Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evde stil avı

2007’de yaşama mekánlarımızı nasıl giydireceğiz?

Dekorasyonda trendler modadaki kadar hızlı değişmese de şimdiden belirgin olan bazı ana eğilimler var. Yeni stillere baktığımızda, üç anahtar formül görüyoruz: Geçmişten ilham almak, karıştırmak ve eğlenmek! İşte her eve çok renkli, çok formlu ve çok işlevli seçenekler sunan bugünün stilleri.

Maksimalist ve özgür

XX. yüzyılın son yılında ortalığı kasıp kavuran minimalist tarzın düzenli, sade ve yoksun çizgisinde kendini ifade etmekte zorlanan moda ve mekan tasarımcıları, herhangi bir kural, renk dengesi ya da malzeme uyumu gözetmeden özgürce ve özgünce birleştirmeyi esas alan maksimalist bakış açısını çok sevdiler. Cesur ve kaşif ruhlara hitap eden bu akım, sıradan ve bilinmiş kalıpların ötesinde, karışımdan ve hatta karmaşadan yana bir tavır sergiliyor. Adresleriniz: Shakar Sherbet, Missoni Home, Bretz, Lobi.

Beyaz elegans

Kent kirliliğinden ve çatışmadan kaçışın en önemi sığınağı beyaz, bu yıl da etkisini hissettiriyor. Ancak aklınıza gelen beyaz laboratuar hayalini hemen silin, çünkü bu beyaz çok romantik, doğal ve sıcak. Zarif çizgiler, yumuşak tekstürler, patine ahşap dokular tam anlamıyla elegan bir görüntü yaratıyor. Fildişinden buz beyazına, inci beyazından gümüşi beyaza kadar çok farklı tonları bir arada kullanabilirsiniz. Beyazı öne çıkarmak istediğiniz bir dekorasyonda, onun en sıkı dostları olan kristal, ayna, porselen ve metalleri de unutmayın.

Adresleriniz: Becara, Nord&Sud, Roche Bobois, Riviera Maison.

Tasarım-sanat buluşması

Hep bir adım ötesini yaşamak isteyen, yenilikçi, teknoloji tutkunu işlevsel yüreklerin vazgeçemediği modern tasarımlar, şimdilerde eski ya da yeni sanat objeleriyle harmanlanarak kullanılıyor mekanlarda. Dünyaca ünlü tasarımcıların imzalarını taşıyan bu zamansız formlar, kimi zaman orijinal halleriyle, kimi zaman da sınırlı sayıda yapılan yeniden üretimleriyle giriyor kent evlerine. Koyu renkler ve özellikle siyah, kıvrımlı çizgiler, ham dokular, dev boyutlar ve işlenmemiş malzemeler yoğunlukla kullanılırken, bu yoğun vbronz heykeller, tablolar, antika parçalar ve seramik objelerle yumuşatılıyor.

Yaşama ve çalışma mekanlarını en fonksiyonel seviyede kullanıma açarak tüketilen zamanı minimuma indirgeyen çevreye duyarlı tasarımlar da daha fazla rağbet görecek gibi gözüküyor.

Adresleriniz: Mozaik, Derin, Koleksiyon, Haaz Gallery, Autoban, Accenturc.
Yazarın Tüm Yazıları