Bu yıl ikincisi düzenlenen ve çeşitli kategorilerde İngiltere’deki en iyi Türk restoranlarıyla en iyi şefinin belirlendiği TURTA adlı yarışmanın sonuçları açıklandı. İş insanı Ozan Aşkın ve Musa Akan tarafından Park Lane Sheraton Hotel’de düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı gecede ödüller sahiplerini buldu.
#İngiltereAvustralya’daki restoranlarım Efendy ve Anason, yıllar içinde pek çok ödül kazandı. Ama bir türlü The Good Food Guide’da ‘şapka’ alamadık. Artık takıntıya dönüşen bu tutkudan vazgeçmemiz gerektiğine inanıyordum. Odağına Ege’nin sebze yemeklerini alan yeni restoranım Maydanoz o ‘şapka’yı kazanınca yıllar boyunca bu ödülü almak için verdiğimiz emeği düşündüm. Bir yanda geçip giden zaman, ayrılıklar, parasızlık, umutsuzluk; bir yanda başarı ve onun getirdikleri...
#AvustralyaRekabet ve mücadelenin her geçen gün arttığı MasterChef yarışma programında, jüri üyeleri gündeme gelmeye devam ediyor. Bu isimler arasında yer alan ve yarışmacılarla girdiği polemikler, bazen de eğlenceli anlarla ekranlara yansıtan jüri üyesi Somer Şef, izleyenler tarafından merak konusu oldu. "Somer Şef kimdir?" sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler Somer Sivrioğlu'nun hayatını araştırıyor. Peki, MasterChef'in jüri üyesi Somer Şef kimdir ve kaç yaşındadır?
#Somer Şef KimdirSevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de heyecan devam ediyor. Yarışmanın en dikkat çeken jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu'nun kim olduğu, özel yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, MasterChef jüri üyesi Somer Sivrioğlu kimdir?
#Somer Sivrioğlu Kimdir?Yemek yarışması MasterChef Türkiye, kısa bir aranın ardından yeni sezonu ile ekranlara geri dönüş yaptı. İzleyenler tarafından ilgiyle takil edilen yarışmanın, yeni sezonda jüri koltuğunda oturan Somer Sivrioğlu'na ilişkin bilgiler, seyredenler tarafından merak konusu oldu. Peki, MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, meslek hayatında birçok dalda ödül alan Somer Sivrioğlu ile ilgili bilgiler.
#Masterchef JürileriMasterChef Türkiye yarışmacılarıyla olduğu kadar jüri üyeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye jüri üyeliğine devam ediyor. Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başlayan Somer Sivrioğlu, en iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı. Peki, Somer Sivrioğlu kimdir?
#Somer SivrioğluGündemdeki haberlerin ardından Somer Sivrioğlu’nun hayatı yeniden gündeme geldi. MasterChef'in jüri üyesi Somer Sivrioğlu'nun yurt dışında yaşayan eşini program editörlerinden biriyle aldattığı haberlerine eşinden yanıt geldi. Peki, Somer Sivrioğlu kimdir, eşi kim?
#Somer SivrioğluMasterChef Türkiye’nin üç şefinden biri olan Somer Sivrioğlu, Yemekteyiz yarışmasına konuk oldu. Yarışmanın sunucusu Onur Büyüktopçu, Somer Sivrioğlu’nun da dahil olduğu anları instagram hesabından paylaştı. Peki, Yemekteyiz'e konuk olan Somer Şef kimdir? Somer Sivrioğlu’nun hayatı…
#Yemekteyiz'e Konuk Olan Somer ŞefJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluDöner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...
#DönerGelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUİyi bir Uzakdoğu veya Asya mutfağında tecrübe edinmek, farklı tekniklere, özellikle de farklı lezzet dengelerine hâkim olabilmek adına çok önemli. Roka’nın da şef Suna Hakyemez’in gelişimine çok katkısı olmuş. Mesela damak tadı Japon malzemelerinin tat profilleriyle şekillenmiş, mükemmeliyetçi Japon mutfak tekniklerinde ustalaşmış.
#Uzakdoğu