Gece hayatında neler oluyor

Şehrin en tazesi GQ Bar’ın avantajı, dezavantajı ne? Perihan Mağden kimlerle gece dışarı çıktı, ne yaptı? Bilge Öztürk rock temalı doğum gününde ne yapacak? Ve kadın günlerindeki son trend: İç çamaşırı!

Haberin Devamı

Etiler Nispetiye pek yakında Doğuş Grubu Caddesi olabilir.
Malum, Nusr-et bu grubun. İstanbul Doors’un yüzde 74 hissesi de öyle. Dolayısıyla aynı caddedeki Kitchenette de Doğuş mekânı.
Şimdi de GQ Bar açıldı.
Sessiz sedasız açılan mekân çok büyük ve çok bölümlü. Bahçesi, bar ve yemek masalarının konuşlandığı giriş katı, yine masalar ve sigara içilebilen bir barın olduğu (tavanın üstü açılıyormuş) ikinci katı…
Yetmedi, bir de ikinci kata çıkarken tam merdivenlerin dibine, yani dj kabini yanına da yemek masası koymuşlar.
Orası pek olmamış işte. Kimse oraya oturmak istemez. Zaten işletme de bunun farkında olacak ki, “Burası yakında sushi bar olacak” dediler.
GQ’nun ortamı/ambiyansı ise hayli ağır. Öyle şık bir dekorasyon var ki, azıcık spor giyinip gitsen kendini kötü hissedebilirsin.
Yemekler onca havaya/cakaya rağmen çok pahalı değil (Üç kişi iki başlangıç, üç ana yemek, bir şişe şaraba 370 lira ödedik).
Ama mönü yeterli mi, tartışılır. Küçük ızgara burgerlerin mönüde olması mesela, hayli gereksiz. Buraya yakışmamış.
GQ’cuların en zorlanacağı şey, tüm mekânı doldurmaya çalışmak olacak sanırım. Dediğim gibi mekân çok büyük. Avantajlarıysa barları. Etiler’de böyle şık bir bar yoktu.
En çok barı iş yapacaktır GQ’nun.
Ha bir de, herkesi yukardan dikizlemeye imkan veren ikinci katı.

Haberin Devamı

PERİHAN MAĞDEN GECELERDE

Perihan Mağden tam da Sevgililer Günü gecesi dışardaydı.
Mutlu Tönbekici ve Muammer Brav ile önce Ece’de yemek yiyen Mağden, daha sonra sırasıyla Off Pera ve My New Piyasa’ya uğradı.
Gece hayatında pek görünmeyen Mağden’i sosyalleşirken görmek şaşırtıcıydı.

Kadın gününe son örnek: DON DAY!

Cuma günkü ‘Ülkenin en gizemli örgütü: Kadın günleri’ yazısına ilişkin bir mail geldi. Günlerdeki son trend neymiş, bu mail’le açıklığa kavuştu, içim rahat! Buyrunuz:  “Biz 10 kız arkadaş (yaşlar 25-32 arası değişiyor), donday yapıyoruz. Her ay bir arkadaşımızın evinde toplanıyoruz. Günden önce herkes istediği çeşit ve bedendeki iç çamaşırını söylüyor (whatsapp’da ve facebook’ta donday mesaj grubumuz var). Her sene belli bir miktar para da belirliyoruz. 100 euro ya da 100 dolar gibi… Yemek yiyoruz. İsteyen dışarıdan söylüyor, vakti olan ise pişiriyor. Günün sonunda tek tek herkes parasını ve iç çamaşırını ev sahibine veriyor. Öpüşerek, tezahürat yaparak!
Maksat bir araya gelmek
(Nil G.)

Haberin Devamı

YENİ PİYASA NASIL OLMUŞ

Cenk Eren sonunda My Piyasa’nın üstündeki ölü toprağını attı ve mekanı baştan aşağı yeniledi. Ortadaki meşhur uzun masayı kaldırıp bir güzel localanan Piyasa’nın yeni adı da tahmin edileceği üzere New Piyasa.

Mama Shelter’in maskeleri

Philippe Starck tasarımı otellerden biri olan Mama Shelter’ın Marsilya şubesinde yazın kalmıştım. Odadaki en eğlenceli şey, kapının yanındaki duvara asılı duran çizgi roman karakteri maskeleriydi. İstersen o maskeyi yüzüne geçirip hemen karşındaki Apple’la fotoğrafını çekebiliyor ve bu fotoğrafı otel barındaki ekranda herkesin görmesini sağlayabiliyorsun! Marsilya’daki otelde bu maskeli komik eyleme rağbet o kadar çoktu ki, bara oturup elâlemin nasıl maskeli şaklabanlıklar yaptığını görmeye doyamıyordun. Şimdi aynı şeyi Beyoğlu’nda açılan Mama Shelter’da yaşayacağız sanırım.
Sırf bu atraksiyon yüzünden bile gidilir İstanbullu Mama Shelter’a.

Haberin Devamı

Rock’çılar bu gece MOJO’da

Biraz da rock âleminden haberler…
Avukat/ menajer Bilge Öztürk bu akşam 35. yaşını kutlayacak Mojo’da. Bilge’nin “Dibine kadar rock’n roll gecesi olacak” dediği doğum günü partisinde,
rock camiasının önde gelen solistlerinin bu gece orada olacağına şüphe yok. Esas sürpriz Bilge’nin bir dönem şehir efsanesi olmuş, Kaboom adlı grubuyla sahne
alacak olması!

Yazarın Tüm Yazıları