Hacettepe bu araziye ‘gelir’ olarak bakmasa

HACETTEPE Üniversitesi rektörü Murat Tuncer, 30 yıllığına Genelkurmay’a kiraya verilen 400 bin metrekarelik araziyi alıp üzerine ‘TOKİ ile geliştirilecek bir projeyle üniversiteye çağ atlatacak gelir sağlayabiliriz’ demiş!

Haberin Devamı

Eskişehir Yolu’nu Ankaralılar bilir. Bölge tahıl deposu idi.
Maalesef şu anda AVM’ler, resmi daireler ve konutlarla doldu.
Araç trafiğini artık taşıyamıyor.
Aynı zamanda deprem bölgesinde bulunan bir alan... Oysa Ankara’nın doğusu bina yapımı için müsait; tarım için değil.
Orası yeşil alan yapılsa, öğrenciler, çalışanlar ve Ankaralılar yararlansa daha iyi olmaz mı?
Metin KARAHANLI

Yaşlılara durak

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından haftalık yayınlanan derginin kapağında; ‘Büyükşehirden yaşlılara dört dörtlük hizmet’ yazısı ve çeşitli resimler yer almakta, derginin iç kısmındaki ilgili sayfalarda da verilen hizmetler detaylı olarak anlatılmaktadır.
Verilen bu hizmetlere sevinmemek mümkün değildir. Bu ve benzeri hizmetlerin artarak devamı hemen herkes tarafından benimsenmektedir.
Doğan ve yaşayan tüm insanların, zamanı gelince elbette yaşlanacağı ve tabiri caiz ise elden ayaktan düşeceği de hepimizce malumdur.
Burada birkaç kez gündeme getirmeme rağmen, bir türlü çözüm üretilmeyen bir konuya değinmek istiyorum.
Evim Cevizlidere Caddesi üzerinde bulunan ‘SGK 75.Yıl Huzur Evi’ yakınındadır. Burada bildiğiniz gibi yaşlı insanlar kalmaktadır.
Bu huzur evinin civarındaki hiçbir otobüs durağı kabinli değildir. Yaşlı insanlar ayakta beklerken perişan olmaktadır.
Büyükşehir’in, yaşlılara verilen hizmetlerin gündeme getirildiği bir ortamda, durumun dikkate alınmasının yerinde olacağına inanıyorum.
Mustafa CAMGÖZ

Haberin Devamı


KISA... KISA...

- İSTANBUL Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunları Derneği’nin  düzenledikleri ‘Şeytan Üçgeninde Demokrasi Oyunu’ konulu konferans 14 eylül Cuma günü 15.00’de yapılacak. Konuşmacı Prof. Dr. Ali Ercan. (Mithatpaşa Caddesi, 16/6 Kızılay)
- YAPI Kredi Bankası OSTİM Şubesi yanındaki ATM cihazlarının arkasındaki bölge tam bir çöplük alanı gibi. Bu görüntü bankaya ve OSTİM’e hiç yakışmıyor. Umarım bu satırları okuyan ve kendini sorumlu hissedenler bu yeşillik alanı pislikten kurtarır.
Ayşegül ÇAKMAK

Yazarın Tüm Yazıları