Geleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanMelis’in 11 yaşındaki ikizleri iki senedir spor kampına gidiyor. Kişilik gelişimi, özgüven, disipline olma gibi konularda büyük faydasını görüyorlar. Ancak bu tarz organizasyonlarda çocuğunu rahat bırakmayıp aşırı korumacı olmaya devam eden ebeveynler de var. Gizem’le Melis ilginç örnekleri konuştular.
#ANNEMichelin Rehberi, İstanbul’u yeni destinasyonu olarak belirlediğinden bu yana gastronomi sektörünü tatlı bir telaş almıştı. Nihayet 11 Ekim’de sonuçlar açıklandığında mutluluk ve gururu bir arada yaşadık. Restoranlarımızdan TURK 2 yıldız, Mikla, Neolokal, Nicole ve Araka 1 yıldızla ödüllendirildi. Neolokal ayrıca yeşil yıldıza da layık görüldü. Ülkemiz gastronomisi adına önemli bir adım olan Michelin Rehberi’ni değerlendirmek ve aldıkları ödüllerin heyecanını paylaşmak için yıldızlı restoranlarımızın şefleriyle bir araya geldik.
#Michelin Yıldızlı RestoranlarYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaLokanta’nın kelime manasına baktığımızda çok ve çok çeşitli yemekler pişiren dükkan diye bir karşılık buluruz. Esnaf lokantaları bu kelimenin anlam karşılığını yaşatmak için uğraşmazlar çünkü esnaf lokantaları çok ve çok çeşitli yemek pişirdiği için sözlükte bu anlam karşımıza çıkar.
#BursaÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriYılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayali, seyahatseverlerin aklına sık sık düşüyor. Jürimize çeşitli ülkelerin yeni yılı kutlama hallerini, sokaklarında yapılabilecekleri sorduk.
#HürriyetGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorHem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”
#Canan KaratayHem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”
#Arda TürkmenAtina’da havalimanından çıkıp şehre adım attığınızda karşılaşacağınız ilk manzara, beklentilerinizin altında kalabilir. Beton yığınlarının aralarına sıkışmış tarih sizi pek de sarmalamayabilir ancak gezinizi şahane lezzetlerle detaylandırdığınızda gayet de hoş anılarla dönmeniz mümkün. Cıvıl cıvıl kafeler, eğlenceli tavernalar, Akropolis manzaralı barlar gönlünüzde güzel bir anı olacaktır. Akropolis, hep tarihi ile övünen Yunanlılar’a hak vermenize sebep olurken, tadına doyamayacağınız lezzetler en unutulmazınız olacaktır.
#Yunanistan