Sonbaharın son günleriydi. Yaz kalabalıklarını atlatmış olmayı umut ederek Roma’yı adımlamaya karar verdik. Kolezyum’dan dünyanın en büyük kilisesi Aziz Petrus Bazilikası’na, Trevi Çeşmesi’nden Borghese Galerisi’ne, lezzetler semti Trastevere’den İspanyol Merdivenleri’ne yürüdük de yürüdük...
#Bülent DEMİRÇetelesini tutmak çok zor; hanesine sürekli yeni zaferler ekleniyor! 2008’den beri çalıştırdığı Vakıfbank SK Kadın Voleybol Takımı geçen ay dördüncü kez Dünya Şampiyonu oldu. Dört yıldır antrenörlüğünü yaptığı Milli Takımımız ise geçen yıl Tokyo Olimpiyatları’nda çeyrek finale kalarak bizi heyecanlandırdı. Türk voleybolcu Bahar Toksoy ile evli olan Filenin Sultanları’nın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti , “Türkçem iyi olmasa da kendimi bu ülkenin parçası hissediyorum. Yemekte favorim pizza, tipik bir İtalyanım ama Türk tatlılarına bayılıyorum” diyor…
#Giovanni GuidettiDEDE Ahmet Eriş’in 1949’da İzmir’de kurduğu Sevel, bugün üçüncü kuşağın yönetiminde global bir markaya dönüştü. Dondurma dolabının yanı sıra pasta dolabı da üreten marka, 74’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. “Profesyonel gelato, dondurma, pastacılık vitrinleri üreticisi ve soğutma konusundaki yüksek performanslı, dayanıklı, uzun ömürlü ve benzersiz tasarımlarıyla küresel çapta tanınan bir markayız” diyen üçüncü kuşaktan Kıvanç Eriş, şöyle dedi:
#İzmirBüyüleyici kalıntıların, hayranlık uyandıran sanatın ve canlı sokak hayatının çarpıcı bir karışımı olan İtalya'nın sıcakkanlı başkenti Roma… Tıpkı İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulu şehirde keşfedilecek çok şey var. Yalnız ben size Roma denince akla gelen klasik yerler yerine biraz daha farklı bir Roma’dan bahsedeceğim…
#RomaHava sıcaklıkları beklentilerin üzerinde. Klimalar ve serinletici fanlar görev başında. Ancak bu cihazlar ne kadar bizi sıcaklardan korusa da, aynı zamanda yediklerimiz de çok önemli. Dondurmalar ve serinleten içecekler ilk akla gelenler arasında. Geliştirilen yeni nesil teknolojiler artık kullanıcıların evde pratik bir şekilde serinletici yiyecek hazırlamasını sağlıyor. Kapsüllü dondurma makineleri, hızlı buz yapma cihazları ve soğuk kahve demleyicileri listenin ilk sırasında. Biz de bu hafta serinleten yiyecek ve içecek hazırlama cihazlarını araştırdık.
#KlimaGürültücü, hülyalı, gizemli, biraz şımartılmış, kimi zaman rahatsız edici ve büyüleyici... Geçmişte Roma’nın tarihi bölgelerinde yoğunlaşan turist kalabalıkları artık merkezin dış çeperlerinde yeniden yapılanan hayat alanlarına kayıyor. Turistik rotaların dışında bir tatil hayal ediyorsanız ‘centro storico’nun dışında dolaşın. Testaccio pazarındaki tezgâhlarda pizza tadın, pazar günü kurulan Porta Portese bit pazarında turlayın, San Lorenzo ve Tiburtina semtlerinin gece kulüplerinde eğlenin, Neve di Latte ve La Mucca Bianca gibi semt dondurmacılarında ağzınızı tatlandırın. İyi bir planlamayla şehrin önemli bölümünü 2,5 günde keşfedebilirsiniz.
#Roma Gezi RehberiHayaller şehri Roma hangi unvanı bahşetsek yakıştırıyor kendisine; Dünya’nın başkenti, ebedi şehir, açık hava müzesi… Roma her dönemeçte yeni sürprizlerle sizi şaşırtan Arnavut kaldırımı sokakları, yeşil panjurlu güneş rengi evleriyle içinize işliyor. Peki yemek kültürü? Size bu yazı da Roma lezzet rehberinden bahsedeceğim. İşte detaylar…
#Roma GezisiAnnie, 99 yaşında. Maceraperest, çılgın, enerji dolu bir kadın. Hayatın sonuna geldiğinin farkında, ölmeden önce yapmak istediği ne varsa gerçekleştirmeye çalışıyor. Çoğunu da gerçekleştirmiş aslında, sadece son bir isteği kalmış ama fazla çılgın olduğu için nasıl yapacak bilemiyor!
#FalafelTatildeyken yediğimiz dondurmaların yeri bir başka... İncirden karadut ve sakıza, taze yerel malzemelerin, çoğu zaman da şehirde bulamadığımız kalitede doğal sütün tadıyla yıldızlaşan dondurmalar özellikle akşam yürüyüşlerinin vazgeçilmez eşlikçisi. Jürimize tatil yerlerindeki en iyi adresleri sorduk...
#DondurmaALAÇATI’nın ünlü dondurmacılarından Gelato Fabbrica, birbirinden lezzetli çeşitleriyle beğeni topluyor. Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanılarak ürettiği dondurmalarıyla gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. Gelato Fabbrica’nın kurucularından Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyor.
#1Dondurmayla ilgili tüm merak ettiklerimizi işin uzmanından, Dondurmino Gelato ve Çeşme Dondurmacıları Platformu’nun kurucusu, Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri seçilerek ülkemizi gururlandıran ‘Gelato Master Chef’ ünvanlı Mehmet Ali Akbulut’tan dinledik.
#1Tezgâhlardaki rengârenk görüntüsü ve yaz günlerine ilaç gibi gelen ferahlığıyla kalbimizi çalan dondurma 7’den 70’e herkesin sevgilisi... Keçi sütüyle yapılanı, içine salep katılanı, İtalyanı, taze meyveden sorbesi derken çeşitleri saymakla bitmiyor. Biz de en kaliteli malzemeden, en lezzetli dondurmanın peşine düştük; jürimize beğendiği adresleri sorduk.
#Dondurma