Gökçek’le Odabaşı’nın arasına kara kedi girdi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın arasına kara kedi girdi. Gökçek’in Gölbaşı’ndaki mezarlık yüzünden Odabaşı’na kızgın olduğu Başkent kulislerinde konuşuluyor.

Haberin Devamı

Gökçek ve Odabaşı arasındaki soğukluğun nedeni olan mezarlık olayını kısaca hatırlatayım.
Gölbaşı’ndaki mezarlığı Büyükşehir Belediyesi’nin, Gölbaşı Belediyesi’nden devralmasını bir grup protesto etmek için geçtiğimiz günlerde mezarlıkta toplanmıştı. Burada Gölbaşı Platformu ve Gölbaşılılar Birliği konuyla ilgili sert bir bildiri okumuş, bu bildiri halka dağıtılmıştı.
Gökçek’in aleyhinde sloganlar atılıp, pankartlar asılmıştı.
Büyükşehir Belediyesi de karşı bildiriyle, protesto yapan insanların geçmiş dönemde spor kulübü adı altında mezarlıktan rant sağladığını, yetkinin Büyükşehir’e geçmesinin ardından daha iyi hizmet verileceğini ifade etti.
Sonuç olarak Gölbaşı mezarlığının levhasına “Büyükşehir” ismi yazıldı, ama halkın tepkisi dinmedi.
Gölbaşı’nda siyaset yapan AKP’liler, Gökçek’e konuyu aktarırken protestocu grubun, Odabaşı tarafından organize edildiği telkininde bulundu. Belki de 2009 seçimleri öncesi Gölbaşı’nda kaybettikleri seçimin ardından, kazananı yıpratmak için Gökçek’le karşı karşıya getirme planını yaptılar.
Gökçek ikna olmadı
Plan tutmuş olacak ki Odabaşı, birkaç gün önce Gökçek’le bir görüşme yaptı. Odabaşı, mezarlığın Büyükşehir’e devrolmasından halkın rahatsız olduğunu Gökçek’e de söyledi. Ancak yapılan protestonun, bildirinin ya da pankartların kendisiyle bir alakası olmadığını da ifade etti.
Hatta Odabaşı Gökçek’e, “Sayın Başkan orada 100-150 kişi varmış. Ben böyle bir organizasyon yapsam sadece kendi köyümden 200’den fazla kişi gelir. Aramızı bozmak isteyenler var” dese de Gökçek pek ikna olmamış.
Mezarlıkta son durum, Büyükşehir’e devir gibi görünüyor.
Asıl merak edilen ise Odabaşı’nın, “Protestonun benimle alakası yok. Birileri aramızı bozmaya çalışıyor” sözlerine rağmen Gökçek’in tavrı sürecek mi? Gölbaşı Büyükşehir’den hizmet alma konusunda son sıralara düşecek mi?

Haberin Devamı

Yol geçen hanı mı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan tatsız bir olay belediye binasında güvenlik zafiyeti olup olmadığının sorgulanmasına neden oldu.
Tandoğan’daki yeni belediye binasına elini kolunu sallayarak giren 10 kişilik bir grup, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında mağdur edildiklerini iddia ederek binanın 15. katındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’na çıktı.
Kamulaştırma Şube Müdürü Yılmaz Yalçın’la görüşen grup, bekledikleri yanıtı alamayınca bu kez de Yalçın’dan gıda yardımı yapmasını istedi. Müdür Yalçın’ın böyle bir yetkisi olmadığını söylemesiyle grubun içinden bir kişinin Yalçın’a saldırması bir oldu. Kesici bir aletle Yalçın’a saldıran bu kişi ve gruba belediye çalışanları müdahale etti.
Öğrendiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu şahıslarla ilgili yasal bir işlem yapmamış. Yani Yalçın’ın yediği yumruk yanına kar kalmış. Peki ya daha büyük bir olay yaşansaydı, o zaman ne olacaktı?

Yazarın Tüm Yazıları