Hafızalara kazınacak bir aşk filmi

Yalnızca bu haftanın değil yılın da en iyilerinden “Pas&Kemik”, yüreklere işleyen bir aşk hikayesi anlatıyor. Başrollerdeki Matthias Schoenaerts’ın ve Marion Cotillard’ın kusursuz uyumuna özellikle dikkat! Haftanın bir diğer merak uyandıran yapımı “Iron Man 3” ise, serinin en karanlık ve en iyi filmi olmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Pas & Kemik
De Rouille Et D’os
Yönetmen: Jacques Audiard
2012/ Fransa-Belçika/120’

2009’da çektiği “Un Prophète/Yeraltı Peygamberi”yle uluslararası bir başarı yakalayan Jacques Audiard’ın yeni filmi “Pas&Kemik”, beklentileri boşa çıkarmayan bir aşk filmi. Kız kardeşinin yanında yaşayan ve neredeyse hiç tanımadığı, beş yaşındaki oğlu Sam’in yanına, Antibes’e gelen Ali, güçlü fiziği sayesinde fedai olarak işe başlar ve bir gece kulüpte çıkan kavga sonucunda yardımına yetiştiği katil balina eğitmeni olan Ste´phanie’yle tanışır. Aralarındaki ilişki, bir balina gösterisi sonrasında iki bacağını da kaybeden Ste´phanie’nin Ali’nin desteği ile hayata yeniden bağlanmasıyla aşka dönüşür. Matthias Schoenaerts’ın ve Marion Cotillard’ın kusursuz bir uyumla oynadıkları “Pas&Kemik”, yılın en iyileri listesine şimdiden adını yazdıran modern bir başyapıt.

Haberin Devamı

İnsan mı kostümü yaratır, kostüm mü insanı?

Iron Man 3
Yönetmen: Shane Black
2013/ABD-Çin/130’

Çizgi roman dünyasının lideri Marvel’ın beyazperdede en çok iş yapan süper kahramanlarından Iron Man, üçüncü macerasıyla karşımızda. Kadronun temel taşları Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle ile Jon Favreau yerinde duruyor. Serinin yeni kötüsü Ben Kingsley ise filmin en iyisi olarak rol çalıyor. Küstah ama zeki sanayici Tony Stark, bu kez korkunç terörist Mandarin’e karşı mücadele ediyor. Stark, özel hayatının düşmanı tarafından yok edildiğini anlayınca bu işin sorumlularını bulmak için yürekleri burkan bir arayışa soyunuyor. Köşeye sıkışan Stark’ın en yakınlarını korumak için tek şansı zekasına ve içgüdülerine güvenerek kendi yetenekleriyle hayatta kalmaktır. Bu yolda mücadele ederken Stark’ın kafasında şu soru çınlıyor: “İnsan mı kostümü yaratır, yoksa kostüm mü insanı?” Yılın beklenen gişe filmlerinden “Iron Man 3”, serinin tutkunlarını memnun edecek bir aksiyonla geliyor.

Gangsterler emekli olmaz

Eski Dostlar
Stand Up Guys
Yönetmen: Fisher Stevens
2012/ABD/95’

Al Pacino, Christopher Walken ve Alan Arkin gibi üç usta aktörü bir araya getiren “Eski Dostlar”, üç yaşlı gangsterin geçmişleriyle karşı karşıya kalmalarını konu alıyor. Ortaklarını ele vermeyip hapis yatmayı göze alan Val, 28 yıl sonra özgürlüğüne kavuştuğunda, eski dostları Doc ile Hirsch’le yeniden bir araya gelir. Ancak içlerinden birinin sakladığı sır onları tehlikenin göbeğine sürükleyecektir.

Haberin Devamı

Süpermen Irak’ta

Neredesin Süpermen?
Bekas
Yönetmen: Karzan Kader
2012/İsveç-Finlandiya-Irak/97’

Iraklı yönetmen Karzan Kader’in 2010’da çektiği ödüllü kısa filminin aynı çocuk oyuncularla yeniden çevirimi olan “Neredesin Süpermen?”, doksanlı yılların başında Saddam Hüseyin’in Kuzey Irak’ında geçiyor. Yönetmenin kendi hayatından da izler taşıyan film, benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin köyde seyrettikleri Superman filmiyle birlikte değişen hayatlarını anlatıyor.

Zıt polisler iş başında

Zoraki İkili
On The Other Side Of The Tracks
Yönetmen: David Charhon
2012/Fransa/96’

Fransa’da büyük gişe yakalayan “Zoraki İkili”, “Intouchables/Can Dostum” filmiyle yıldızı parlayan Omar Sy’i başrole taşıyan bir polisiye komedi. Birbirlerine tamamen zıt karakterler olan iki dedektifin maceralarını konu alan filmde, varoş mahallelerde çalışan bir polis olan Osman’la şehirli polis François’nın zoraki ortak olup bir kumar çetesini çökertmeleri anlatılıyor.

Haberin Devamı

Gülmek için yanlış kapı

Muhalif Başkan
Yönetmen: Yüksel Torun
2013/Türkiye

Ferhan Şensoy’un maddi imkânsızlıklar yaşayan kasabasını yeniden canlandırmak için didinen belediye başkanını canlandırdığı film, kadın cinselliğini kullanarak güldürmeye çalışan başarısız bir komedi.

HABERİNİZ OLSUN!

• EMİN ALPER ANKARA’DA! İLEF Sinema Topluluğu’nun film ekiplerinin katılımıyla düzenlediği film gösterimleri yılın en iyi yerli yapımlarından “Tepenin Ardı”yla devam ediyor. Bugün saat 13:30’da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi MTÖ Sinema Salonu’nda yapılacak gösterime filmin yönetmeni Emin Alper’in de katılacağını hatırlatalım.

• UÇAN SÜPÜRGE HAVALANIYOR! Ankara’da baharın habercisi sayılan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali haftaya başlıyor. Festivalin 9 Şubat gecesi Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreninde Perihan Savaş, Zeynep Aksu, Yıldız Kenter ve Suzan Kardeş’e özel ödüller verilecek. Festival programıyla ilgili detaylı bilgi ise haftaya burada…

Yazarın Tüm Yazıları