Hakko’dan örnek davranış

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, yeni eğitim öğretim yılına TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, yönetim kurulu üyeleri Adnan İğnebekçili, Mehmet Şükrü Tekbaş, Vakıf Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’in de katıldığı açılış töreniyle başladı.

Adnan İğnebekçili’nin açılış konuşmasını yaptığı törende, geleneksel hale gelen ’ilk ders’i Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş verdi. Dersin hemen ardından ise Vakko’nun bağışlarıyla kurulan Vitali Hakko Kimya Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı. Vitali Hakko’nun eşi Ketty Hakko’nun açılışını yaptığı laboratuvarın hemen önünde öğrenciler tarafından piyano dinletisi sunuldu. Ömer Koç, Hakko’ya özel bir plaket sundu.

Big Chefs’den işbirliği

Ankara’da bir sene içinde dört şubeye ulaşan Big Chefs Cafe, Mini Cooper markasıyla bir işbirliğine imza attı. Yeni Mini Cooper S Club Men modeli, Big Chefs şubelerinin önünde sergileniyor, isteyen müşteriler test sürüşü yapabiliyor. Ayrıca Mini Club üyeleri, Big Chefs’lerde brunch, akşam yemeği gibi aktiviteler düzenliyorlar. Big Chefs’in sahibi Gamze Cizreli, benzer değerlere sahip bu iki markanın ortaklığından çıkan sinerji ile müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çıkmasını hedeflediklerini belirtiyor.

Mehmet Berker’in villasını almış

Önceki gün Ahmet Nazif Zorlu’nun kızı Şule Zorlu’nun Tekfen’in ortağı Feyyaz Berker’in Bebek’teki yalısını 10 milyon dolara satın aldığını yazmıştım. Ancak Berker’leri karıştırmışım. Şule Zorlu, Feyyaz Berker’in değil, Mehmet Berker’in villasını satın almış. Zeynep Çarmıklı’nın erkek kardeşi Mehmet Berker, yıllardır oturduğu evini önceleri satmak istemese de 10 milyon dolarlık rakam ikna olmasına yetmiş.

Fazıl Say ve Zuhal Olcay’lı kutlama

1978’de Galatasaray Lisesi mezunu yedi genç tarafından kurulan 7Tur, bugün 30 yıldır turizm sektörünün içinde olan iki ortakla; Metin Kazan ve Erdem Akün ile yoluna devam ediyor. Turizm sektörünün köklü şirketlerinden biri olan 7Tur, 9 Ekim’de Esma Sultan Yalısı’nda 30’uncu yılını kutlayacak. 7Tur’un sektördeki 30’uncu yılında konuklarına özel bir de sürprizi olacak. Gecede, müzik dünyasının iki usta sanatçısı Fazıl Say ve Zuhal Olcay birlikte sahne alacak.

İsrail’de ameliyat oldu

Emre Ergani’nin nişanlısı Şebnem Işık, önceki gün İsrail’de ameliyat masasına yattı. Öğrendiğime göre Şebnem Hanım’ın ayak tarak kemiklerinde büyüme tespit eden doktorlar, operasyon yapılması gerektiğini söylemişler. Emre Bey de dünyadaki en iyi ortopedistlerin İsrail’de olduğunu duyunca, nişanlısıyla birlikte İsrail’e uçmuş. Önceki gün telefonla konuştuğum Emre Ergani, nişanlısına yapılan operasyonun başarılı geçtiğini ve Şebnem Hanım’ın bir hafta daha istirahat etmesi gerektiğini söyledi. Ergani, nişanlısının başucundan bir an olsun ayrılmıyormuş.

Balo geliri eğitime aktarılacak

Rahmi Koç tarafından kurulan DenizTemiz Derneği’nin (TURMEPA) geleneksel kuruluş yıldönümü balosu, 29 Ocak 2009’da Four Seasons Otel’de yapılacak. TURMEPA Balo Düzenleme Komitesi ve Yönetim Kurulu üyeleri, önceki gün Four Seasons Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu, yaptığı konuşmada gelecek nesillerin denizler konusunda bilinçlendirilmesine, yerel yönetimler ve bilim dünyası ile ortak projeler yürütülmesine büyük önem verdiklerini belirtti ve "Balodan elde edilecek gelir, eğitim çalışmalarına aktarılacak" dedi.

Baloda, Zen Diamond’ın özel tasarımı bir mücevherle Koç Grubu’na bağlı firmalardan gelecek sürpriz bir arabanın hediye edileceğini belirteyim. Balo Düzenleme Komitesi’nde ise bu yıl Nursen Gündüz, Vera Bulgurlu, Aydan Semker, Caroline Koç, Azize Taylan, Fulya Cerrahoğlu, Ayşe Azizoğlu, Berrak Barut, Bettina Machler, Candan Kramer, Gülin Öngör, George D. Rountree, Feryal Gülman, Monik Benardete, Selda Cerrahoğlu, Sevda Yazıcı, Siren Ertan, Şükran Güzeliş ve Turan Başartan yer alıyor.

Norveçli kovboylar İzmir’de

İzmir-Bornova’daki Ooze Venue, ekim ayında düzenleyeceği konser dizisinin ilkinde, western filmlerinin Meksika soslu müzikleriyle Balkan ezgilerini birleştiren Norveçli dörtlü Helldorado’yu ağırlayacak. Vahşi Batı’nın müziğini yapan ve "Just Like Fire", "A Drinking Song" şarkılarıyla dikkat çeken grup, 1 Ekim gecesi Ooze Venue’de İzmirli müzikseverlerle buluşacak. Ooze Venue’nün ekim ayındaki ikinci konseri ise 3 Ekim gecesi gerçekleşecek.

Suda spor keyfi

Hillside City Club-Trio’da, üyelerin suda ve eğitmen eşliğinde yaptıkları, vücudun esneklik, güç ve kondisyon kazanmasına yönelik tüm kas gruplarını çalıştıran Aqua Pump dersi büyük ilgi görüyor. Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak yapılan bu ders, istenmeyen yağlardan kurtulmaya yardımcı olurken aynı zamanda fit bir görünüm de kazandırıyor. Aqua Pump dersi sırasında kullanılan ağırlıklar sayesinde kas kuvvetinin artması da hedefleniyor. Aynı zamanda rehabilitasyon amaçlı bir ders olan Aqua Pump, kas ve eklem rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı oluyor ve her yaş grubundan hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor.

Paris’te fuara katıldı

Ruken Mızraklı, bir haftadır Paris’te. Dünyaca ünlü firmaların katıldığı deri fuarına katılan Ruken Hanım, Türkiye’nin deri ihracatında önemli bir rakamı hedeflediklerini, bu hedeflerine de bu sezon ulaşacaklarını söylüyor. Ruken Hanım, yarın İstanbul’a dönecek. Bu arada iki yaşında bir çocuk annesi olan Ruken Mızraklı’nın yaşıtı birçok hanıma göre çok daha dinç bir fiziğe sahip olduğunu ve estetik operasyon yaptırmayı hiç düşünmediğini de belirteyim.
Yazarın Tüm Yazıları