Evlenince ya da çocuk olunca maaş artacak mı

BİRKAÇ gündür en çok merak edilen konulardan biri de bu...

2008’den itibaren, vergi iadesinin yerine getirilen, "asgari geçim indirimi" uygulaması başlayacak.

Bu uygulamada, bekar işçi ve memurlar evlendiğinde, evliler çocuk sahibi olduğunda ve çocuk sayısı arttıkça, gelirleri de artacak.

EVLENME VE DOĞUMLAR ARTACAK MI

Evlenenlerin ve çocuğu olanların, asgari geçim indirimi nedeniyle, gelirlerinin artacak olması, "Bekarlara evlenme müjdesi", evli olanlara da "Çocuk yapma müjdesi" olarak algılanıyor.

Vatandaşın konuya ilgisi artınca, bazı TV kanalları, olayın üzerine gittiler. Bizimle de telefonla canlı yayın bağlantısı yaparak sordular:

- Yeni sistem yürürlüğe girince, bekarlar evlendiğinde, evlilerin de çocuğu oldukça, ellerine geçen para artacakmış. Doğru mu?

- Evet doğru...

- O zaman evlilikler ve doğumlar artacak diyebiliriz değil mi?

- İsterseniz, parasal avantajları ne olacak onu açıklayalım. Kararı, izleyiciler versinler...

ÜCRET ARTIŞI NE KADAR?

- Evlenenler:
Ücret artışı, evlenen ücretlilerin tamamı için değil, "eşi çalışmayan" ücretliler için söz konusu. Eşi çalışan ücretlinin, bu anlamda bir avantajı yok.

Eşi çalışmayan ücretlilere, 2008 yılındaki brüt asgari ücretin yüzde 10’u kadar "asgari geçim indirimi" uygulanacak. Bundan kaynaklanan artışın tutarı da yaklaşık olarak, ayda 9 YTL, günde ise 30 Yeni Kuruş!..

- Çocuklar: İlk iki çocuk için, 2008 yılındaki brüt asgari ücretin yüzde 7,5’i, üçüncüden itibaren, yüzde 5’i oranında "asgari geçim indirimi" uygulanacak.

Bundan kaynaklanan parasal avantaj; ilk iki çocuk için, günde yaklaşık 22’şer Yeni Kuruş. Üçüncüden itibaren, her biri için günde 15 Yeni Kuruş, net ücret artışı olacak.

Özetlersek; evlenenlerde günde 30 Yeni Kuruş, çocuk sahibi olanlarda da 22 Yeni Kuruş, üçüncüden itibaren 15 Yeni Kuruş "net ücret artışı" olacak.

Bu para için evlenilir ya da çocuk sahibi olunur mu?

Artık ona da siz karar verin!..

Otobüse binen şişman için de fıçı vergisi

GEÇEN hafta, uçağa binen şişko yolculardan, belli kiloyu aşan bagajlarda olduğu gibi "fıçı vergisi" alınması yönünde, Avustralya’da bir çalışma yapıldığından söz etmiştik.

Okurlarımızdan Murat Gökhan’ın ilave bir önerisi var; "Fıçı vergisinin ülkemizde, özellikle İstanbul’da tüm toplu taşıma araçlarında uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Aşırı derecede şişman olanlar, toplu taşıma araçlarında diğer yolcuları rahatsız ediyorlar. Bu tür bir özgürlükleri olmamalı.

O nedenle, toplu taşıma araçlarında, bir anlamda
’fıçı vergisi’ olabilecek çifte bilet uygulamasının, buna bir çözüm getireceğine inanıyorum. ’Fıçı vergisi’ lütfen toplu taşıma araçlarına binen, aşırı kilolu yolculara da uygulansın."

Uçaklardan sonra toplu taşıma araçlarına da "fıçı vergisi" derken, aşırı kilolu olmanın maliyeti giderek artacağa benziyor...

Dünyanın en mutlu erkeği kimdir

Dünyanın en mutlu erkeği;

Japon karısı,

Amerikalı maaşı,

İngiliz evi,

Çinli aşçısı ve

Fransız metresi olan erkektir.

(Teşekkürler Dr.Can İmdat ENGİN)

Ya dünyanın en mutsuz erkeği kimdir?

Çinli maaşı,

Amerikalı karısı,

Japon evi,

İngiliz aşçısı olan kişiymiş.

"Zaten o parayla da Fransız metres tutulmaz."

Kadın ve erkek

Kadın olmak zor iştir. Çünkü, her kadın erkek denilen yaratıkla uğraşmak zorundadır.

J. Conrad

Erkeklerin düştüğü biricik hata, evli olduklarını unutmalarıdır.

Lady Effingham

Bir kadın, iyi bir koca yaratabilmek için dáhi olmalıdır.

Balzac

Adam ve karısı

ADAM pazar sabahı uyanmış ki karısı yatağın başucunda dikiliyor. Üzerinde içini gösteren tül bir gecelik... Pembe bir baby doll ve dantelli bir tanga!.. Elinde kırmızı kadifeden bir ip... Fısıldamış kadın, en seksi yatak odası sesiyle "Beni bağla, ne istersen yap erkeğim!"

Adam bağlamış kadını... Ve... Balığa gitmiş!..

Bunu ona asla yapmayın!

Patronunuz Yay ise;
Yanlışlıkla onunla rekabete girmeye kalkmayın. Harcar sizi. Çözümsüzlük yaratmayın. Sinirine dokunmayın. Hoş bunun için yapılacak pek bir şey yok. Açıkçası, insan ilişkilerinde son derece başarılı yaylar, zaman zaman bir kişiye takarlar.

Karınız Yay ise; Asla özgürlüğünü kısıtlamayın. Seyahatlerine ve lüzumsuz harcamalarına karışmayın. En kötüsü sıkıcı olmayın, anında terk edilirsiniz.

Kocanız Yay ise; Asla özgürlüğünü kısıtlamayın. Flört etmeyi bırakmayın. Aman sıkıcı olmayın, yoksa sizden daha eğlenceli birilerini bulacaktır.

Saat

SAATLERİN geri alınacağını duyan Dursun, evdeki tüm saatleri toplayıp, "Bunları geri al" diye saatçiye götürmüş.

Saatçi Temel, uyanık bir gülümsemeyle Dursun’a;

"Yemezler, bir saat geri alınacak. Sadece bir tanesini geri alırım" demiş.

(Teşekkürler Engin EREM)

Selam

ÖĞRENCİNİN biri Mısır’da üniversite okuyormuş. Yazılılar bittikten sonra sömestr tatili olmuş. Arkadaşı Ali’ye; "Ben memleketime gidiyorum sen bana notlarımı iletirsin. Eğer bir zayıfım varsa Ali’nin selamı var, iki zayıfım varsa Muhammed’in selamı var, üç zayıfım varsa Muhammed Emin’in selamı var dersin" demiş.

Arkadaşı notlara baktıktan sonra evini aramış, babası çıkmış telefona... "Ali orada mı?" diye sormuş. Babası "Yok" demiş. O da notu bırakmış;

- Ali geldiğinde söyleyin, ümmeti Muhammed’in selamı var!..

Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Michelangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’ın beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki herkes durup "Burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş" desin.

Martin Luther King
Yazarın Tüm Yazıları