Fırsat tepti

İlk yarıda muhteşem oynayan ve devreyi üstün geçen sarı lacivertliler, 3. periyotta adeta yokları oynadı. İspanyol rakibine galibiyeti altın tepside hediye etti.

FENERBAHÇE Ülker, Euroleague C Grubu’nda liderliği etkileyecek maçta evinde TAU Ceramica Vitoria’ya yenilerek avantajını kaybetti: 81-69. Karşılaşmanın ilk çeyreği başa baş geçti. Ancak ikinci periyotta oyuna Mrsic’in girmesi ve onun arka arkaya attığı sayılar, sarı lacivertlileri bir anda farklı öne geçirdi. Ve bu arada yaptıkları sert savunma da TAU’nun hücum gücünü minimuma indirdi.

Bunda Ömer’in Rakocevic’e yaptığı savunmanın etkisi büyüktü. Devreye 9 sayı önde giren temsilcimiz, üçüncü çeyrekte adeta yürüdü. Buna karşılık İspanyol ekibi, müthiş bir konsantrasyonla pota dibinden ve dışardan Fenerbahçe Ülker’i ezdi.

İyi top çevirdiler

Rakocevic’
in devreye girmesiyle farkı açtı ve sezonun açılış maçında yendiği rakibine rövanşı vermedi, 6. sınavında 3. yenilgisini tattırdı. F.Bahçe Ülker’de iseSemih, Green ve Preldzic’in çabaları yeterli olmadı. Bu maçın geneline baktığımızda, normal olarak Fenerbahçe Ülker’in kazanması gerekirdi. Ancak savunmada etkili olan Mirsad’ın hücumda hiç katkı vermemesi, bugüne kadar gözdolduran Smith’in sayı üretememesi, savunmada da etkili olmayışı yenilgiyi hazırlayan faktörlerdi. Tabii ki, Semih ile Ö.Onan’ın sakatlıklarını atlatıp takıma girmesi F.Bahçe Ülker’in rayına oturmasını engelliyor olabilir. Fakat dün gördüğüm kadarıyla sarı lacivertliler, TAU önünde 2. çeyrekteki oyununu 40 dakikaya yayabilselerdi maçın rengi değişirdi.
Yazarın Tüm Yazıları