişleri ya da cilt temizliğinde deniz tuzuyla mükemmel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Papatya ekstresi de iyileştirme sürecini hızlandıran bir bitki.

KENDİNİZİ ŞIMARTIN

Metropolün stresli yaşamından uzaklaşmak, kendini şımartmak, her daim güzel ve zinde görünmek isteyenler için Nes Woman’s Club şimdi Bostancı’da birbirinden ilginç konseptler sunuyor. Adımınızı attığınız andan itibaren çiçek kokularının birbirine karıştığı mekanda, günlük koşuşturmanın tüm yorgunluklarını üzerinizden atabilirsiniz. Club’ın bünyesinde aslına tamamen uygun olarak tasarlanmış Osmanlı hamamıındaki buhar odaları size kendinizi A’dan Z’ye yenilemeyi vaat ediyor. Sauna ise hamam sefası sonrasında vücudunuzun zindelik kazanmasına yardımcı olmak amacıyla düşünülmüş. Club’ın bünyesindeki spa merkezinde de vücuttaki yağ bütünlüğünü azaltmak ve birikmiş zararlı toksinlerin atılması amacıyla sargılama yöntemiyle yosun masajı uygulaması da gerçekleştiriliyor. Merkezde ayrıca cilt sanatı olarak bilinen kalıcı makyaj uygulamaları da mevcut.

ÜRÜN MARKET

Sağlıklı temiz bir cilt için

Fransız markası Christian Breton’un, cildin doğal dengesini bozmadan canlılık kazandıran yosun özlü ölü hücre atıcı ve yosun özlü inceltici sabunları ciltte rahatlatıcı bir masaj etkisi yaratıyor. Dolaşımın hızlanmasına da yardımcı olan sabunlar, cildin ölü hücrelerden arınıp nemlenmesini sağlıyor. Aromatik sabunlar duş sırasında rahatlıkla kullanılabiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları