Hacivat, Almanya’ya gidiyor

‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ filminin çekimleri sona erdi. Yönetmen Ezel Akay şu sıralar müzikler (filmdeki şarkıları seslendirenler arasında Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk de var) ve animasyonlarla uğraşıyor.

Bazı sahnelere bilgisayar yardımıyla cinler, periler ekliyor, yani ince ince süslüyor filmini.

Akay kendini stüdyoya kapamış, gece gündüz bunlarla uğraşırken, filmin başrol oyuncularından Beyazıt Öztürk de boş durmuyor, Hacivat ve Karagöz’ü yurtdışında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Evet, Beyazıt Öztürk, nam-ı diğer Beyaz, bu perşembe akşamı Hacivat kostümünü giyecek ve Almanya’nın Pro7 televizyonunda yayınlanan, daha önce de katılmış olduğu, TV Total adlı eğlence programında Stefan Raab’a konuk olacak. (Stefan Raab, Metallica’dan tutun Kylie Minogue’a kadar uluslararası alanda ün yapmış kişi ve grupları programında ağırlayan bir şovmen. Türk dostu olarak bilinen televizyoncuya daha önce Beyazıt Öztürk’ün dışında Sertab Erener ve Athena da konuk olmuştu...)

HALUK BİLGİNER KISKANIR MI

Hacivat’ın kankası Karagöz olmadan rahat etmesi mümkün değil tabii. Beyazıt tedbirini almış neyse ki, Hacivat yalnız kalmasın diye, Karagöz kostümünü de yanında götürecekmiş.

Haluk Bilginer’den sonra Karagöz kostümünü giyen kişi Stefan Raab olacak.

Beyazıt’la Stefan Raab karşılıklı nasıl döktürürler, asıl Karagöz Haluk Bilginer’i kıskandırırlar mı bilemiyorum artık!

Dijitürk’ün 107 numaralı kanalından izleyebileceğiniz TV Total, perşembe gecesi Türkiye saatiyle 23.45’te ekranlarda olacak.

Programda yurtdışında ‘Who Killed the Shadows’ adıyla vizyona girecek olan ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ filminin montajlanmış görüntüleri ilk kez izleyiciyle buluşacak. Beyazıt ayrıca, Hacivat ve Karagöz’ün hiciv anlayışını ve tarihteki önemini anlatacak Pro7 izleyenlerine. Raab ve izleyicileri, eminim, iki ünlü hiciv ustasını daha yakından tanıyacakları perşembe gününü sabırsızlıkla bekliyorlardır.

Beyaz Show ise 2 Aralık Cuma akşamı Almanya’dan, TV Total stüdyosundan canlı yayın yapacak. Stefan Raab’ın Beyazıt’a iade-i ziyarette bulunacağı bu programın diğer konukları Kubat ve Ebru Gündeş.

Sahnede Hacivat ve Karagöz’ün olacağı TV Total’i perşembe akşamı 23.45’te Pro7 ekranlarında, tüm Avrupa ile aynı anda izleyebilirsiniz.

Cuma günü ise gece yarısı olduğunda, her zamanki gibi Kanal D’yi açacağız ve Almanya’dan, canlı canlı bir Beyaz Şov izleyeceğiz.

Filmlerde prezervatif kullanma alışkanlığı yok

Önce sağlık, diyen pek çok doktor, filmlerin uyuşturucu ve korunmasız cinsel ilişkinin tehlikelerinden söz etmediğini belirtiyor. Amerika’da bir araştırma yapmışlar, son 20 yılın gişe canavarı filmlerinden sadece bir tanesi prezervatif kullanımına özendirmiş. O da hamileliği önlemek amacıyla kullanılmış.

Temel İçgüdü filminde 6 seks sahnesi var, hiçbirinde prezervatif kullanılmıyor. Amerikan Pastası’nda da 7 farklı sahnede yeni tanışılan insanlarla korunma olmadan cinsel ilişkiye giriliyor.

Bizde de durum pek farklı değil. En son filmlerden Banyo geliyor aklıma. Senaryo yazarı ve yönetmen Mustafa Altıoklar, ki kendisi aynı zamanda doktor, sevişme sahnelerinde prezervatif kullandırmıyor kimseye.

Filmler eğlendirici olduğu kadar eğitici de olmalı, en azından kötü örnek teşkil etmemeli. 40 milyon insanın HIV virüsü taşıdığı dünyamızda, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’ne iki gün kala hatırlatmak istedim.

Sinemadan tiyatroya

Sinema dünyasının ünlüleri tiyatro oyunlarında rol aldıkça tiyatroya olan ilgi daha da artıyor.

Bunun en somut örneği tiyatrolarıyla ünlü olan Londra’da yaşanmakta. Beyazperdeden sahnelere yatay geçiş yapan oyuncuların çoğalmasıyla West End’deki bilet satışları yüzde 200 oranında artmış.

Geçtiğimiz yıllarda Londra’da sahneye çıkan Kathleen Turner, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, Kevin Spacey gibi ünlüleri şimdilerde yenileri izliyor.

Jude Law’dan ayrıldıktan sonra yıldızı daha da parlayan Sienna Miller, As You Like It adlı oyunda; Val Kilmer, The Postman Always Rings Twice’da; Friends’in Ross’u David Schwimmer ise Some Girls’de rol alıyor. Londra tiyatro sahnesine en son transfer olan film yıldızı ise A Few Good Men’da oynayan Rob Lowe.

Yıllar önce Blue Room adlı oyun için sahneye çıkan Nicole Kidman’ın performansını bir eleştirmen ‘teatral viagra’ şeklinde yorumlamıştı.

Bakalım yeniler için daha ne ilginç benzetmeler yapılacak?

Beyazperde yazısı

‘Birinin ruhunu göremiyorsan biraz uzaklaş, bekle ve yeniden bak.’ (The Soul Keper-Esir Ruhlar, Yön: Roberto Faenza, 2002)

Bunu biliyor muydunuz?

Ünlü yönetmenlerimizden Ali Özgentürk, önümüzdeki ay Hindistan’da düzenlenecek olan 10. Uluslararası Kerala Film Festivali’nde jüri üyesi olacak.
Yazarın Tüm Yazıları