Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Hakuna Matata

Bir gün bir mail aldım.

Haberin Devamı

“Yonca, biz 9 genciz. İyi okuduk, Amerika’da iyi işlere girdik, üstelik sporcuyuz. Şimdi Klimanjaro’ya tırmanmaya gidiyoruz. Ama amacımız bu tırmanışımızı bizim yaptıklarımızı yapabilecek başka gençlere adamak. Türkiye’deki gençlere bir fayda sağlamak, ellerinden tutabilmek” diyordu.
TOG’un, yani Toplum Gönüllüleri’nin “Gençlere Değer” diye bir projesi var. Müthiş bir proje. Gençlerin akademik ortam dışında, sosyal sorumluluk projelerinde diğer gençlere de faydalı olmalarını amaçlıyor. Yani bir genç okumak için destek almak istiyorsa, kendisi gibi bir başka gence kendilerine yapıldığı gibi destek sağlamak için çalışmak durumunda.
Adım Adım’da TOG sorumlumuz Şener Kurtuluş var, onla iletişime geçirdim bu 9 mucizeyi. Şu ana kadar onları desteklemek isteyen çevreleri tarafından TOG’a tam 20 bin TL lik bağış topladılar. Hedefleri 30 bin TL. Yani sayelerinde bir sürü gencimiz üniversitede okuyabilecek. Görüyor musunuz nasıl gençlerimiz var! Ne olur görün, bilin onları.
Var mı onlara destek atmak isteyen birileri peki? Hemen şu verdiğim linkten bilgi alınsın ve TOG’a onları desteklemek için el uzatılsın lütfen:http://hakunamatatakili.tumblr.com/
Twitter hesapları: @HakunaMatata_9
Kim bu alınlarından öpülesi gençler peki derseniz eğer, buyrun okumaya devam...
Yonca
“Genç-ci”

Kim bu gençler

Haberin Devamı

Ayşe Sabuncu
Lakabı Atom Karınca. Robert Kolej ve Johns Hopkins Üniversitesi Bilgisayar mezunu. Şimdi New York’ta Citigroup’ta bankacılık yapıyor.
Esktrem sporlar düşkünü. Wakeboard, snowboard, kitesurf ve hatta düz duvara tırmanmayı çok seviyor.
Begüm Dora
Lakabı Chantal.
BUPS ve Northwestern Üniversitesi Psikoloji Mezunu. Begüm, mayısta New York Üniversitesi’nde Psikoloji mastırını tamamladı. Kayak, voleybol, yoga ve windsurf yapmaktan çok hoşlanıyor.
Arkadaşları, yüksek irtifada terapist olarak manevi desteğinin, oksijensizliği hissettirmeyeceğini ümit ediyor.
Doruk Gürel
Ekipteki en tecrübeli dağcı. Fakat daha hiçbir yüksek dağa tırmandığı görülmemiştir. BUPS ve Queen’s Üniversitesi mezunu olan Doruk, yüksek irtifada çok güzel muzlu krep yapar diye düşünülüyor.
Volkan Gürel
Volkan, BUPS ve MIT’den mezun olduktan sonra hunch.com’da çalışmaya başlamış. İş hayatına başlamanın motivasyonuyla Hawaii’de 2009’da  maraton tamamlamış. Kilimanjaro tırmanışı, tırmanış öncesi safari ve en çok da arkadaşlarıyla Afrika macerası konusunda heyecanlı.
Itır Köymen
BUPS’tan sonra Edinburgh Üniversitesi’nden Elektrik-Elektronik yüksek mühendisi olarak mezun olmuş. Şu anda Londra’da, Imperial College’da Biyomühendislik doktorasının ilk senesini tamamlıyor.
Basketbol, dağ bisikleti, yoga ve kayak gibi birçok spor alanıyla ilgilenmekte ve bu becerilerini dağcılıkta da kullanmak istiyor.
Jean Artukmaç
Lakabı Bıdık. BUPS, McGill Üniversitesi ve Royal Holloway Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, Bentley’nin Ortadoğu, Afrika ve Hindistan satış koordinatörü olmuş.
Selin Akatlı
Robert Kolej mezunu ve Northwestern Üniversitesi Matematik ve Psikoloji mezunu Selin, şimdi New York’ta JPMorgan’da bankacılık yapmakta. Müzik ve adrenalin bağımlısı olan Selin, ekibin motivasyon unsuru.
Şirin Neyzi
Robert Kolej ve Duke Üniversitesi Ekonomi ve Politika mezunu olan Şirin, Citigroup’un New York ofisinde Ayşe’yle beraber çalışmakta. Kilimanjaro’ya tırmanabilmek için spora gidecek, sağlıklı beslenecek ve zirveye kadar tırmanabilecek ben eminim. Zaten arkadaşları da ona inanıyor.
Kaan Karamancı
Ben bu satırları yazarken Kaan antrenman halindeydi ulaşamadım. Size onu da sonra tanıtacağım.
İşte bu 9 genç, Klimanjaro’ya, Türkiye’deki okumak için imkan verilmesini bekleyen diğer gençler için çıkacak. Ne mucizevi gençlerimiz var di mi ama...
Yonca “hayran”

Yazarın Tüm Yazıları