Güvercin 17 yaşında

Ülkemizin popüler müzik alanında yapılan ve yaşatılan tek müzik yarışması ‘Kuşadası Festivali Altın Güvercin Müzik Yarışması’ 17. yaşına basıyor.

Kuşadası Belediyesi’nce düzenlenen ve organizasyonunu Ali Rıza Türker’in üstlendiği yarışmada bu yıl ilginç bir de final var. Yalnız beste dalında değil, Türk pop müziğine kazandırdığı yeni seslerle de önemini koruyan Altın Güvercin için bugüne kadar ödül kazanmış 10 besteci özel şarkılar hazırlıyor. Yaklaşık 4 aydır üzerinde çalıştıkları bu şarkılar ve kendi belirledikleri yorumcularla yarışacak olan isimler, müzikseverlere unutulmaz bir gece sunmaya hazırlanıyor. 6-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde birinciliği kazanacak besteciye 25 milyar ödül verilecek, ayrıca bir isim de ‘Barış Manço Onur Ödülü’ ile ödüllendirilecek.

Minik Serçe’nin sosyetik hayranı

Sezen Aksu, geçtiğimiz cumartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda verdiği konserde izleyicileriyle tek yürek oldu, onlarla birlikte seslendirdi tüm şarkılarını. Konseri izlemeye oğlu Mithat Can ile gelen Tuğçe Kazaz’ı kızı gibi sevdiğini söyleyen Aksu’yu en ön sırada izleyen hayranı ise meraklı bakışların hedefiydi. Duygusal şarkılar sırasında gözyaşlarına boğulan bu isim, sosyetenin tanınmış simalarından Elif Germiyanlıgil’di. Sezen Aksu’yu çok sevdiği, onun şarkılarıyla duygulandığı açıkça görülen Elif Hanım, sanatçının hiçbir konserini kaçırmadığını söyledi...

Türkiye’ye geldi

Dört yıl önce Güney Afrika’ya yerleşen Yüksel Uzel, Müzeyyen Senar’ın Açıkhava’da düzenlenen 70’inci sanat yılı konserine katılmak için Türkiye’ye geldi. Senar’ı izleyen Üzel, daha sonra sahneye çıkıp bir de şarkı söyledi.

Doğru adres için Gecce

Gecce Summer Guide satışa çıktı. Turizm Bakanlığı’nın onayıyla yayınlanan ve turistik yerler ile İstanbul’un yaz aylarında en çok rağbet gören kulüp, restoran ve barlarının adres, telefon ve mönüleri bu guide’da yer alıyor. 10 kişilik seçici kurulun seçtiği ve yıldızlarla not verdiği kitapta, seçici kuruldan birinin bile eksi oy verdiği mekan listeye dahil edilmemiş. Anlayacağınız dört dörtlük hazırlanmış bir guide... Satış fiyatı ise 10 milyon...

Bir şube daha

Mos Kuaför 11’inci şubesini Etiler Hillside’da açtı. Gülay Kamaz’ın düzenlediği açılışa manken Noella’nın gelmesi bekleniyordu, ama son günlerin popüler mankeni herhangi bir açıklama yapmaksızın son anda organizasyona katılmaktan vazgeçti. Leyla Alaton, Figen Kıral, Ayşe San, Alegra Levi gibi isimlerle renklenen açılışta son derece keyifli görünen Kamaz, uzun zamandır tatil yapmadığını ve bu açılış sonrası tatile çıkacağını söyledi.

Geceyarısı Ekspresi filminin çekildiği yerde konser verecek

Arkın Allen ya da herkesin bildiği adıyla Mercan Dede, sufi müziğini elektronik müzikle birleştiren ve bu sayede piyasaya çıktığı ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çeken bir isim... Bugüne kadar birçok festivale katılan Mercan Dede’nin yolu, yakında Malta’ya düşecek. Mercan Dede, Türkiye’nin başını ağrıtan ‘Geceyarısı Ekspresi’ filminin bazı sahnelerinin çekildiği Malta’daki hapishanede bir konser verecek. Konserde Maltalı bir grup da olacak. Mercan Dede bu projesini bu hafta Babylon’da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla duyuracak.

Cumartesi şenlik var

Bodrum Göltürkbükü’ndeki People cumartesi günü açılacak. Gündüzleri beach, akşamları restoran olarak hizmet verecek olan mekanın işletmeciliğini Ali Sayar yapıyor. Patron İzzet Çapa, Melek Boz’un yerini alıp baştan aşağı yeniledi. Dekorasyonunu Tolga Sezgin’in yaptığı People’da, İzzet Çapa’nın sağ kolu Rose Kar da işinin başında olacak. People akşamüstleri ise beach partiler ile renklenecek. Bu arada yılların deneyimli ismi Ali Sayar’ın Club 13 Bodrum’u 25 Haziran’da açacağını ve sezona Serdar Ortaç’la başlayacağını da ekleyeyim.

Bakanı fark etmedi

Caddebostan’daki Büyük Kulüp’ün ‘Yaza Merhaba Partisi’nde sahneye çıkan Deniz Seki, kendisini izleyenlerin arasında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun olduğunu fark etmedi. Sahneye çıkıp izleyicileri selamlayan ve ‘Sayın kulüp başkanım ve değerli üyeler hoşgeldiniz’ diyen Seki, bakanı unutunca araya Büyük Kulüp’ün başkanı Duran Akbulut girdi. Seki’yi uyaran Bulut, Aksu ile şarkıcıyı tanıştırdı. Özür dileyen Seki, şarkısına devam etti. Aksu ise, 10 dakika kaldığı Büyük Kulüp’ten ayrıldı.

Yoga evlere girecek

Plato Film, bu kez yogayı evlerimize kadar getiriyor. Yoga alanında duayen olarak bilinen Godfrey Devereux’un Türk öğrencisi Zeynep Aksoy’un hocalığında hazırlanan ve Plato Film’in sahibi Sinan Çetin’in eşi Rebecca Haas’ın yönettiği DVD ile kitapçığının tanıtımı, geçtiğimiz hafta yapıldı. Plato Film’in bahçesinde düzenlenen kokteylle basına tanıtılan DVD, hem yeni başlayanlara hem de ileri düzeyde yoga yapanlara yönelik hazırlanmış.

Kristalin büyüsü Türkiye’de

Kristal dünyasının önemli markalarından Swarovski büyüsü artık Teşvikiye’de. Işın Turan’ın sahibi olduğu mağazanın açılışı önceki gün yapıldı. Halkla ilişkilerini Özlem Güsar’ın yürüttüğü mağazanın açılışına Ebru Yarcan, Berna Abazoğlu, Nilgün Özdabak, Nalan Salur, Arte Çelik, Siren Ertan ve Melis Ersoy gibi sosyetenin tanınmış isimleri katıldı. Açılışa katılan Melis Ersoy, saçlarının örgülü haliyle dikkat çekti. Deniz kabukları ve kristalden oluşan bir çift küpe de satın alan Ersoy küpelerini hemen taktı.
Yazarın Tüm Yazıları