İstanbul, Kadıköy civarında pizzaseverler için her biri farklı usulde hazırlanan çok alternatif var. Tokyo tarzı için Yeldeğirmeni’ndeki Salepepe, bol peynirli Amerikan işi arayanlara DeepDish Brooklyn Pizza ve Napoli’den şaşmam diyenler için il Sud öne çıkanlardan...
#GİZEM DİNÇBAŞMumyalanmış bir el vasıtasıyla ruhlar âlemine geçen bir grup genç ve yaşadıkları korku dolu deneyimler... Dışarıda birçok sinema otoritesi tarafından çok beğenilen ‘Konuş Benimle’ gençlik gerilimlerinin klişelerine göz kırparken asıl olarak çok sevilen bir yakının kaybının yarattığı boşluk, acı ve keder duygusunun etkilerinde dolaşıyor.
#SinemaHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaEserlerini 30 senedir okuduğumuz Gündüz Vassaf yazın hayatının ilk kurmaca eseri ile karşımızda. Yedi senede tamamladığı romanı ‘Ressamın İsyanı’nda Vassaf, resim sanatının büyük ismi Caravaggio’nun yaşamöyküsüne yeni bir katkı sunuyor. Türlerarası bir yapıya sahip olan roman, eleştirel tavrıyla, kendine has tonuyla merakla okunuyor.
#Gündüz VassafÜlkemde sayısız versiyonu yapılan risotto’yu hazırlamak aslında basit ama pişirme aşamalarını çok dikkatli takip etmek gerek. Pirinci önce tavada kavurmak en önemli adım... Taze hazırlanmış et ve sebze suyunun etkisini de hafife almayalım tabii! Gelin, bu ünlü İtalyan klasiğini birlikte pişirelim...
#RisottoOkullar 11 Nisan’da eğitime kısa bir mola veriyor. Bir sonraki pazartesine kadar sürecek bu bir haftalık ara hem öğrencilere hem de velilere seyahat fırsatı sunuyor. İlkbaharın en güzel zamanlarına denk gelecek tatil için biz de jürimize “Nereye gitmeli, ne yapmalı” diye sorduk. Kamp, müze, yürüyüş, eğlence... Birbirinden güzel ve öğretici, yurtiçi ve yurtdışından 10 rotayı anlattılar.
#Geziİçi kırmızı bir narenciye kan portakalı... Aroması, renklenme derecesine göre artıyor. Rengini veren ‘likopen’ sayesinde güçlü bir antioksidan… En bilinen türleri ‘moro’, ‘sanguinelli’ ve ‘tarocco’. Eğer öğle ve akşam arasında sağlıklı bir ara öğün seçeneği arıyorsanız, yağlı tohumlar veya yoğurt gibi süt ürünleriyle tüketebilirsiniz.
#Metro TürkiyeTelkari, el sanatları arasında öne çıkan ve dikkat çeken çeşitlerden birisidir. Telkari, ince gümüş tellerin birleştirilmesinden ibaret olan bir gümüş işleme sanatıdır. Bir altın veya gümüş tel ya da levhadan, özel bir alet ile, elde edilmiş tane veya kürelerden ibaret olan telkari'deki aynı optik etki aynı kalınlıktaki 2 ya da daha fazla telin örülmesi ile elde edilebilir. Bu kürelerin sırasıyla kaynak ile örülmesine granülleşme denmektedir ve Etrüskler tarafından en üst seviyeye getirilmiştir.
#Telkariİlköğretim ve liselerin ilk ara tatili 15 Kasım’da başlıyor. Neredeyse iki yıldır okula gitmiyorlardı ve ilk dönem pek çoğu için kolay geçmedi. Keşif duygusunu harekete geçirecek, doğaya ve dünyaya ilgiyle bakacakları güzel bir tatili hak ettiler. Bir hafta sürecek bu küçük molada hem dinlensinler hem de öğrensinler diye çocuklarımızla birlikte yapabileceğimiz verimli bir tatil planlamak için jürimize danıştık. Yurtiçinden ve yurtdışından 10 ilgi çekici öneriyi sıraladık.
#HürriyetKarayipler'in zümrüt suları pek çok doğa mucizesini ve gizemini barındırmakta... Bu doğa mucizelerinden bir tanesi de sık sık 'Milyonerler Adası' ya da 'Cannes Adaları' olarak adlandırılan küçük Saint-Barthelemy Adası.
#Karayiplerİtalyan hapishanelerindeki yalnızlık, bu yıl "İstanbul Photo Awards"ta "Hikaye Haber" kategorisinde ödül kazanan İtalyan foto muhabiri Valerio Bispuri'nin "Prigionieri" (Mahkumlar) adını verdiği fotoğraf dizisini yaratmasına ilham verdi.
#Valerio BispuriNew York Times’ın polemik tsunamisi yaratan “Yetenekli ve varlıklı Türkler kitleler halinde Türkiye’yi terk ediyor” başlıklı haberinden sonra gördüklerim:Yetenekli mi bilmem, ama varlıklı Türklerin bir kısmı hâlâ akşamüstleri Lucca’da, kalan kısmı Papermoon, Da Mario ve Galvin’de takılmaya devam ediyor.
#Onur Baştürkİtalyan mutfağının en özel tatlarını kendine özgü anlayışıyla birer sanat eseri haline getiren Ajjna, lezzet tutkunlarını büyülemeye devam ediyor. Ferah ve estetik bir atmosferde İtalyan sofralarının nadide tatlarını misafirleriyle buluşturan Ajjna, gastronomi avcılarına lezzet konusunda Rönesans’ı yaşatıyor.
#İtalyan MutfağıDaha önce gördüğün bir şehri bu kez su üzerinden keşfetmek nasıl olurdu? Ya sadece su üzerinden ulaşabilen bir karaya ayak basmak... Su üzerinde seyahat etmek daha yavaş bir tempoda yolculuk yapmanızı, yerel kültürü tecrübe etmenizi ve etrafınızda olan biteni daha çok fark etmenizi sağlıyor. Deniz, nehir, kanal, göl... Su üzerinde olmayı sevenler için birbirinden farklı seyahat alternatiflerinden bahsetmek istiyorum.
#En Güzel Deniz Rotaları3 yıldır dünya turu yapan Türkiye sörf şampiyonlarından Deniz Ayhan Kızılinci'nin yelkenli teknesinin fırtınadan dolayı İtalya'nın Kalabriya bölgesindeki Catanzaro kentinde kayalıklara çarptığı ve sörfçünün pazar gününden bu yana kayıp olduğu açıklandı.
#Deniz Ayhan KızılinciLevrek marin, fileto olarak doğranan balıklarla yapılan ve soğuk servis edilen bir yemektir. Marine edilerek hazırlanan levrek marin, soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi malzemelerle meydana gelmektedir. Peki, levrek marin nasıl yapılmaktadır? İşte, birçok vatandaşın yapılışını merak ettiği levrek marin için gerekli olan malzemeler ve tarif bilgileri
#Levrek MarinBayburt'ta yıllarca kömür ve çıra sanılarak yakılan maddenin aslında kehribar taşı olduğu ortaya çıktı. Gündemdeki haberler ardından kehribarın anlamı ve kullanım alanları bir kez daha merak konusu oldu. Peki, kehribar nedir, nerelerde kullanılır?
#Kehribar