Abd Dışişleri Bakanlığı haberleri sayfasında Abd Dışişleri Bakanlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 19411 Abd Dışişleri Bakanlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımaya yönelik çabaları konusunda tepki göstererek, “UNRWA bir terör örgütü değildir ve İsrail hükümetini yasayı durdurmaya çağırıyoruz" dedi.
#ABD Dışişleri BakanlığıHerkesin birbirine silah çektiği o ünlü film sahnesini hatırlarsanız; adı “Meksika Açmazı”dır. Uluslararası ilişkilerde de kullanılan bu terim, içinden çıkılmaz, yüksek gerilimli durumu anlatır. İşte Suriye bugün içindeki sayısız aktörün Meksika Açmazı’na ve bir de “Dehşet Dengesi” ne ev sahipliği yapıyor. Dehşet Dengesi ise şu demek, aktörler alanlarını doldurdu ve dondurdu. Mevcut durumun yani statükonun bozulması şu an kimsenin lehine değil. Bu aktörlerden biri dengeyi değiştirmeye kalkarsa, Meksika Açmazı’nda biri tetiği çekebilir ve ortalık ateş çemberine dönebilir. Bu girişi yapma nedenim; PKK/PYD terör örgütünün 11 Haziran’da yapmayı planladığı sözde yerel seçimlerle nelere sebep olabileceğini anlatmak.
#SuriyeABD Dışişleri Bakanlığı'nda insan kaynakları konusunda çalışan Annelle Sheline, ABD hükümetinin Gazze halkını bombalamaya ve aç bırakmaya devam eden İsrail’e verdiği desteği protesto etmek amacıyla istifa ettiğini belirterek, “Olanları izlemeye ve her gün işe gitmeye devam edemezdim” dedi.
#ABDAmerika’da 43 bin öğrenci, 800 öğretmen ve 500’ün üzerine okulda uygulanan ‘Games for Change’ Eğitim Programı İstanbul’da tanıtıldı. 20 yıl önce bir grup oyun tasarımcısı ile eğitimci tarafından oluşturulan ve uzun zamandır sınıflarda kullanılan programın öğretici yanının eğlenceden daha ağır bastığı belirtiliyor.
#AmerikaAmerika’da 43 bin öğrenci, 800 öğretmen ve 500’ün üzerine okulda uygulanan ‘Games for Change’ Eğitim Programı İstanbul’da tanıtıldı. 20 yıl önce bir grup oyun tasarımcısı ile eğitimci tarafından oluşturulan ve uzun zamandır sınıflarda kullanılan programın öğretici yanının eğlenceden daha ağır bastığı belirtiliyor.
#AmerikaDışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2021 İnsan Hakları Raporu'nda yer alan Türkiye ile ilgili asılsız iddialara tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Ülkemiz hakkındaki asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz." ifadeleri yer aldı.
#Dışişleri BakanlığıABD Dışişleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı Bölgesi'nde terör örgütü PKK/YPG'nin saldırısı sonucu şehit olan iki özel harekat polisi için taziye başsağlığı diledi. Bakanlık Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.
#ABD Dışişleri BakanlığıAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır" mesajını paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ''Cumhurbaşkanımızın haklı duruşuna mesnetsiz ithamlar ile karşılık vermek yerine ABD'yi Filistin konusundaki adil olmayan tutumunu muhasebe etmeye davet ediyoruz'' dedi.
#Ömer ÇelikDışişleri Bakanlığı, ABD'nin, Türkiye'ye yönelik yayınladığı son seyahat uyarısında genel olarak güvenlik koşullarının güçlü olmasına bağlı olumlu değerlendirmelerde bulunulmakla birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki şehirlere yönelik tespit ve değerlendirmelerinin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.
#Dışişleri BakanlığıEl Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'ya "yeryüzündeki cehennemi" teklifi yaptı. Bukele, aralarında Amerikalıların da bulunduğu suçluları kabul etmeyi teklif etti. Yasadışı göç dalgasının ele alındığı Rubio-Bukele görüşmesinin ardından Rubio, görüşmeyi "eşi benzeri görülmemiş ve olağanüstü bir göç anlaşması" olarak tanımladı.
#ABDTakvimler 25 Ocak 1990'ı gösteriyordu. Kolombiya'dan kalkan uçağın destinasyonu New York'tu. Başta her şey yolunda gidiyordu ama kötü hava koşulları kimsenin tahmin edemediği bir soruna yol açtı. Bir tepenin yamacına çakılan uçaktaki 158 kişinin 73'ü yaşamını yitirdi. Hayatta kalanlardan biri olan Astrid Lopez, inanılmaz hikâyesini anlattı.
#Uçak KazasıABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edilen tüm dış yardımların durdurulduğu bildirildi. Yapılan açıklamada kesintinin, söz konusu yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yapıldığı ifade edildi.
#AbdABD Dışişleri Bakanlığının, büyükelçiliklerine mevcut tüm dış yardımların durdurulduğuna yönelik bir bildiri gönderdiği iddia edildi. Bildiride, sadece acil gıda yardımı ile "İsrail ve Mısır'a yönelik askeri finansman" için istisnalar getirildiği ifade edildi.
#ABDABD’de iş başı yapan başkanların görev süreleri içinde Türkiye’den (geçmişte) başbakan ya da cumhurbaşkanı düzeyinde konuklarını Beyaz Saray’da ağırlamaları, özellikle 1980’li yıllarla birlikte Türk-ABD ilişkilerinde bir teamüldü.
#ABDABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya 39 milyon dolarlık ilave uzun menzilli seyir füzeleri ve bununla ilgili ekipman satışına onay verdi. Satış onayına ilişkin yapılan açıklamada, "ABD'nin dış politika hedeflerini ve ulusal güvenlik amaçlarını destekleyecektir" ifadeleri kullanıldı.
#ABDABD, çoğunlukla Telegram platformu üzerinden haberleşen, şiddet yanlısı, ırkçı, ‘Terrorgram’ grubunu terör örgütü listesine aldı. ABD Dışişleri, Arda Küçükyetim’in (18) ağustos ayında Eskişehir’de sokak ortasında düzenlediği bıçaklı saldırının da bu ırkçı çete tarafından yönlendirildiğine dikkat çekti.
#TerrorgramRiyad’da Suriye konulu toplantı tarihi anlara sahne oldu. Yeni Suriye yönetimi toplantıda yerini alırken Dışişleri Bakanı Fidan “Suriyeli kardeşimiz Şeybani’nin masada bizimle birlikte olması bir dönüm noktası ve tarihi bir andır. Türkiye olarak Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” mesajı verdi.
#SuriyeDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan'da düzenlenen Suriye konulu toplantıya katıldı. Fidan, Arap ülkeleriyle yapılan toplantıda, “Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Öte yandan Fidan, toplantı sonrası çeşitli temaslarda bulundu.
#Bakan FidanGazze’de olası bir ateşkesi konuşulduğu şu günlerde İsrail’den Arap dünyasına savaş döneminde ilk ziyaret gerçekleştirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Abu Dabi’de BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü.
#Gazze ŞeridiABD Dışişleri Bakanlığı, 12 yıl sonra ilk kez Şam'a heyet gönderdiğini açıkladı. Suriye'deki geçiş hükümeti ile ilk temasın ardından yapılması planlanan basın toplantısının iptal olduğu bildirildi. Suriye'den bir yetkili ise görüşmenin "olumlu" geçtiğini belirtti. Öte yandan ortaya çıkan Sezar fotoğrafları, Suriye'de, on yılı aşkın süre önce başlayan Esad vahşetinin kanıtları oldu. Suriyeli sığınmacı "Sezar" tarafından Suriye dışına kaçırılan fotoğraflar, Yaklaşık 7 bin kurbanı temsil ettiği görüldü.
#SuriyeMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün yaptığı bir açıklamada Türkiye ile terör örgütü PKK/YPG/SDG arasında ateşkes konusunda uzlaşı sağlandığına dair açıklamasına ilişkin, “Türkiye olarak herhangi bir terör örgütü ile görüşmemiz söz konusu değildir. Yapılan açıklamayla ilgili bir dil sürçmesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.
#Milli Savunma Bakanlığı