Yaşam kalitesine bir bütün olarak bakarsanız Madrid’i ilk sıraya koyarım. Kültür, sanat ve tarih anlamında çok zengin. Her mahalle birbirinden farklı ve şahsiyetli. Tedirgin olmadan yürümeye çok uygun bir kent. Çok da eğlenceli. Kafeler, barlar, ‘taberna’ denen geleneksel atıştırma yerleri ve çeşit çeşit lokanta...
#MadridSabahları güne bir cappuccino veya cortado’yla başlamayı seviyorum. Benim için yanında dışı çıtır ve hafif karamelize, suböreği gibi bol katmanlı, mis gibi tereyağı kokan bir kruvasanın yerini hiçbir şey tutmaz. Gelin görün ki bunu başarmak kolay değil.
#KruvasanTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#TereyağTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Elmalı GaletteYeni yıl gecesi gülüp eğlenecek ve bol bol yiyeceğiz. Ben o görkemli masayı toplarken artakalanların hiçbirini atmıyorum, kruvasandan avokadolu-yumurtalı ekmeklere çok lezzetli kahvaltılıklara çeviriyorum. “Akşam çok yedim, daha hafif bir şey yapayım” diyenler için mideyi yormayan önerilerim de var...
#YılbaşıEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#Akaretler‘Danish pastry’ yani Danimarka hamur işlerinin ünü malum. Hem klasik fırınlar hem de son yıllarda açılan ve çok iyi kahve üzerine de yoğunlaşan yeni nesil pastaneler arasında bol kalorili bir tur attım. Bu pastaneler içinde biri var ki 1.5 asırdır değişmeyen menüsüyle kapısında metrelerce kuyruk oluyor…
#HürriyetBerkeley tam anlamıyla bir gastronomi merkezi. Aralarında profesör ve sanatçıların da olduğu birçok insan ekmeğin, balığın ve meyve-sebzenin en iyisini almak için kışın en soğuk günlerinde bile dükkânların önünde kuyruklar oluşturuyor. Benim gibi en iyi gıdanın peşinde koşan çok kişi olduğu için kuyruklar azalmıyor da... Akılcı değil ama tutku işi bu. Her tutku gibi azıcık deli olmak lazım!
#Berkeley ÜniversitesiSeyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıSütlü tatlı geleneğimize sahip çıkan köklü bir markanın dünyaca ünlü bir pastane ustasıyla işbirliği yaptığını öğrenince meraklanmamak elde değil... Artık Paris’teki pastanelerle yarışacak seviyede, katman katman, pofuduk kruvasanlar çıkardıklarını da duyunca, hemen gidip tadına bakmak istedim.
#KruvasanÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestOkul kantinleri sattıkları ürünlerle dikkat çekiyor. Kantinde yer alması yasak olan onlarca atıştırmalık raflarda satılmayı bekliyor. Kantinciler, bu ürünleri satmazsak kira bile ödeyemeyiz derken, okul yöneticileri, kantinlerin bu durumunu bildikleri için bazı şeylere göz yumduklarını söylüyor.
#GazetehaberleriBana yıllardır en sık sorulan sorudan biri “Gezdiğiniz şehirlerden en çok nereyi beğendiniz?” Cevabım uzun bir süredir aynı, Annecy… Doyasıya göremediğim, yaşayamadığım muhteşem coğrafya... Annecy nerede bilir misiniz? Cenevre Havaalanına yarım saatlik karayolu mesafesinde (yaklaşık 50 km) ancak Fransa’ya bağlı kendi adıyla bilinen Annecy Gölü kıyısında dünya güzeli tipik bir Fransız şehri. Biraz da İsviçre ve Alman karması demeli diğer sınır şehirlerinde olduğu gibi… Kültür biraz İsviçre biraz Fransız ama şu bir gerçek ki peynirler tek kelime ile harika... İşte size Annecy gezi rehberi…
#AnnecyParis aşkın, sanatın, tatlının ve daha birçok güzelliğin başkenti bunlardan biride kahvaltı… Türk kahvaltılarının yerini tutmasa da Paris’te güzel bir kahvaltıyla güne başlamak güzel olacaktır. Paris’te kahvaltı yapabileceğiniz mekânları sizler için sıraladık. İşte detaylar…
#ParisSonbaharın en çok yakıştığı şehirlerden birini bisikletle keşfetmeye ne dersiniz? Burası Doğu Avrupa’nın mistik şehri Belgrad... Tuna ile Sava’nın kesiştiği noktada bulunuyor. Yemyeşil parkları, kaleleri, tarihi semtleriyle özgün bir karaktere sahip. Arka sokaklarında hâlâ Sovyet ruhu taşıyan bu kentte pedalladıkça büyüleneceksiniz.
#BelgradGülfer Duran (34) gezgin bir blogger. Farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini tanımayı kendine görev edinmiş bir seyahatsever. Gezilerinin dışında en büyük tutkusu kahve... Seyahate çıkmadan önce kahve içebileceği ortamların araştırmasını yapıyor ve yola koyuluyor. Bugüne kadar 31 ülke ve 60 şehirde kahvenin izini sürdü. Sıradaki rotasında ise Etiyopya ve Tanzanya var.
#KahveBiliyoruz, kavurucu yaz sıcaklarında aynı anda serinleten ve mutlu eden tek besin dondurma. Ama ‘kilo alırım’ endişesi var. Üzülmeyin, bu harika besin, ’tatlı’ rakiplerinin yanında çok daha masum, faydalı ve doyurucu. İşte dondurma yemek için 5 neden ve alternatif tarifler...
#Dondurma