Üniversiteliler, pandemi ve deprem felaketinin ardından yüz yüze eğitime başladı ve kampusler dolup, taştı. Üniversitelilerin en büyük sorunlarından biri de yemek. Bu yıl üniversite yemekhanelerindeki fiyatların son durumunu ve mönüleri araştırdık.
#Üniversiteİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#ModaHatay'da, taşımalı sistemle eğitim veren okulların öğle yemeği, meslek lisesinin mutfağında öğrencilerin katkılarıyla hazırlanıyor. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim öğrencilerine öğle yemeği desteği sağlıyor.Okul Müdürü Volkan Şeşen:"İlimizde taşımalı eğitimlerine devam eden 3 bin 500 öğrencimizin öğle yemeği okulumuzda hazırlanıyor. Bu yıl 20 mezun öğrencimizi Antalya bölgesinde işe yerleştirdik ve iş imkanı sağladık, bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz"
#MebVAN'ın Erciş Kaymakamlığı ve Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi 195 aileye günlük iki öğün, 3 çeşit sıcak yemek veriyor. İlçe Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ile Türk Kızılayı Erciş Şubesi bünyesinde hizmet veren aşevinden hijyenik ortamlarda üretilen yemekler, araçlarla ailelerin evlerine kadar götürülüp teslim ediliyor.
#Erciş Kaymakamlığı Ve BelediyesiSOFRA Compass Group’un Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, “İşimizin iki önemli maliyet unsuru var: Gıda ve işçilik. Her ikisinin de maliyeti son yıllarda önemli ölçüde arttı. Artık ucuz yemek satmak mümkün değil. Satanların doğru hesap yapmadıklarını ve zaman içinde nakit akışının durmasıyla piyasadan silindiklerini gördük” dedi.
#SOFRA Compass Group