Hatanın telafisi olmaz!

SEZON bittikten sonra Aykut Kocaman’la konuşmadım. O yüzden yeni sezon planları hakkında soru sorma şansı bulamadım.

Haberin Devamı

Medyadan takip ettiğim kadarıyla Alex’in etkinliğinin daha aza indirileceği, Emre’nin gönderileceği, Costa ve Mehmet Topal’ın alınacağı, Soner’in transfer edileceği iddiaları var. Hepsine karşıyım. Neden mi, anlatayım.
Alex varken Alex’i mutlaka kullanmak zorundasınız. Bunun süresini azaltıp taraftara kabul ettirirseniz Alex 3 yıl daha Fenerbahçe’de kalır ve başka bir kulüpte oynamadan, Fenerbahçe formasıyla futbolu bırakır. Böylece Alex’in ayrılma kararı Kocaman için Demokles’in Kılıcı gibi sallanıp durmaz. İki taraf da rahat olur. Yapılacak transferler çok güçlü isimlerden oluşursa Alex’i bazı maçlarda dinlendirirsiniz. Sonradan oyuna sokarsınız. Ama kadroda hep rakibi en çok tedirgin eden isimlerden biri olarak tutarsınız.
Emre. Zor bir oyuncu. Agresif, ters, herkesle kavga eden, herkesi geren biri Emre. Bu yüzden kalmalı. Çağımızın futbolunun nasıl bir oyun olduğunu, Mourinho’yu, Pepe’yi düşünün ne demek istediğimi anlarsınız. Gitmemeli.Costa ve Mehmet Topal. Ne oynadıkları benim için önemli değil. Çünkü o bölgede bu ülkede Emre, Cristian ve Selçuk İnan var. Sen geçen sezon Selçuk İnan’ı bonservisi elindeyken alma, bu sezon onun seviyesinde olmayan isimlerin peşinde koş. Yanlış.
Soner. İyi oyuncu. İyi oyuncu olduğu için Fenerbahçe’de değil, daha alt seviyede takımlarda oynamalı. Stoch, Caner yedek kalıyor Fenerbahçe’de.
İyi oyuncuları yedek tutacağına, Gökay’ı takıma kazandırsın Aykut Kocaman. Kim mi alınmalı? Ben olsam tek ismin peşinden koşardım. Tek ismin.
Emenike. Ondan sonra hedeflerimi büyütür, bütçemi küçük tutarım.

Haberin Devamı

REÇETE

F.BAHÇE Ülker için bu sezon kötü geçti. En büyük rakipleriniz önemli başarılar kazandı. Ama Fenerbahçe dağılıp gitti. “Başkan, yönetim, 3 Temmuz süreci” diyebilir misiniz? Futbol Takımı’nın direnişini, Erkek Voleybol Takımı’nın kupalarını, Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa şampiyonluğunu düşününce. Asla.
Murat Ülker oturup karar vermeli. Ben ülkenin en önemli kulübüyle bir ortaklık yaptım. Ama hedeflerimden çok uzak kaldım. Neden, diye.
Aziz Yıldırım’ın zaten düşünecek çok zamanı olmuştur. Kararlar bir an önce alınmalı. Fenerbahçe Ülker’le ortaklığına devam edecekse Ergin Ataman ya da Ivkoviç takımın başına getirilmeli. Ukiç gönderilmeli. Diğer yabancıların çoğu da. Emir, Bogdanoviç ve Vidmar önemli isimler. Mirsad potanın Alex’i.
Bırakana kadar kalmalı. Takım liderliği Spanoulis ya da Teodosiç’e bırakılmalı. Bu iki ismi de alabilir Fenerbahçe. Euroleague şampiyonunun iki katı bütçeye sahip çünkü. Onu da iki katına çıkarır ve o kupayı hedefler isterse.
İstemezlerse. Bu ortaklık zaten bitmiş demektir. Biri Fenerbahçe, biri Ülker. Kendi alanlarındaki konumlarını iyi düşünüp kararlarını verme zamanı. Tamam mı, Euroleauge şampiyonluğu mu!

Haberin Devamı

WiLD CARD

CEV Fenerbahçe Kadın Takımı’na Wild Card vermemiş. G.Saray’ı tercih etmiş. Olabilir. Belki hastane savaşları kızışmıştır. Fenerbahçe camiası buna üzülmemeli. Fenerbahçe’yi oraya almayanlar düşünmeli. İçinde Fenerbahçe’nin bulunduğu bir organizasyonu ve bulunmadığı organizasyonu karşılaştırın. İster Galatasaraylı, ister Beşiktaşlı, ister Barcelonalı olun. Karşınızda, asla kaybetmek istemeyen ve her şartta direnebilen bir camia varsa. Oyunu kurallara göre oynuyorsanız F.Bahçe’yi istersiniz. Oyunu kurallarına göre oynamıyorsanız F.Bahçe’den kaçacak yer ararsınız.

Yazarın Tüm Yazıları