Eve bir köpek almak istiyorum ama...

Ben 15 yaşında bir genç kızım, ne kadar büyük bir hayvansever olduğunuzu biliyorum. Bu yüzden size yazıyorum. Çünkü ben uzun süredir annemi eve bir köpek almak için razı etmeye çalışıyorum.

Annem eğitimli bir insan olmasına rağmen eve köpek almama karşı çıkıyor. Dediğine göre köpekten bana bulaşabilecek hastalıklar varmış. Oysa annemle babam çalışıyorlar ve ben evde büyük bir yalnızlık çekiyorum. Yanımdan ayrılmayacak gerçek sadık bir dost istiyorum. Köpekleri de çok seviyorum ama annemi bir türlü ikna edemiyorum. Ne yapmalıyım?

Rumuz: Köpek Dostu



CANIM
kızım, özellikle böyle annen gibi eğitimli, kültürlü insanların bu davranışına akıl erdirmek mümkün değil. Belki biliyorsundur, benim de 11 yaşında Kuki adında bir köpeğim var. O benim can yoldaşım, en yakın dostum. Hürriyet gazetesinde köpeklerle ilgili çok güzel yazılar çıkıyor. Bir köpeğin dostluğuyla büyüyen çocukların hem sevgiyi, hem de sorumluluk duygusunu çok çabuk öğrendikleri vurgulanıyor. Sağlık danışmanımız, sevgili Dr.Gündüz Tezmen'in de uzun yıllar boyunca sevgiyle beklediği bir köpeği vardı. Yeni kaybetti. Çok büyük acılar yaşadılar. Tıpkı sevgili yazarımız Bekir Coşkun gibi... Her hafta Pako'nun sayfasında köpeklerle ilgili ne kadar çok bilgi edinebiliyoruz. Okumuyor musun yoksa? Doktor Gündüz Bey de bir tıp adamı olarak sütununda sık sık bu konularda çok güzel bilgiler verdi. Yanlış bilgilendirilmiş olanlara cevaplar getirdi. Tüm uygar ülkelerde, hemen hemen her evde bir köpek beslenir ve bu köpekler çocuklarla büyür. Hele artık bugün tıp bu kadar ilerlemişken, köpeklerden insanlara bulaşmasından korkulan iki ciddi hastalığı da aşı bulunmuşken hálá neden böyle düşünenler var? Yılda bir köpeğe uygulanan kuduz aşısı sayesinde kuduz tehdidi ortadan kalktı. Yine ona 3 ayda bir ağızdan verilen bir hapla da halk tarafından ‘‘kıl kurdu’’ diye bilinen tenya kurdu da önleniyor. Anneni bu konuda rahatlatabilirsen, hemen bir köpek edin. Ve sana ne büyük bir mutluluk verecek, sana nasıl sevgiler yaşatacak göreceksin. Eğer bir köpek edinmeyi gerçekten istiyorsan, sana İstanbul'da, Fatih Belediyesi mükemmel bir şekilde yaptırılan Yedikule Hayvan Barınağı'nın telefonunu vereyim. Oradaki köpeklere inanılmaz bir sevgi ve özenle bakan Sn. Mimar Meral Hanım'ı ara sana yol gösterecektir. Telefonu: 0.212 633 58 57
Yazarın Tüm Yazıları