Migren Nedir
Migren, çoğunlukla otonom sinir sisteminde görülen birkaç belirtiyle bağlantılı olan tekrarlayıcı orta şiddette ve şiddetli baş ağrısı ile karakterize kronik bir rahatsızlıktır. Kelimenin kendisi Yunanca ἡμικρανία (hemikrania), "başın bir tarafındaki ağrı" (ἡμι- (hemi-), "yarım" ve κρανίον (kranion), "kafatası")ifadesinden türemiştir.
Migren Nedir Haberleri
Migren Cerrahisi Nedir? Nasıl Uygulanır?
Birçok insanı hayatından bezdiren migren günümüzde kabaca insanların yüzde 15’inde görüldüğü tahmin edilmektedir. Migrenler atakları çoğu zaman ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ama bazı hastalarda hiçbir ilaç ile yeterli kontrol veya önleme sağlanamayabilir. İlaçlarla ağrıları kontrol altına alınan bazı hastalar ise ilaçların yan etkilerinden rahatsız olmaktadır. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran konu ile ilgili bilgiler verdi.
Her 5 Kadından 1'inde Görülüyor: Migren Neden Olur?
Ülkemizde yapılan araştırma sonucuna göre her 5 kadından birinde ve her 10 erkeğin birinde migren görülüyor. Peki ama neden? Prof. Dr. Sabahattin Saip, migren hakkında önemli bilgiler verdi.
Migren nedir, belirtileri neler? İşte migren ağrısını nedenleri
Migren, hayat kalitesini ciddi ortan etkileyen ve doktora en fazla başvurulan rahatsızlıklardan biridir. Çoğunlukla otonom sinir sisteminde görülen migren, birkaç belirtiyle kendini gösterir. Kronik baş ağrısı olan hastaların neredeyse tamamı kendilerinde sinüzit veya migren olduğunu düşünür. Peki, migren nedir, belirtileri neler? İşte migren ağrısını nedenleri...
Yaz Aylarında Görülen Migren Ağrılarına Dikkat
Migren günümüz dünyasında yaşadığımız tempoya hiç de uygun olmayan, ciddi maddi ve manevi kayıplara eşlik eden ve sık görülen bir hastalıktır. Bir hastalığın tedavi edilmesi öncesinde doğru bir şekilde tetkik edilmesi prensibi bu hastalıkta da geçerliliğini korumaktadır.
Migren nedir, özellikleri neler? İşte migren belirtileri
Çoğunlukla otonom sinir sisteminde görülen birkaç belirtiyle bağlantılı olan tekrarlayıcı orta şiddette ve şiddetli baş ağrısı ile karakterize olan migren, günlük hayat kalitesini ciddi oranda etkileyen bir sağlık sorunu. Migrenin çevresel ve kalıtımsal faktörlerin bir karışımına bağlı olduğu düşünülmektedir. Peki, migren nedir, özellikleri neler? İşte migren belirtileri
Rutubetli Havalar Ağrıları Tetikleyebilir mi?
Kronik sağlık sorunları bulunan kişilerin rutubetli havalarda ağrı hissetme ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.
Migren Nasıl Anlaşılır? Migrenin 7 Önemli Belirtisi
Migren kaynaklı baş ağrıları dayanılmaz olabiliyor. Peki migreni başlangıç aşamasındayken kontrol altına almak mümkün mü? Migren nasıl anlaşılır? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil migren hakkında bilgiler verdi. İşte migrenin 7 önemli belirtisi...
Migren nedir, nasıl tedavi edilir?
Çok şiddetli baş ağrılarına neden olabilen migren, önemli bir sağlık sorunudur. Ağrı ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, migren hastalığı ve tedavisi hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı.
Migren nedir, nasıl tedavi edilir?
Ağrı ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu cevapladı; Migren nedir, nasıl tedavi edilir?
Migren nedir? Migren belirtileri nelerdir
Migren yetişkin kadınlarda yüzde 25, yetişkin erkeklerde yüzde 8 oranında görülüyor. Genetik bir hastalık olan migren yaşam şeklinin değiştirilmesiyle önemli ölçüde kontrol edilebiliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz migren hastalığının belirtileri, nedenleri ve migrenin tedavisi hakkında bilgi verdi.
Migren nedir? Migren belirtileri, tanısı ve tedavisi
"Migren, kadınlarda erkeklerden 3 kat daha fazla görülür" diyen Nöroloji Bölümü Doç. Dr. Demet Yandım Kuşcu, migren hastalığının nedenleri, belirtileri, türleri ve migren tedavisiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Migreni olanlar için ağrısız oruç tutmanın 8 yolu
Eğer oruç tuttuğunuzda baş ağrısı yaşamak istemiyorsanız...
Hamilelik migrene iyi geliyor
Migren, erkeklere oranla kadınlarda daha yaygın şekilde görülen bir rahatsızlık. Fakat hamilelik döneminde migren atakları kadınlar için kabus olmaktan çıkıyor.
Baş ağrısı değil baş belası: Migren!
Pek çok hastalık vardır ki, temelde yatan sebep bedenselmiş gibi gözükür ama aslında altta yatan sebep psikiyatriktir. Bunlardan bir tanesi de migrendir. Genellikle başın iki yarısını tutar ama bazen tek taraflı da görülür.
Çocuklardaki migren daha tehlikeli
Çocuğunuz oyun oynarken aniden sessizleşip bir köşeye çekiliyorsa dikkat!
Çocuklarda migren belirtileri nelerdir?
Çocuklarda migren ve tedavisi hakkında tüm bilinmeyenler...
Migreni Tetikleyen Besinler!
Bazı besinler, katkı maddeleri ve diyetteki bileşenler migrene yol açabiliyor. Migren, kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülmekle birlikte, çoğunlukla ataklar halinde gelişip şiddetli baş ağrısına neden olan nörolojik bir hastalık olarak tanımlanıyor.
Migrenle savaşmanın en etkin ve güncel yolları
Yeni yöntemlerle artık baş ağrısı çekmeyeceksiniz. Örneğin günlük tutarak, migrenle daha rahat savaşabileceğinizi biliyor muydunuz?
Sık alınan ağrı kesici baş ağrılarınızı artırıyor
Çoğu insan, öldürücü olabildiği gibi geçici körlüğe de neden olabilen migreni baş ağrısı ya da sinüzitle karıştırıyor. Profesör Dr. Mustafa Ertaş, migrenle baş edebilmenin sırlarını anlattı...
Hızla kilo veriyordu: Neslihan Atagül'ün hastalığı ortaya çıktı
Sefirin Kızı dizisinin Naresi’ni canlandıran Neslihan Atagül, sağlık sorunlarıyla gündemde. Son dönemde hızla kilo veren Neslihan Atagül’ün bir süredir bağırsak hastalığıyla mücadele ettiği öğrenildi.
Bipolar nedir? Bipolar hastalığı belirtileri neler? Bipolar bozukluk zıt ataklarla seyrediyor!
Bipolar bozukluğun tanımı, gündemde yer alan psikolojik hastalıkların başında geliyor. Mani, hipomani ve depresyon olarak ortaya çıkabilecek üç ana semptomu olan bipolar bozuklukta, kişiler tedavi edilmesi gereken atak dönemleri dışında sağlıklı oluyor. Duygu durum bozukluğu olarak tanımlanan bipolar, temel sorun şartlara ve duruma uygunsuz ya da abartılı duygulanım içinde olmak anlamına geliyor. İşte, bipolar rahatsızlığı belirtileri ve hastalıkla ilgili merak edilen bazı bilgiler.
Başınız Dönüyorsa Sebebi Vertigo Olabilir!
Vertigo, baş dönmesi demektir ve genellikle aniden ortaya çıkar. Çoğunlukla bulantı ve sersemlik hissi eşlik eder. Kusma nadiren oluşur. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzman Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Botoks hangi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor?
Botoks, genellikle kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Ancak diş sıkma ve eklem rahatsızlıkları gibi önemli rahatsızların tedavisinde de tercih edilen bir yöntemdir. Periodontoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çağdaş Çağlar Laçin, diş hekimliğinde botoks kullanımı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Kinesiyoloji nedir ve neyi inceler? Kinesiyoloji bilimi hakkında kısaca bilgiler
Kinesiyoloji, insan hareketleri üzerine değerli çalışmalar yapan bir bilim dalı olarak ifade ediliyor. Latice kökenli hareket manasındaki "kinesis" ile çalışma veya bilim manasına gelen "logia" kelimelerinden türetilen kinesiyoloji, insan kinetiği olarak isimlendirilirler. İşte Kinesiyoloji nedir ve neyi inceler? Kinesiyoloji bilimi hakkında kısaca bilgiler.
Koenzim Q10 nedir ve ne işe yarar? Koenzim Q10 faydaları, zararları ve kullanımı hakkında bilgi
Koenzim Q10 vücutta bulunan bir bileşendir. Özellikle kalp, karaciğer, böbrek ve pankreas organlarında daha çok bulunur. Bu vitamin benzeri bileşeni vücut kendisi üretiyor. Fakat yaş ilerledikçe üretimi azalıyor. Koenzim Q10 bileşeni hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
The Haunting Of Hill House dizisinin konusu nedir? Kaç bölüm ve sezon? The Haunting Of Hill House oyuncuları (Oyuncu kadrosu) listesi
The Haunting of Hill House dizisi gerilimi yüksek ve oldukça merak uyandıran bir dizidir. Yayınlandığı ilk günden bu yana oldukça ses getirmiştir. The Haunting of Hill House dizisinin konusu, bölümleri ve sezonları ile alakalı bilgileri sizler için derledik.
Yeşim Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Yeşim Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Başta mücevherat olmak üzere birçok farklı alanda kullanılan doğal ve en özel taşlar arasında yeşim taşı gelmektedir. Heykel ve biblo süslemelerinde de yaygın kullanılan bu özel taş, değişik özellikleri ve faydaları konusunda da bir adım öne çıkmaktadır. Peki, yeşim taşı nedir, nerelerde ve nasıl bulunur? Yeşim taşı nasıl anlaşılır? Özellikleri ve faydaları hakkında bilinmesi gerekenler.
Sitrin Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Sitrin Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
İmadan vücudunda bulunan birçok organ için faydalı ve doğal bir taş olan sitrin taşı; özellikle kalp, böbrek, karaciğer ve akciğer için oldukça yararlı ve şifalıdır. İnsanların bağışıklık sistemini de güçlendiren sitrin taşı, kişiyi hastalıklara karşı daha dirençli yaparak korur. Vücuda maksimum enerji verir ve beyin fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bunlardan dolayı birçok kişi tarafından tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. İşte, tüm detaylar.
Kehribar Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Kehribar Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Kehribar taşının insan hayatında önemli bir yeri vardır. Her ne kadar takı ve aksesuar olarak kullanılsa da tedavi edici özelliği de bulunuyor. Kehribar taşının ne işe yaradığını ve öğrenip, buna göre kullanabilirsiniz. Kehribar taşıyla ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.
Havlit Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Havlit Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Bazı taşlar insanlar üzerinde birçok etkiye sahiptir. Doğal taşların insanları sakinleştirici ve pozitif enerji verici etkileri vardır. Günümüzde doğal taşlar alternatif tıp alanında yer almaktadır. Bu taşları insanlar üzerinde takı olarak taşıyarak negatif enerjiden kurtulabilirler. Bu taşlar arasında en etkili olanlardan biri de havlit taşıdır. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
Malakit Taşı Nedir, Nerelerde Ve Nasıl Bulunur? Malakit Taşı Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Ve Faydaları
Malakit (Malahit) taşı doğada yaygın olarak bulunan değerli taşlardan biridir. Bakır cevheri olarak da bilinen bu taş takı ve aksesuar olarak sıklıkla kullanılıyor. Yüzyıllardır sanat/zanaat çalışmalarının baş tacı olan bu taş aynı zamanda alternatif tıpta da oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Malakit hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Düşük Karbonhidrat Diyeti Nasıl Yapılır?
Günlük hayatın içinde en çok gündem yaratan konu kilo verme. Az ya da çok herkesin vermesi gereken kilosu var. Kilo verme sürecinde ise düşük karbonhidratlı beslenme kilit nokta. Peki düşük karbonhidrat diyeti nasıl yapılır?
Progesteron hormonu nedir? Progesteron değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Progesteron hormonu, genel bir ifade ile kadınları hamileliğe hazırlayan ve düzenli bir şekilde üreme dönemindeki bir kadında yumurtalıklar vasıtası ile salgılanan bir hormondur. Progesteron, adet döngüsünün ortasında salgılanmaya başlar. Progesteron hormonuna dair bilgileri sizler için derledik.
Östrojen hormonu nedir? Östrojen değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Östrojen, kadınlar için çok önemli bir hormondur. Kısaca kadınlık hormonu denilebilir. Hem sağlık hem de hastalık sebebi olabilen bu hormon, vücuttaki birçok sistemi etkiliyor. Östrojen hormonunun ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenip, vücudunuzdaki değişimleri daha iyi yorumlayabilirsiniz. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar...
Homosistein nedir? Homosistein değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
Homosistein, yumurta, balık, et ve tahıllarda bulunan aminoasit yapıda olan bir maddedir. Ara parça olarak olarak bilinir. Vücutta işlevi ara parça olan Homosistein, kan tahlili istenerek ölçülebilir. Homosistein nedir, değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenleri ve belirtileri neler, sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
Hamilelikte göz problemleri artabilir! Bu şikayetler varsa…
Hamilelerde sabah bulantısı, sırt ağrısı, yorgunluk, kabızlık, kaşıntı, şişmiş ayaklar gibi bazı yaygın semptomların yanı sıra bulanık görme şikâyeti de görülebiliyor. Görmenin çoğu durumda doğumdan sonra normal durumuna geri döndüğünü belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Çoğu sebep değişken hormonal duruma bağlıdır. Fakat buna karar vermeden önce sebebini belirlemek oldukça önemli. Gebelikte ortaya çıkan hipertansiyon veya gebelik diyabeti de geçici veya ilerleyici göz hasarına neden olabilir. Bu durumun tedavi edilmesi olası zararlı durumların önlenmesi için önemli” açıklamasında bulundu.
Mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısı nedenleri
Mide bulantısı, boğazın arka tarafında ve midede hissedilen rahatsız edici bir duygudur ve kusmayla sonuçlanabilir. Mide bulantısına tükürük salgısında artış, baş dönmesi, yutma güçlüğü, başını kaldıramama, vücut ısısında değişiklikler ve çarpıntı eşlik edebilir. Peki, mide bulantısı nasıl geçer? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısı nedenleri
Maske artık şart
Koronavirüsle ilgili halen çok fazla bilinmeyen var. Koşullar ve önlemler de zaman içinde değişebiliyor. Alanında uzman çok değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu, her gün salgınla ilgili sorularınıza buradan cevap verecek... Sorularınızı 0 530 054 44 84 numaralı WhatsApp hattına veya hurriyetbilim@hurriyet.com.tr adresine isim ve soyisminizi yazarak yollayabilirsiniz. İşte bugünkü sorular ve yanıtları:
Son dakika haberi: Vatandaş sordu, Hürriyet Bilim Kurulu yanıtladı: Korona buzlukta bir ay yaşar
Son bir aydır mücadele ettiğimiz koronavirüsle ilgili hepimizin sayısız sorusu var. Merak ettiklerinizi adınızı, soyadınızı, yaşınızı, mesleğinizi belirterek sorun, alanında uzman değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu burada yanıtlayacak. İşte başlıyoruz...
Nöroloji nedir? nöroloji ne demek? Nöroloji doktoru (Nörolog) neye ve hangi hastalıklara bakar?
Baş dönmesi, baş ağrısı, el, kol, ayak, bacaklarda uyuşma, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozukluğu, ellerde titreme, kasılma, uyku sorunları, unutkanlık gibi problemleri bulunan kişilerin başvurması gerektiği yer nöroloji bölümüdür. Peki, nöroloji nedir? Bu konu hakkında bilgi vermek yararlı olacaktır.
Menengiç kahvesi her derde deva!
Menengiç kahvesi, menengiç bitkisinin meyvelerinin kurutulup öğütülmesi ile elde edilir. İçeriğindeki vitaminler ile sağlığa pek çok faydası vardır; tok tutar, zayıflamaya yardımcı olur, kansızlığı giderir. Menengiç kahvesinin diğer yararlarını ve nasıl yapıldığını bu yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.
Fesleğen nedir ve nasıl yetiştirilir? Fesleğen bakımı nasıl yapılır?
Fesleğen bakımı nasıl yapılır ve Fesleğen çiçeğinin özellikleri nedir sorularının cevapları internette sıklıkla aranan konular arasında geliyor. Haberimizde Fesleğen çiçeği ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını derledik. Peki Fesleğen nedir ve nasıl yetiştirilir? Fesleğen bakımı nasıl yapılır?