Fotoğraftaki Kartal

BEŞİKTAŞ’ı, Efes Cup finalinde iki akıllı adam yönetti. Biri Tümer Metin, diğeri Kleberson... Bu ikiliye Okan Buruk’un enerjisi de eklenince, Beşiktaş ilk 45 dakikaya damgasını vurdu.

Tümer Metin oyunun her bölgesinde varlığını hissettirdi ve mükemmel bir pas koordinasyonu ile Beşiktaş’ı pozisyona koşturdu.

Oynama hevesi üst düzeydeydi. Kapris ve öfke gibi huylardan arınmış, sanki bir futbol meleğini andırıyordu.

Kleberson, orta alan ile savunma bloğu arasında koşarak ve savaşarak sağlam bir yardımlaşma köprüsü kurdu.

Tek pas oynayarak riskten kaçındı. Ve çabuk oynama düşüncesi ilk 45 dakikada Beşiktaş’a farklı ve hareketli bir tempo getirdi.

Ailton iki kez aradığı pozisyonu yakaladı. Vuruşları Ailton’u anımsatacak gibi değildi. İbrahim Akın’ın hareketli oyununa uyum sağlayamadı.

Beşiktaş savunması, Hakan Şükür’ün kafasına havalanan topları kontrolde fazla zorlanmadı. Çağdaş ile İbrahim Toraman sağlıklı bir kademe ağı kurunca, Cordoba’nın ilk yarıdaki işi kolaylaştı. Kurtardığı penaltıda ise müthiş bir refleks örneği verdi.

H H H

Tigana, Beşiktaş’a Antalya kampında fizik ağırlıklı çalışmalar yaptırıyor. Ve fizik açıdan istediği performansa ulaştığı an, bazı yıldızların teknik özelliklerini de kullanarak Beşiktaş’ı farklı bir kimliğe taşıyacağına inanıyor.

İlk yarıdaki Beşiktaş, Tigana’nın bu isteği doğrultusunda iyi örnekler sundu. Ben, merakla bekledim... Aynı tempoyu oyunun geneline taşımak gibi fiziksel bir direnç gösterebilir miydi Beşiktaş...

Ve ilk 45 dakikadaki tempoyu oyunun final bölümüne de taşıyabilir miydi...

Herşeyden önce oyunu kontrolden sorumlu iki akıllı adam Tümer Metin ve Kleberson’un fizik performansları çok önemliydi. Bu da sürekli kafamı kurcalayan bir başka soruydu.

Beşiktaş, belki ilk 45 dakikadaki canlı temposunu ikinci yarıya taşıyamadı. Ancak yarattığı pozisyonlarda aradığı golü bulabilirdi.

Üstelik Kleberson ile Tümer Metin’in oyuna katkılarında fiziksel bir düşüş de yoktu.

Beşiktaş, dün gece bir hazırlık maçı oynadı. Kazanması veya yenilmesi pek önemsenecek gibi değildi. Bunun tartışmasını yapmayacağım. Ve gördüğüm söyleyeceğim.

Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ilk yarıda çizdiği kötü performansı unutturacak ve silecek olumlu sinyaller veriyor.

Bunun net fotoğrafını dün gece gördüm. Fotoğraftaki bu Beşiktaş’ı sevenleri de beğenecek.
Yazarın Tüm Yazıları