Anadolu yakasında 2 nefis dönerci

Döner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...

Haberin Devamı

DÖNERCİ NECİP USTA

Siz takipçilerimden gelen ısrarlı mesajlar üzerine bu mekanın ortaklarından Cengiz İvgin ile telefonda görüşmüştüm. Ancak uzun süre gitme fırsatı bulamamıştım. Geçenlerde Kadıköy Göztepe’deyken uğradığım bu mekanda İvgin’le yüz yüze tanışma fırsatı da elde ettim. Mekan dışarıda ve içeride masaları olan şık bir restoran. Buranın en büyük özelliği hiçbir ürünü dışarıdan almamaları. Pidelerinden, taş fırındaki lavaşa, tatlılarına kadar her şeyi kendileri yapıyorlar. Ben sadece masaya döner istedim. Döneri ısırdığınızda ağzınıza et tadı geliyor. Kesinlikle ağızda donmuyor ve meşe odununda piştiği için is koksusu damakta harika bir lezzet bırakıyor. Etleri Balıkesir’den geliyor. Özellikle kendi seçtikleri bölgelerden etlerini kendileri gidip alıyor.

Haberin Devamı

Anadolu yakasında 2 nefis dönerci

Her ürün de titizlikle davrandıkları için ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Şimdi de şubeleşmeye atıldılar. Ümraniye Hacı Şerif Caddesi üzerinde bir dükkan aradıkları ve yakında faaliyete gireceklerini söyledi Cengiz İvgin. Bunun yanında İsrail’in başkenti Tel Aviv’de de bir firmaya danışmanlık vererek A’dan Z’ye dönerci restoranı kurmuşlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Bir Türk markasının İsrail’de gösterdiği bu başarıdan dolayı gurur duydum. Dönerci Necip Usta’nın yaptığı döneri ben çok beğenim. İstanbul’da en iyi ilk 10 dönerci içine girer mi, bence kesinlikle girer. Bu lezzetin artmasından şubeleşmesinden yanayım. Şubeleşsin ki herkes bu enfes lezzetin tadına baksın. Unutmadan şunu da söyleyeyim; Fiyatların ucuzluğuna şaşıracaksınız...

INSTAGRAM: @donercinecipusta
☎️ TELEFON: (0216) 566 05 60
📍 ADRES: Merdivenköy, Bahar Apartmanı, Fahrettin Kerim Gökay Cd. No:257, 34732 Kadıköy/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
✅ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
✅ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
✅ ÇOCUK BAKIM ALANI
✅ OTOPARK

Haberin Devamı

Anadolu yakasında 2 nefis dönerci

METET DÖNER

Dönerin Einstain’ı olarak bilinen Mehmet Altunbulak, 2011’de Kuzguncuk’ta Metet Döner’i kuruyor. Görünüş itibarıyla bilim insanı Einstain’e benzeyen Altunbulak, kısa sürede lezzetiyle de sadece İstanbul’da değil, çevre illerde de adından söz ettiriyor. Kendine has formülü bulunan Altunbulak, kömürünü Endonezya’dan getiriyor. Şehir dışından meşe odununu getireni çok duymuştum ancak kömürünü Endonezya’dan getireni ilk kez duydum. İs ve duman bırakmayan, ısısını yaklaşık 5 saat kaybetmeyen kömürün yanında karabiberini de Vietnam’dan tedarik ediyor. Etini ise Balıkesir Kepsut ve Afyon Şuhut‘tan yıllardır çalıştığı yerlerden satın alıyor.

Haberin Devamı

Anadolu yakasında 2 nefis dönerci

Dönerin içine Kıvırcık ırkının kuzu döşünü katıyor. Böylesi işine hassas bir kişinin döneri nasıl lezzetli olur siz tahmin edin artık. Önce bir süzme mercimek, ardından da yaprak dönerin tadına baktım. Ev patatesiyle birlikte gelen dönerin tadı elbette harika. Dönerin farklı bir aroması lezzeti var. Göztepe’de de şubesi olan Metet dönerin Kuzguncuk’taki 4 katlı binası muhteşem. Terasın enfes Boğaz manzarası, pencerelerdeki çiçeklerin huzur veren görüntüsü eşliğinde dönerinizi yiyorsunuz... Herkese tavsiye ederim.

INSTAGRAM: @metetdoner
☎️ TELEFON: (0216) 553 3333
📍 ADRES: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Caddesi No:39, 34674 Üsküdar/İSTANBUL

KORONAVİRÜS TABLOSU:

Haberin Devamı

✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
❌ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven

MEKANIN ÖZELLİKLERİ

✅ PAKET SERVİS
✅ GEL AL SERVİS
✅ KREDİ KARTI
❌ BAHÇE
✅ AÇIK HAVADA YEMEK İMKANI
❌ ÇOCUK OYUN ALANI
❌ ÇOCUK BAKIM ALANI
❌ OTOPARK

 

Yazarın Tüm Yazıları