Fark tempo

5 haftayı geride bıraktık ligde.. Galatasaray en çok puan toplayan, en çok gol atan, en iyi futbol oynayan takım..

Haberin Devamı

Şampiyonluğun bir diğer büyük adayı Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki en büyük fark; F.Bahçe’nin hücumda dikine, hızlı oynayamaması.. İleride tek forvetle kalması.. Alex’li düzende Sow’un etkisiz ve yalnız kalması.. Takımın en önemli silahı Alex’in topla buluştuğu anların sayısının az olması.. Bundan iki yıl öncesine kadar G.Saray için Alex gibi bir yıldıza sahip olmamak büyük dezavantajdı.. F.Bahçe, G.Saray’ın çok ötesine geçmişti.. Ama Terim sonrası büyük bir açmazda kaldı Fenerbahçe.. Alex’in yerine bir dünya yıldızı monte etmekte çok geç kalındı.. Alınan oyuncular sonuç olarak Alex’in üstünde performans sergilemeyince Kocaman, “kocaman” bir geri adım attı..

Yanlış anlamayın.. Alex’in oynamasına karşı değilim.. Ama o oynadığı sürece F.Bahçe’nin hızlı ve dikine çıkmakta çok sorunlar yaşayacağını anlattım 2 yıldır.. Kaptan dün 4 kez kaleye şut çekti.. Biri direkten döndü, ikisi savunmadan.. Yine de Gökhan ve Meireles’ten sonra takımının en iyisiydi.. Üst düzey bir maçın ardından yüksek tempolu bir maçı kazandıramadı..

Haberin Devamı

İki hücumcu olmuyor

Galatasaray Burak, Umut, Elmander, Sercan gibi hızlı ve dikine koşu yapan oyuncuları yan yana oynattıkça başarılı oluyor, Manchester’a kafa tutacak hale geliyor.. Fenerbahçe ise bir türlü rakip savunmanın karşısına iki hücumcu, arkalarına heykeli dikilen adam Alex’i koyamıyor.. Çünkü bu Kocaman için büyük risk.. Bu anlayışla çok kolay gol pozisyonu veriyor  Fenerbahçe, dünkü maçın sonlarında olduğu gibi.. Meireles’in dünkü oyunu mükemmeldi.. Transferini eleştirenleri utandıran müthiş bir oyun oynadı.. Gökhan da Olcan’ın ayaklarına yatarak yenilgiyi önlemesinin dışında, maçın kazanılması için çok çalıştı..

Trabzonspor bu kadar eksiğine ve moral olarak alt seviyede olmasına karşın çok iyi mücadele etti.. Evsahibi maç boyu 11 gol girişiminde bulunurken, Olcan tek başına 9 kez F.Bahçe kalesini yokladı.. Videoton maçı izlerini silme konusunda önemli bir adım oldu dünkü bir puan..

Yazarın Tüm Yazıları