Antalya, 16.2 milyarlık tarımsal hasılası ile Türk tarımının başkenti konumunda yer alıyor. Hürriyet’e konuşan Antalya Tarım il Müdürü Gökhan Karaca, “Türkiye’de yetiştirilen bir çok ürün ilk kez Antalya’da üretildi. Tarımın modasını Antalya belirliyor diyebiliriz” dedi.
#TarimYaşamın her alanında hissedilen fiyat enflasyonu, iyi bir lisede ve hayalindeki üniversitede okumak için sınavlara hazırlanan adayları da etkiledi. Özel ders, kurs ve diğer eğitim kalemlerinin yanında sınava hazırlığın olmazsa olmazı test kitaplarının fiyatlarındaki artış, adayları ikinci el kitaplara yönlendirdi.
#LGSOyun Atölyesi’nin ‘Kırlangıç’ı yas, öfke, başkalarının acısını hissedebilmek, ‘bizden olmayanların’ yaşamlarına saygı duymak ve anne-çocuk ilişkisindeki yarıklar üzerine düşündüren, başarılı bir oyun. Metnin ağır dramatik anlatısına rağmen Selen Öztürk’le Uğur Kanbay’ın çok uyumlu ritmi, ikili diyalog üzerine kurulu oyunu seyirci dostu bir hale getiriyor.
#KırlangıçFilmlerin etkisiyle ya da daha çok özel günlerde pişirildiği için yılbaşında hindi dolması yapma âdeti ülkemizde de zamanla yerleşti. Ben de hindi olmasa da ille de kanatlılardan birini pişirmeyi tercih ediyorum. Geçen yılbaşı için önerim ördekti, bu kez yeni yıla bıldırcın dolmasıyla girelim dedim.
#Yeni YılYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriFilmlerin etkisiyle ya da daha çok özel günlerde pişirildiği için yılbaşında hindi dolması yapma âdeti ülkemizde de zamanla yerleşti. Ben de hindi olmasa da ille de kanatlılardan birini pişirmeyi tercih ediyorum. Geçen yılbaşı için önerim ördekti, bu kez yeni yıla bıldırcın dolmasıyla girelim dedim.
#Yeni YılPirinç; Osmanlı Dönemi mutfak kültürümüzde oldukça geniş bir yer kaplar. Kullanım alanı da pilavlar dışında çok çeşitlidir. Zeytinyağlı yemeklerde, sarma dolmalarda, köfte harçlarında, tatlılarda ve çorbalarda pirinç kullanılırdı ve günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.
#BursaTapınakları, tiyatrosu ve çeşmeleriyle dev bir antik şehrin etrafına kurulu Side, yeni bir kimliğe kavuştu. Hakkında bugüne kadar bildiklerinizi unutun; o artık belli turist gruplarının tercih ettiği bir Antalya beldesi değil! Upuzun sahilinden tarihi dokuyu yaşatan çarşısına, fine dining restoranlardan meze ağırlıklı meyhanelerine silüeti tamamen değişen Side’den en yeni önerilerle geldik.
#SeyahatDoğal güzellikleri, antik kentleri, sahilleri ve doğasıyla her yıl yerli-yabancı binlerce tatilciyi ağırlıyor. Gezip görülecek, yapılacak çok şey var. “Antalya’da nereye gitmeli, ne yapmalı” diyenler için jürimiz şehri adım adım anlattı. 10 ayrı turistik noktanın en iyilerini öneren jürimizin seçimlerinin başrolünde o muhteşem deniz ve tarih var.
#HürriyetTaklit etmeyen, farklı mutfak ve teknikleri güzel bir araya getiren yemekler, ille de kocaman lüks bir mutfağa ya da havalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. İşini iyi yapan bir şef bunu basit koşullarda, minik bir alanda da uygulayabiliyor. Şef Cem Ekşi’nin restoranı Mabou’da, ayran soslu ceviche, dana yanak rossini gibi lezzetleri tatmak kadar Beyoğlu’nun havasını solumak da iyi geliyor.
#Mabou