Aslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteElma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırTam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…
#Kırmızı Lahana TurşusuKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırKettle mutfaklarımızda bize en çok yardımcı olan elektronik ev aletlerinden biridir. Ancak ne yazık ki kettle'da kireç sorunu ile sık sık karşılaşılıyor. Kireçli sular nedeniyle kettle çok çabuk tortu biriktiriyor ve biz bunu yemekler de dahil olmak üzere pek çok şeyde kullanıyoruz. Bu nedenle kireç en iyi neyle temizlenir, kireç çözücü yerine ne kullanılabilir merak ediliyor. İşte, kettle'ınızı tertemiz yapacak doğal kireç çözücüler arasında en iyi yöntem!
#KettleUzun yıllardır sofralardan eksilmeyen komposto yalnızca Türk mutfağında değil, yabancı ülkelerde de beğenilerek içilir. Yurt dışında bazı ufak değişikliklerle tüketiyor olsalar da esasında aynı şekilde yapılır. Kompostonun tüm inceliklerini Rüzgar Sünbül ve Lezizz rehberimizden tüm merak ettiklerinizi öğrenip, kayısı, erik, elma, vişne, armut kompostosu tariflerini denemeye başlayabilirsiniz.
#KompostoTürkiye genelinde her yörede birbirinden farklı turşular yapılıyor. Özellikle turşu suyu yapımı ise merak uyandırıyor. Turşu suyu nasıl yapılır, ayarlanır ve saklanır? Turşu suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Turşu SuyuReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelMasterChef'te haftanın son (7. eleme) adayı, dün akşam ekranlara gelen bölümle belli oldu. MasterChef All Star'da hafta boyunca mavi ve kırmızı takımda yaşanan mücadelelerin ardınan 6 eleme adayı belirlenmişti. Haftasın son eleme adayı da 26 Ağustos akşamı oynanan iki aşamalı oyunun ardından netleşti. Yayınlanan son bölümde özel konukları arasına bir yenisi daha eklendi. Gaziantep’te katmer denilince akla gelen ilk isimlerden olan Mehmet Özsimitçi yarışmanın konukları arasında yer aldı. Yarışmacılara Katmer yapımının püf noktalarını aktaran Özsimitçi’nin tarifi sonrası en iyi tabağı çıkaran isimler eleme potasına girmekten son anda kurtuldu. Yarışmacılar günün ikinci etabında ise limon tuzu ile yaratıcılıklarını konuşturdu. İkinci turda birde sürpriz yaşandı MasterChef All Star’da şefler ilk kaşığı attı. MasterChef All Star’da hayallerine veda edecek isim Mehmet, Somer ve Danilo Şef’in değerlendirmesiyle belli oluyor. Peki Bugün MasterChef’te son eleme adayı kim oldu? MasterChef All Star şefler kime kaşık attı? İşte, All Star’da eleme heyecanı yaşayacak isim…
#Masterchef All Star“Kırların özgür çiçeği nedir?” diye sorsam eminim hepimizin aklına ilk önce gelincikler ve papatyalar gelir. Zarif, incecik dalları ve süslü kırmızı saten dokusundaki yapraklarıyla gelincikler özellikle doğadaki üç beş günlük kısacık ömürlerine rağmen bizleri büyülemeyi başarıyor. Ben de baharı büyük bir heyecanla karşıladığımız bu günlerde, haftaya Fetiye’den sevgili Nebahat Hanım’ın gönderdiği gelinciklerle hazırladığım şerbet ile başlamak istedim sevgili dostlar.
#Gelincik ŞerbetiKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüAcur turşusu, kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Tazecik acurla kıvamında yapılan turşunun tadına doyulmuyor ve uzun süre tüketilebiliyor. Peki acur turşusu nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır acur turşusu tarifi ve yapımı...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırProf. Robin Dunbar, Oxford Üniversitesi’nde yaklaşık 50 yıldır insan ilişkileri ve sosyal grupların yapılanmalarını araştıran önemli bir biliminsanı. Geçtiğimiz günlerde Newsweek dergisinde pandemiden sonra ortaya çıkan “yalnızlık ve arkadaş yoksunluğu problemi” üzerine önemli bir yazı yayımladı.
#Prof. Robin DunbarBeyaz lahana turşusu, kış sofralarının olmazsa olmazı. Özellikle pilav ve tencere yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Dilerseniz içersine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Peki beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? İşte tarifi...
#Beyaz Lahana Turşusu Nasıl YapılırMor lahana turşusu, sonbahar aylarıyla birlikte sofralara lezzet ve renk katıyor. Tam bir antioksidan deposu olan mor lahananın turşusu ayrı güzel. Üstelik uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Peki Mor lahana turşusu nasıl yapılır?İşte mor lahana turşusu tarifi ve malzemeleri
#Mor Lahana Turşusu TarifiMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasÇeşit çeşit turşular, kış sofralarına lezzet ve renk katıyor. Acur turşusu da bunlardan biri. Kabakgiller familyasından olan acur, içerisinde bol miktarda su barındırır. Yazın taze malzemeden kıtır kıtır acur turşusu yapabilirsiniz. Peki ccur turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte acur turşusu tarifi...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırTurşu çeşitlerinin sofralardaki yer ayrıdır. Domates turşusu da onlardan biri. Yeşil veya kırmızı domateslerle hazırlayabileceğiniz bu turşuya havuç veya kereviz sapı gibi sebzeler de ilave edebilirsiniz. Peki domates turşusu nasıl yapılır? İşte domates turşusu tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Domates Turşusu Nasıl YapılırBir yaz mevsimini daha geride bırakırken yepyeni bir mevsimi karşılamaya hazırlanıyoruz. Eylülün hepimize bolluk, bereket, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Tabii bu arada kış da yavaştan yüzünü göstermeye başlayacak. Yaz aylarının o al al mis kokulu domatesleri ve körpe biberleri de yerini tatsız, kokusuz sera domateslerine bırakacak. Size tavsiyem, hala vaktiniz varken domateslerin henüz en bol ve en leziz oldukları bu dönemde bol bol satın alıp sos haline getirmeniz. Kavanozlarla depolayacağınız bu soslar inanın kış aylarında sofralarınıza yaz tazeliğini taşıyacak.
#Kışlık Domates SosuAcı biber turşusu ile kış sofralarınıza lezzet ve renk katmaya ne dersiniz? Uzun süre saklayabileceğiniz bu turşuyu acıyı sevenler için birebir. Ayrıca evde kolayca da hazırlanabiliyor. Sofranızın favorisi olacak acı biber turşusunu denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acı Biber Turşusu Nasıl YapılırLimon tuzu güçlü bir ödem söktürücü olduğu için hızla kilo vermeyi sağlar. Metabolizmayı hızlandıran limon tuzu vücudu bakterilere karşı korumaktadır. Diş taşını engelleyen limon tuzu ağız bakımına da yardımcı olur. Limon tuzu saçları da güçlendirir. Limon Tuzunun faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Limon tuzu neyden ve nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
#Limon TuzuPek çok alanda ve özellikle günlük yaşamda kullanılan en önemli bileşenler içerisinde sitrik asit gelir. Peki, sitrik Asit nedir? Ne işe yarar ve nasıl üretilir? Sitrik asit nerelerde kullanılır detayları ile derledik.