Global mafya ve İran füzesi

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Rusya ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde yaşanan kaosu anlamak için Türkiye'nin son 20 yılını hatırlamak yeterlidir.

Çünkü ekonomide duvarları yıkmak, ustura ağzında yürümeye benzer. Becerirseniz refaha ulaşır, düşerseniz mafyaya teslim olursunuz.

Rusya ve Orta Asya'daki hısımlarımız, vizyonunu sevdiğim Turgut Özal'ın Türkiye'yi 1980'lerde soktuğu çıkmaz sokağa son hız saptılar.

Serbest ekonomiye geçerken hukuki altyapıyı ihmal ettiler. Dahası eğitimi, sağlığı önemsemediler. Yoksul ve ezilen milyonlara acımayı bile ‘‘ayıp’’, hatta ‘‘liberal devrime ihanet’’ saydılar.

Sonuçta yeni çarlarını yarattılar: Global mafya...

* * *

Asya'da tarih 200 yıllık perde arasından sonra tekerrür ediyor.

İngiltere ve Rusya arasında 1800'lerde yaşanan ‘‘Great Game’’ yani ‘‘Büyük Oyun’’ yeniden sahneleniyor. Kazak ve Azeri petrolü, Türkmen doğalgazı gibi milyarlarca dolarlık ganimet için kıyasıya savaş veriliyor.

Ve global mafya bu güç dengesinin merkezine yerleşiyor.

Gazetelerde son on gün içinde iki kritik haber çıktı:

1) Azerbaycan-İran sınırında 22 ton çelik taşıyan Rus kamyonu çevrildi. Azeri gümrükçüler çeliğin alaşımından kuşku duyarak Amerikalı yetkilileri yardıma çağırdı. Özel çeliğin Scud füzelerinin yakıt tankı yapımında kullanıldığı anlaşıldı. ABD'nin girişimi üzerine harekete geçen Ruslar üç Tacik vatandaşını tutukladılar. Yani ihale mafyaya çıktı.

2) İsrail'de İngilizce yayınlanan Jerusalem Post Gazetesi'nin 13 Nisan tarihli manşetinde İran'ın Kazakistan'dan dört nükleer başlık ve bomba yapımında kullanılan uranyum satın aldığı iddiası yer aldı. Gazeteye göre satışa Rus mafyası aracılık etti.

* * *

İsrail gazetesi İran'ın elinde dört nükleer bomba bulunduğu iddiasına kanıt olarak bazı yazışmaları yayımladı. ABD bu belgelerin doğruluğunu kabul etti. Aynı belgelerin ABD yönetimine de ulaştığını duyurdu.

Gazetenin yayınladığı belgelere göre nükleer silahlar Rusya'dan getirilip İran Devrim Muhafızları'nın korumasına bırakıldı.

1992 tarihli bir iç yazışmada Devrim Muhafızları, nükleer başlıklardaki arızanın giderilmesi için Rusya'dan mühendis istedi.

Birkaç ay sonraki başka bir yazışmada, Tahran yakınlarındaki füzeler için katı yakıt üretimi tartışması yapıldı.

* * *

Türk insanı zorlukları hep ‘‘iç ve dış düşman’’ ittifakından bilir.

Dış düşman yıllarca ‘‘komünizm’’, iç düşman da ‘‘komünistlerin kışkıttığı hainler’’ olarak görüldü.

Artık komünizm tarihe karıştı. Ama aynı topraklarda çok daha güçlü ve etkin bir organizasyon boy atıyor: Global mafya...

İç düşmana gelince... Unutmayın komünistler hep muhalefetteydi, hatta zindandaydı. Oysa global mafyanın yerli işbirlikçileri iktidara sandığınızdan da yakın...













Yazarın Tüm Yazıları