Evinizin ısısını yükseltin

Ev hayatı kış mevsimine girdi. Bolca beyaz, kalın tekstil ve nostaljik detaylarla ısıyı yükseltmeniz, yaşam alanlarınızda soğukla inatlaşan davetkâr bir ruh hali yaratacaktır.

Haberin Devamı

Toplanma noktası

Ãœzerinde yayılabileceÄŸiniz rahat bir kanepe, şömine ve orman hayatını hatırlatan imgeler, sıcak bir kış evinin deÄŸiÅŸmez üçlüsü. Kanepelerdeki yastık sayısını arttırmak ve kuÅŸ, rengeyiÄŸi, yaprak gibi desenlere ağırlık vermek, sizi masalsı bir yolculuÄŸa çıkarır.Â

Yakıcı renk paleti

İçinde baharat renklerinin bulunduğu yakıcı tonlar, samimi bir mekânın önemli anahtarlarındandır. Keyif köşenizdeki zamanı uzatmaya kararlıysanız, kiremit rengi, safran sarısı, turuncu ve türevlerinin ateşinden faydalanmak doğru olacaktır.

Kış ışığı

Kış aylarının ışığı loş ve sislidir; bu atmosferin sevenleri de çoktur. Tamamlamak için mum ışığı, fenerler ve kristal, cam gibi yansıtıcı yüzeylerden yararlanabilirsiniz. Yoğun ahşap dokusu ve peluş throw’lar da görsel ısıyı yükseltecektir.

Haberin Devamı

Biraz organizasyon

Evde kaldığınız günlerden birini karışık köşeleri düzenlemek için ayırmaya ne dersiniz? Önceliği kitaplığınıza vermenizi öneririm. Uzun gecelerde yanınızda olacak bu kadim dostlarınızı kategorize edip dergilerinizi ayıklarsanız rahat edersiniz.

Işık oyunları

Hava soğudukça mutfakta geçirdiğiniz zaman artıyorsa bu alanda biraz kendin-yap fikirleri uygulamak eğlenceli olabilir. Eski cam kavanozlardan yapacağınız aydınlatmalar, duvara yapıştıracağınız eski porselen fincanlarla yaratacağınız bir saat...

Örgü sezonu

Örgülü dokumalar çok popüler; fildişi ve krem tonlarında olanları hem yatak tekstili hem de TV köşesinde throw olarak kullanırsanız kuzeyli ama sıcak bir etki elde edersiniz. Kendi ördüğünüz abajur şapkası da fark yaratacaktır.

Nostaljik temalar

Mevsimin ana eğilimlerinden biri de danteller, gümüş takımlar, sedefli yüzeylerle romantik takılmak. Bu atmosfere rüstik ahşap mobilyaları ve uçuşan tülleri de ekleyebilirsiniz. Pikap, dikiş makinesi, daktilo gibi ikinci el eşyalar da temanın detaylarından.

Aile fotoğrafları

Evde sanat gerekli ve kişiseldir. Hangi şekilde yer alacağını planlamaksa tamamen zevkinizle ilgili. Fotoğraf sanatının mükemmel dekorlar yaratacağını hatırlamakta fayda var. Aile fotoğraflarının büyük baskıları her odaya samimi bir hava katar.

Yazarın Tüm Yazıları