Gençlerin yüzde 20’si Sevgililer Günü’nü ayıp olmasın diye kutluyor

Üniversiteli öğrenci ağlarından ortakantin.com’da yapılan taze bir anket geçti elime. Gençlerin Sevgililer Günü hakkındaki izlenim ve davranışlarını ortaya koyuyor. Ankete 540 kişi katılmış. 15-25 yaş arasındaki katılımcılarının yüzde 50.7’si kadın, yüzde 49.3’ü erkek.

Buna göre gençlerin yüzde 80’i sevgilisi olduğu zamanlarda Sevgililer Günü’nü kutluyor. Ancak görünen o ki, kutlamaktan başka şansları yok. Neden kutluyorsun diye sorunca yüzde 54.3’ü sevdiğim için, yüzde 17.4’ü sevgilim istediği için demiş. Yüzde 3’ü ise arkadaşlarım kutladığı için cevabını vermiş. Çaresizliğe bakar mısınız.
Hediye almakla ilgili alışkanlıkları da sorulmuş genç arkadaşlara. Yüzde 31.9’u bugüne kadar sevgilisine hiç hediye almamış. Alanlar da en çok giysi ve aksesuvar-takı alıyormuş. Yüzde 32.9’u da kendi elleriyle özel bir hediye hazırladığını söylemiş. Gençken öyle olur; zaman boldur, para yoktur, heves çoktur. Oturur özene bezene hediye yaparsınız.
Ankete devam edelim. Yarıya yakını o gün “sevgilimle baş başa yemek yemeyi ya da evde romantik bir gece geçirmeyi” tercih ederim diyor. Hiçbir şey yapmayanların oranı yüzde 6.6.

NESNEYE TAPINMAK BU OLSA GEREK

Wallpaper dergisi, yılın en iyilerini ödüllendirmiş ve en iyi ruh eşini seçmiş. Hemen heyecanlanmayın; bu seks bombası bir kadın ya da süper yakışıklı bir adam değil, bir ayakkabı: Reebok ZigTech. Kazananlar tüm dünyadan fotoğrafçı, tasarımcı, editör ve yazarların oylarıyla belirlenmiş. Ayakkabı zig zag şekilli tabanıyla enerjiyi muhafaza edip, kullanıcıya geri döndürüyormuş. Harcanan enerjiyi azaltıp kasların yorulup, yıpranmasının önüne geçiyor. Sanırım bu yüzden “ruh eşi” seçilmiş. Hemen en yakın mağazaya gidip siz de yıllardır aradığınız ruh eşinizi bulabilirsiniz. Pes!

BENDEN UZAK DURSUN

Yastıktan sevgili mi olur

Sözüm ona sevindirici haber, bunlardanistiyorum.com’dan geldi. Sevgililer Günü’nde sevgilisi olmayanlar üzülmeyecekmiş, ellerinde sevgili yerine geçecek yastıklar varmış. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bu elyaf ucube, bayağı bayağı sarılma kabiliyetine sahip. Yaslayın başınızı, sizi sarmalayan şefkatli bir kolun verdiği güvenle uyuyun. Yok artık, daha neler! Eğer 14 Şubat’ta yalnız olmayı bu kadar dert ediyorsam, sabaha kadar uyumayıp kendimi kahrederim, içer içer ağlarım da bu duruma düşmem. Ha, yalnız bir arkadaşınıza münasebetsizlik yapasınız varsa, kaçırmayın alın tabii. Fiyatı 69 lira.

Paranızı iade ediyorlar

Yeni bir avantajlı alışveriş sitesi açıldı; avantajix.com. Kendilerini para iade sitesi olarak lanse ediyorlar. Alışveriş yapana para ödeyen internet sitesi! Sistem şöyle işliyor:
Avantajix’te bir çok mağaza alt alta listeleniyor. Listeledikleri markaların bayii gibi çalışıyorlar. Site üzerinden bu mağazalardan alışveriş yaparsanız, Avantajix o mağazadan komisyon alıyor. Bu komisyonun tümünü de size ödüyor.
Sitenin kurucu ortaklarından Tunç Buyurgan’a göre Avantajix çok yakında Türkiye’nin en bilinen ve en popüler siteleri arasında yer alacakmış. Çünkü Türkiye’de şu an para harcarsanız üste para veren başka bir site yokmuş.
Canım böyle söyleyince başka bir şeymiş gibi duruyor ama aslında diğer siteler gibi indirimli alışveriş yapmanızı sağlıyorlar, fakat indirimi nakit takdim ediyorlar. Ya da işleyiş biçimini okudum ama bir şey anlamadım.
Şu anda 100’e yakın ortakları var. Bu hizmeti sadece üyelerine veriyorlar. Siteye üyelik ise ücretsiz. Eğer alışveriş olursa, kazanacağınız para iadelerinin ilk 10 lirası senelik hizmet bedeli olarak kesiliyor.

AVM’LERDE NELER OLUYOR

Şiddetin fotoğrafları

Hürriyet Gazetesi ve Fotopya Fotoğraf Paylaşım Sitesi ortaklığında düzenlenen “Aile İçi Şiddete Son!” konulu fotoğraf yarışmasından 40 fotoğraf, İstanbul Nişantaşı’ndaki City’s’de sergileniyor.

Kitaplar toplanıyor

İstanbul Palladium AVM, Erzurum’un Yakutiye İlçesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu için bir kitap toplama kampanyası başlattı. AVM içine kurulan dev kitaplığa kitap bırakarak, kampanyaya destek verebilirsiniz.

Anadol efsanesi Ataköy’de

İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center, “Anadol Bu Memleketin Otomobili” adlı klasik otomobil sergine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından koleksiyonerlerin bir araya gelmesi ile gerçekleştirilen sergide Türkiye’nin ilk seri üretim otomobili olan ve 1967 - 1984 yılları arasında üretilen Anadol marka 6 orijinal otomobil yer alıyor.
Yazarın Tüm Yazıları