Fenerbahçe yıkıldı

Euroleague’deki en kritik maçına çıkan sarı lacivertliler, tel tel döküldü, 4. maçında 3. yenilgisini alarak şansını mucizelere bıraktı. Siena’nın CSKA’ya yenilmesiyle kaybı iki katına çıktı.

FENERBAHÇE Ülker, Euroleague 2. Tur H Grubu’nda ikincilik için çekiştiği Cibona Zagreb’e İstanbul’da 22 sayı farkla yenilerek, 4. maçında 3. mağlubiyetini aldı ve tur şansını mucizelere bıraktı: 86-64. Hafta içinde Teknosa Türkiye Kupası’ndaki hayal kırıklığının ardından Avrupa’ya sarılan sarı lacivertliler, aradığını burada da bulamadı. Hırvatistan’da 10 sayı fark attığı Cibona’ya evinde teslim olması büyük şaşkınlığa neden olurken, çekiştiği bir başka rakibi Montepaschi di Siena’nın da Rusya’da CSKA Moskova’ya 95-71 kaybetmesi, üzüntüsünü ikiye katladı diyebilirim.

Euroleague’de en kritik mücadelesinde seyircisinden yoksun sahaya çıkan Fenerbahçe Ülker, adeta gezindi, durdu. Rakiplerini küçümsediklerini zannetmiyorum ancak ne savunmada ne de hücumda gerekli performansı bir türlü ortaya koyamadılar.

Savunmayı oturtamadı

Maç öncesi, oyunu sırtlayacak oyuncuların başında Giricek ve Mirsad geliyordu. Fakat bu oyuncuların da gayretleri ve form düzeyleri Cibona’yı yenmeye yetmediği gibi 10 sayının altında bir yenilgiyi de sağlayamadı.

Hırvatistan’da müthiş savunma anlayışı ile oynayan ve galip gelen Fenerbahçe Ülker, kendi evinde bir türlü savunmasını oturtamadı ve potasında çok sayı gördü.

Neredeyse iki oyun kurucu ile oynayan Cibona’ya farklı galibiyeti isimler, dışarıda Anderson, pota dibinde Prkacin’di. Kus ve Mersin BŞB’den tanıdığımız Homan da ikiliye eşlik etti.
Yazarın Tüm Yazıları