Galatasaray rahatladı

İLK 10 dakika sağ kanatta oynayan Arda, Kewell’a gitti. "Gel kardeşim bu tarafa ben sola geçiyorum" deyince bir anda kanatlar değişti. Bu değişim, Galatasaray’ı ateşledi. Arda’nın kanadından da goller geldi.

Sonra Galatasaray, biraz tempoyu düşürdü, ara sıra çıkarttı. Golleri bulmak istedi, olmadı. Olmayınca da oyundan soğudu. Hele, sağ kanatta oynayan bir Sabri vardı ki İstanbul türküsü gibiydi. Telgrafın tellerine kuşların konduğu gibi Gaziantep de Galatasaray’ın sağ kanadına işte öyle kondu. Antep’in kullandığı penaltının gelişimi onun kanadından başladı. Sabri, yanından geçen kuşu tutmadı, yalnızca bakmakla yetindi ve gerisini herkes gördü.

Takımda bir kaptan var ki her şeyiyle o bandı hak ediyor. Oyunun temposunu ayarlıyor, takımının her hareketini okuyor ve yönetiyor.

Servet, yine başladı son günlerde kötü huyuna. Sürekli arkasına adam kaçırıyor, sonra da etrafına bağırıyor. Bir de Arda’ya birkaç lafım var. Sen bu takımın artık yıldızısın. Sen kendi sahandaki maçta top kaleye girecek olsa bile nasıl onu elle kesersin. Hele ki haftaya Fenerbahçe maçı varken? Hakem kazara, bir kırmızıyı çıkarıp yüzüne vursa, bunun telafisi olur mu? Soruyorum sana Arda Turan?

Skibbe ne yapsın?


İkinci bölümde Gaziantep gerçekten G.Saray’ın üzerine karabasan gibi çöktü. Rakip sahada top oynamaya başladı. Sanki G.Saray’ın üzerinde bir ağırlık vardı. Ama istekli oyuncular biraz daha kendini sıkınca Galatasaray’ın üstünlüğü yine ortaya çıktı. Örnek mi? Milan Baros. Adam o kadar gol atmak istiyor ki, kendini adeta yırtıyor ama bir türlü golü bulamıyor. Bir de Antep’in yaptığı geri pası hakem Halis Özkahya çalmayınca Galatasaray iyice kendine geldi. Gol atma zamanı yoksa gider bu iş dercesine Galatasaray canlandı. Ve Arda herkese ’oh’ dedirtti..

Skibbe’ye de hak vermek lazım. Tamam, Galatasaray bazı maçlarda düşüş yaşıyor. Ama, bakın bir Galatasaray’ın kadrosuna sakatların dışında Skibbe’nin sahaya süreceği kim var? Bunları düşünelim, ondan sonra bu adamı yargılayalım. Adamın zaten oynatabileceği oyuncuların hepsi sahada gerisi de tedavide. Galatasaray ne zaman çıkışa geçecek biliyor musunuz? Sakatları düzelecek işte o zaman Florya’da forma savaşı rekor düzeye uaşacak ve herkes daha iyi bir Galatasaray izleyecek. Şimdiden buradan herkese duyurulur.

Bu arada son bir dipnot, Galatasaray dün aldığı galibiyetle Kadıköy’e de çok rahat çıkacak.
Yazarın Tüm Yazıları