Bir süredir ocağından tenceresine, kepçesinden bıçağına, doğrama tahtasından tezgâhına, bir mutfakta ne varsa her şeyin milimetrik ölçülerde olduğu minyatür mutfaklarda pişen yemeklerle çıldırıyoruz. Malzemeler gerçek, lezzetleri yerinde, izlemesi çok eğlenceli. Trendi Türk yemeklerine adapte eden iki hesabın sahipleriyle konuştuk.
#Mini YemekToskana’nın komşusu, Umbria bölgesinin başkenti… İtalya’nın önde gelen kültür merkezlerinden. 14’üncü yüzyıldan kalma Perugia Üniversitesi ülkenin en eski yüksek öğrenim kurumu. Son yıllarda birbiri ardına kaliteli kafe, barlar açılıyor. Tarihi merkezdeki restorasyonlar Etrüsklerden ortaçağa, gotikten 18’inci yüzyıl mimarisine kentin güzelliğini yeniden ortaya çıkardı. Her yıl Umbria Caz, çikolata festivalleriyle dünyadan büyük kalabalıkları çekse de otantik özelliklerini koruyor.
#Seyahatİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerYağ kullanılmadan kızartma yapan ve İngilizce adı "air fryer" ile ülkemizde de son dönemde çok popüler olan kızartıcılar mutfaklarda yaygınlaşmaya devam ediyor. Kimi kullanıcılar bu air fryer kullanarak harikalar yarattığını söylerken, kimileri de bir türlü istediği sonuca ulaşamamaktan şikayetçi. Sizin için yağsız kızartıcınızdan daha fazla verim almanızı sağlayacak bazı püf noktaları derledik...
#Air FryerErzurum Dumlu Cezaevi’nden Van'a sevk edilen silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar ile cezaevinde görüşen avukatlardan biri CNN TÜRK'e konuştu. Adnan Oktar'ın kadın avukatlarla ilişkisinden, gelecek planlarına kadar tüm merak edilenler ortaya çıktı.
#Adnan OktarDünyanın en büyük elmacık kemiklerine sahip Ukraynalı model Anastasia Pokreshchuk yeni bir estetik daha yaptırmak için İstanbul'a geldi. Kalça operasyonu geçiren model yaptırdığı estetikleri ve ne hissettiğini anlattı.
#Anastasia PokreshchukMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#Arkestraİstanbul mutfağının her daim üst sınıf ve makbul lezzetlerinden kalkanın en klasik pişirme yöntemi hafifçe una bulayıp bol yağda kızartmak olmuş… Oysa bu kadar yağlı bir balık usulünce ızgarada pişirildiğinde çok daha farklı bir boyuta geçiyor. Ben bu ara kalkan yemek için hiç üşenmeden kalkıp Anadolu Yakası’na geçiyorum çünkü Misina bu işi hakkıyla yapıyor.
#Ebru Erke