Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Gümüşhane’den Dubai’ye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, en sevdiğim bayramım.

Haberin Devamı

2004’te Dubai’de yaşayan Türk kadınları arasında paylaşım olsun diye yedi kişi ile kurduğum Sultans of Dubai grubu bu sene 1000 kişiyi geçti.
Sultans of Dubai üyesi müthiş çalışkan kadınlar sayesinde, dört senedir büyük bir heyecanla; hem kendi çocuklarımız hem de Dubai’de yaşayan çeşitli milletlerden çocuklarla sihirli bir “Çocuk Bayramı” kutluyoruz.
Kendimizi ülkemizin elçileri gibi görüyoruz çünkü, Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu günü dünyaya anlatmak istiyoruz. T.C. Dubai Başkonsolosluğu’nun himayesinde, Dubai Türk İş Konseyi’nin yardımlarıyla, BAE’de yerleşik Türk şirketlerinin de bağışlarıyla Dubai Amerikan Üniversitesi’nin 900 kişilik salonu dolup taşıyor dört senedir.
10 farklı ülkenin çocukları dans ve jimnastik gösterileri yapıyorlar. Fiji’den tutun Koreli çocuklara kadar var.
Türk çocuklarından bir koromuz var, şarkılar söylüyorlar. Dahası bu sene gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde Bizim Türk Okulumuz öğrencileri bir oratoryo hazırladılar. Yaşları 6-12 arasında. Durun, daha bitmedi.
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Minikler Kategorisi Halk Oyunları ekibi geliyor Dubai’ye. Sultans of Dubai anneleri, onlara odalar hazırladı. Dubai’de de bir evleri, bir aileleri olacak.
Nasıl Türkiye’ye dünyadan çocuklar geliyor, aileler paylaşıyor, işte biz de aynısını yapıyoruz; ama bu sefer Türk çocuklarımızı ağırlıyoruz yabancı bir memlekette; Dubai’de. Böylece o minikler de yurtdışına çıkma tecrübesi ediniyor.Bayramımızı 180 farklı milletten rengarenk insanın yaşadığı Dubai’de, başka kültürlere anlatıyoruz.
Alokozay, Pınar, THY bağışları sayesinde, Sultans of Dubai gönüllüleri aylarca hazırlanıp ortaya müthiş duygu yüklü bir 23 Nisan gösterisi çıkarıyorlar.
Bu sene heyecanım başka türlü hem. İlk defa sunuculuğunu ben ve 13 yaşındaki Eda Devletşah beraber yapacağız. Daha son bombayı patlatmadım ama!
Bildiğiniz gibi nisan ayı dünyada aynı zamanda otizm farkındalık ayı. Üç senedir bütün bu kutlamadan elde edilen geliri Dubai Otizm Merkezi’ne bağışlıyoruz. Dubai Otizm Merkezi bu bağışlar sayesinde yepyeni bir binaya kavuşuyor.
Tüylerim diken diken bunları yazarken, inanın.
Bakın Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram, dünyanın başka bir ülkesindeki çocukların hayatına dokunuyor!
Dubai Otizm Merkezi, biz Türklerin onlar için yaptığı bu anlamlı çabası karşılığında Türkiye’de Tohum Vakfı ile bağlantıya geçmek istediğini dile getirdi en son toplantımızda; “Bizler de Türkiye’deki otizmli çocuklar için bir şeyler yapmak, Tohum Vakfı ile el ele vermek istiyoruz” dediler.
Dört senelik gönülden emeğin en güzel meyvesidir bu.
Türk çocuklarının dünyaya anlattığı birlikteliğin sonucudur bakın bu.
Ayrıca, üç çocuk annesi süper kadın Başkonsolosumuz Elif Çomoğlu Ülgen, 23 Nisan günü makamında devir teslim yapacak Dubai’de yaşayan Türk çocuklarına. Oradan çıkıp Safa Park etrafında çoluk çocuk 1 Dirhem koşusu yapacağız.
Koşuya gelen herkes 1 Dirhem atıyor zarfa ve o sayede birikenler de bağışlanıyor Dubai Otizm Merkezi’ne.
23 Nisan günü gelmeden yazdım. Dayanamadım.
Çünkü Türk kadınlarının bu özverili çabasının dünyanın başka şehirlerinde yaşayan Türk topluluklarına ilham vermesini diliyorum.
İsterseniz yaparsınız.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız şimdiden kutlu olsun...
Yonca
“çocuk kalbi”

Yazarın Tüm Yazıları