Galibiyeti Rüştü getirdi

HER iki takım da çift ayaklı maç olduğu için kontrollü ve en avantajlı skoru almak için oynadılar. Beşiktaş golü atana kadar Rüştü 5 tane yüzde yüz top çıkardı.

Beşiktaş ilk şutunu 57. dakikada Quaresma ile attı. Onun dışında tamamiyle maçın hakimi, orta sahada top yapan, hücum organizasyonunu en iyi şekilde yapan Gaziantepspor’du.

Ama kalede dün akşam müthiş bir kaleci vardı: Rüştü. Bir kalecinin bir takıma nasıl faydası olacağını ve bir takımın kazanması için nasıl bir performans göstereceğini dün akşam izledik. Eğer Rüştü o pozisyonları kurtarmasaydı, Beşiktaş’ın direnci kırılırdı ve gol atması çok zorlaşırdı.

Gaziantep iyi pas yapan, iyi organize olan bir ekip; ama dün gece hem şanssızlardı, hem de bireysel olarak oyuncu kalitesini ortaya koyamadılar. Bu kadar olumsuz oynarsan karşındaki de Beşiktaş takımı... Ne kadar formsuz olursa olsun, oyuncuları bireysel kalitelerini ortaya koydukları an maçın sonucunu değiştirebiliyorlar. Beşiktaş’ta en önemli oyuncu Q7. Tüm atakları o yönlendiriyor. Hem faul kazandırıyor, hem rakibine kart çıkarttırıyor. Kısacası hücum anlamında Beşiktaş’ın her şeyi.

Bir tek Quaresma

Beşiktaş hücumda çoğalamıyor, kanatları kullanamıyor. Bir tek Q7’nin bireysel yeteneklerine bel bağlamış. Almeida’nın gol attığına bakmayın, gol atana kadar takımın el freni oldu... Attığı golde de Quaresma, topu Almeida’nın kafasına vurdurdu! Tayfur Hoca doğru hamleler yaparak maça noktayı koydu. Herhalde Guti’ye ayıp olmasın diye, kariyerinin hatırına bu kadar sabretti. Bu Guti’ye ne oldu? Sahada yürüyecek hali yok. Tamam, bir futbolcu sahada koşmaz; kendi arkadaşına gol pası veremez bu da tamam. Ama rakibi de atağa kaldıracak toplar kaptırıyor İspanyol. Kısacası Guti fizik olarak çok düşük seviyede, ilk geldiğinde fizik olarak daha iyi durumdaydı. Orta sahada Necip ve Fabian Ernst ikilisi oynadılar. Çünkü hücumdakiler orta sahaya ve savunmaya hiç dönmüyorlar. Stoper oynayan Aurelio çok fazla sırıtmadı. Çünkü yanında dün akşamın iyilerinden İbrahim Toraman vardı. Beşiktaş muhtemelen bu turu geçti ama Rüştü’ye duacı olsun.

BEĞENDİM
Rüştü’nün müthiş performansını.

BEĞENMEDİM
Guti’nin içler acısı halini.

DİKKAT
Seyircisiz futbol İnönü’ye hiç yakışmıyor, daha dikkatli olalım.
Yazarın Tüm Yazıları