Geri vitesi yok

Haberin Devamı

Hani, hayat enerjileriyle size iyimserlik ve motivasyon kazandıran bazı insanlar vardır ya... Dişhekimi Şenol Alkan da enerjisini dışarı yansıtan bu özel kişilerden biri. Mutlulukla gülümsüyor. İşi de güvenle gülümsetmek ne de olsa... İyi bir aşçı, deniz, balık ve motosiklet tutkunu. Uykuya hükmetmesini öğrenenlerden. “Her gün 2 saat az uyuyarak, ömrümüze doya doya yaşayabileceğimiz 3 yıl ekleyebiliriz” diyor. Bir de içi içine sığmayan bir proje adamı. Sağlık turizmi için elini taşına altına koymaktan çekinmeyecek kadar cesur. “Hayat bana geri vites koymamış. Bu yüzden pek ardıma bakmam” diye konuşuyo ve durmadan dinlenmeden düşlerinin peşinden gidiyor.

Geri vitesi yok

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Motosiklet fanatiğiyim

* İlk arabam babamın Renault Station Wagon’uydu. Ehliyetimi onunla aldım. Benden çok çekti yazık...
* Kendi paramla aldığım ilk otomobil 1991 model Tofaş’tı.
* Şu anda ailecek bindiğimiz arabamız ise Hyundai Tucson.
* Ancak ben tam bir motosiklet fanatiğiyim. Halen SYM 250 i Evo Maxi Scooter kullanıyorum. Trafik derdim hiç yok.
* Yakın zamanda hem araba hem de motor için güvenli sürüş eğitimi alacağım.

BESLENME
Hiç bulaşıkçı olmadım

* Beslenmenin ideal formülü; az ve sık ye, üç beyazı azalt.
* Ekmeği çok az yiyorum.
* Tuzla aramı giderek soğutuyorum. Yemekleri az tuzlu yaptırıp son 1-2 kaşığına ekip damak tadımı sonunda tamamlıyorum.
* İsmet Sezgin sayesinde çaya şeker koymayalı 20 yılı buldu. Aydın’da beraber siyaset yaptığımız günlerde o yaşında bu kadar dinç olmasının nedenini beslenme şekline bağlamıştım. Günde ortalama 5 bardak içsem 10 şeker eder. Bir hesap yaptım, neredeyse 350 kilo şeker tüketmemişim o günden bugüne.
* Damak zevkim fena değil. Yoğurdu çok severim. Isırgan otlu, ıspanaklı, pırasalı saç böreğine bayılırım. Etli yaprak sarmaya hiçbir zaman hayır diyemem. Üzerine illaki ezilmiş kese yoğurdu, onun da üzerine tereyağı ve kırmızı biber sosu. Mangal şahane bir lezzet ama geçenlerde bir doktor arkadaşım, “Bir mangal sofrasında sindirim sistemin 3 paket sigara içmiş kadar zarar görüyor” deyince azaltmak şart oldu.
* Öğrenci evinde hiç bulaşıkçı olmadım, baş yemekçi bendim. Altınoluklu arkadaşlarım vardı. Anneleri bir gün şikayete geldi, “Oğlum sen bunlara ne pişiriyorsun? Ben evde yemek beğendiremiyorum” diye...
* Domatesli pirinç çorbasını güzel yaparım. Pilavı da iyi tuttururum. Krep yapılacaksa ustası benim.

Haberin Devamı

MEKAN
En önemlisi güler yüz

* İzmir’de Deniz Restoran, Ümitköy Balıkçısı, Okka Mangal, Altınkapı, Pizza Venedik, La Cigale, Cumba, Pepe Rosso, Boğaziçi, Urla Balıklıova’da Önder’in Manzara Restoranı.
* Memleketim Aydın’da Şehir Kebapçısı, Yüzyıl Kebapçısı, Uğur Restoran.
* Bence bir mekanda en önemlisi güler yüzle yapılan servis. Elbette temizlik, tertip ve ortamın verdiği keyif de önemli.

SPOR
Hayata gol atıyorum

* Swissotel’e gidiyorum, yüzme ve salon sporu beni kendime getiriyor. Bazen ara vermem gerekse de başladım mı haftada 5 gün devam edebiliyorum. Sabahları 06.00-06.30 gibi kalkarak güne başlamak şahane. Kendimi hayata gol atmış sayıyorum.
* İyi bir Galatasaraylıyım. Şampiyonluğumuzda emeği geçen herkesi kutluyorum. En son Schalke 04 maçını Almanya’da izleyen şanslı taraftarlardan biri de bendim.

Haberin Devamı

Geri vitesi yok

TATİL
Baltayı bilemek lazım

* Yaşam koçum Dilara Altınkan’ın da dediği gibi ağaç kesebilmek için baltayı zaman zaman bilemek lazım. Tatil de böyle bir şey. Fırsat buldukça uzak-yakın tatiller yapmayı seviyorum. En son Kurban Bayramı’nda Şile ve Ağva’ya gittik. Yurdumun her yeri ayrı bir güzellik ve yurtdışında bizdekinin onda biri bile etmeyen yerlere verilen değeri, bakımı, özeni görünce ülkem adına çok üzülüyorum.

HOBİ
Bizim ev tamirci girmez

* Tamir işlerini çok severim. Eğer zamanım varsa ben hallederim, eve tamirci girmez.
* Balık tutmak büyük keyif. İnsan balık tutarken inanın aklına başka hiçbir şey gelmez. Ne gam ne keder... Saatler geçer, iyi de stres atarsınız. İlk adam akıllı balığım Kuşadası’nda daha 9-10 yaşlarındayken kendi bağladığım Kıbrıs oltasıyla yakaladığım yarım kiloluk kefaldi.
* Diğer bir hobim de fotoğraf çekmek. Özellikle manzara favorim.

Haberin Devamı

KARİYER
Para dicem emme ayıbolu

* Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum.
* Sıradan olmayı hiç sevmedim. Bu bana mesleğimde daha ileriye gitmemde çok yardımcı oldu. Yenilikleri ve teknolojiyi hep sevdim. Aklım da hep yeniliklere ve projelere çalışır.
* Aydın’da muayenehanemi yeni açmışım... Eş dost gelecek, para kazanacağız, ev geçindireceğiz. Bir gün esnaftan bir abimiz geldi. Başka bir yerde yaptırdığı protezinin problemleri var. Oturttum koltuğa, uğraş uğraş orasını burasını düzelttim, işi hallettim. Koltuktan kalktı, yüzü mutlu, bana döndü ve, “Eee Şenol’um, para dicem emme ayıbolu demi” dedi.
* Aynı zamanda Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği ve SS İzmir Uluslararası Sağlık Merkezi Toplu İşyeri Kooperatifi başkanlığım devam ediyor.
* İzmir’in sağlık turizminde hak ettiği yere gelebilmesi için bu mecralarda çalışmalarımı sürdürüyorum. Kooperatifimizin hedeflediği Medikal Kampus gerçekleşirse İzmir’in uluslararası üne sahip bir medikal merkez olması kaçınılmaz olacak.

Haberin Devamı

TOPLANTI
Haftada en az bir defa

* Çok düzenli olmasa da haftada bir mutlaka toplanırız. Sonuçta bir hizmet. Bazen konular birikip de geri bildirimde bulunmazsanız gereksiz aksamalar ve gerginliklerle karşılaşabiliyorsunuz.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Az uyu 3 yıl fazla yaşa

* Genelde 24.00-01.00 gibi yatarım. Spor yapmayacaksam 07.00’de de uyanırım. Uyku çoğu zaman 8 saatin altında kalır. Basit bir hesap yapalım. Ömrünüzün 40 yılını kaliteli biçimde yaşadığınızı varsayalım. Günde 8 saat uyursak yaklaşık 13 yılımızı, 6 saat uyursak 10 senemizi uykuda geçiririz. 3 yıl fazladan yaşamak sizce de iyi değil mi?

Geri vitesi yok

MODA
Bedenime hepsi uyuyor

* Spor giyimi de takım elbiseyi de severim. Marka düşkünlüğüm yoktur. Bedenime uyan o kadar çok alternatif bulabiliyorum ki! New Oxford favorim. Talatpaşa’daki o küçücük dükkandan kendinize bu kadar çok çeşitli ve kaliteli kıyafet bulabileceğinize inanamazsınız. Kiğılı’nın kesimlerini de beğeniyorum.

SOSYAL MEDYA
Geçici olarak kapattım

* Facebook’u geçici olarak kapattım. Twitter hesabım da var ama aktif değilim.

ASTROLOJİ
Ben tipik bir akrebim

* Burcum akrep... Özelliklerini taşıdığıma inanıyorum. Duygusalım, inatçıyım, sezgilerim de güçlü. En dikkat çekici özelliğim nedir derseniz, “Bana geri vites koymayı unutmuşlar” derim. Hep ileriye bakarım. Başarmak için daima azimle çalışırım. Hatalarımdan ders almaya çalışıyorum ama durup durup arkama bakmayı da pek sevmiyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Barınaktan alacağım

* İlk hayvanım annesinden ayrılmak zorunda kalmış bir kangaldı. Öyle şahane bakıyordu ki dişi olduğundan adını ‘Sultan’ koymuştum. Anne sütü almaması nedeniyle çok zorluklarla büyütmüştüm.
* Şimdi çocuklarım istiyor ama bahçeli bir eve geçmeden olmaz. Zaten almaya karar verince onları barınağa götürüp oradan bir köpek edinmelerini isteyeceğim. Orada bir heves alınıp terk edilmiş o kadar çok hayvan varken nasıl bir sorumluluk altına girdiklerini görmeden pet sahibi olmamalılar.

HAYAT FELSEFESİ
Sev, sevil... İyilik yap... Ekmeğini, yemeğini paylaş... Paylaş ki daha da çoğalsın. Vehbi Koç’un hikayesi güzel bir derstir: “Öldüğünüzde bir çift çorapla bile gömülemezsiniz.” En sevdiğim söz ise şöyle: “İntikam için yola çıkan iki mezar birden kazsın.”

 

Yazarın Tüm Yazıları