Eşim ‘barışalım’ diyor, ailem başkasıyla evlenmemi istiyor

Merhaba Güzin Abla, zor durumdayım, bana yardımcı olursan çok mutlu olacağım...

Yıllar önce birini sevdim, ilişkimiz beş yıl sürdü ama ailem onunla evlenmeme karşıydı. Yaşım daha çok küçüktü, her şeyi tam olarak göremiyordum, zamanla onun bana göre biri olmadığını anladım. Ayrıldık...
Daha sonra biriyle tanıştım, kısa bir süre sonra evlilik kararı aldık. Ama ailem onu da istemedi. Bu defa onları ikna etmeyi başardım ve evlendik.
Tabii ki başlarda her şey çok güzeldi, her evlilikte olduğu gibi. Ancak zamanla sorumsuzlukları aldı başını gitti. Her ne kadar ona destek olmaya çalışsam da düzelmedi. Evi ihmal etti, dışarıda gezer oldu, beni aldattı.
İki yıllık evliliğin ardından ailemin evine döndüm. ıki yıldır buradayım. Boşanma kararı almıştım, o da ayrılmak istiyordu ama henüz boşanmadık.
Bu arada, ailemin evine döndükten sonra eski sevgilim bana ulaştı ve tek gecelik birlikteliğimiz oldu. Aslında bundan çok pişmanım, “Keşke telefonunu hiç açmasaydım” diyorum. Onunla bir daha görüşmek istemedim ama o hâlâ aramaya devam ediyor.
Öte yandan arkadaşlarım beni biriyle tanıştırdı. Onun da başından bir evlilik geçmiş, anlaşamamışlar ve ayrılmışlar. Altı ay kadar görüştük. Hiç kimseden elektrik alamıyordum ama o farklıydı. Onu sevmeye başlamıştım. Fakat o yakınlık göstermedi bana. ınkar etse de, sanki eski eşini özlüyor gibiydi. Sonuçta ondan da ayrıldım...
Kendimi çok kötü hissetmeye başlamışken, biri daha çıktı karşıma. Sadece bir kere aynı arkadaş ortamında bulunduk. Ama ben artık yalnız kalmak istiyordum, bu nedenle onunla da olamadım.
Derken eşim yeniden ortaya çıktı ve barışmak istediğini söyledi. Olumlu düşünmeye başlamışken, kendimi daha fazla çıkmaza sokmak istemedim ve onu reddettim.
Bu sırada ailem, daha önce görüştüğüm o evlenip ayrılmış kişinin ailesine haber göndermiş, “Sizin oğlunuz da evlenip ayrılmış, bizim kız da. Gelin bunları bir araya getirelim” demişler. Kendimi çok kötü hissettim. Çünkü onun bundan haberi yokmuş.
Ona bir mesaj attım, “Seninle görüşmek istiyorum” dedim. Ama hâlâ bir cevap alamadım. Üstelik onunla, eskiden çıktığım çocuk birbirlerini tanıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Acele cevabını bekliyorum, her şey için çok geç olmadan...
Rumuz: Mavi dalga

Kızım inan kafam karıştı. Dağıldım... Bu ne telaş böyle? Nedir seni sürekli bir erkekten ötekine sürükleyen bu dürtü?
Daha boşanmadan eski sevgilin geliyor, onunla birlikte oluyorsun. Yeni bir ilişkiye başlarken, diğeri çıkıyor karşına. O arada eski kocan barışmak istiyor. Derken bir diğeri sana yaklaşmak istiyor...
Aman kızım, bu nasıl bir yaşam böyle? Başı döner insanın! Bu genç yaşta yaşadıkların seni yıpratmaz mı? Neden illa birileriyle beraber olmak istiyorsun?
Bir dur, bir dinlen Allah aşkına... Önünde daha uzun yıllar var, elbette beklediğin gibi biri çıkar karşına. Evlenirsin de... Ama evlenmezsen de kıyamet kopmaz ya! Hem daha boşanmamışsın bile... Ailen de seni bir an önce biriyle baş göz etmek istiyor. Nedeni senin bu sabırsızlığın mı acaba?

Hayat hep bana oyun oynamak zorunda mı?

Güzin Abla, yazılarınızı büyük zevkle okuyor ve kendime dersler çıkarmaya çalışıyorum. ıyi ki varsınız...
Ben 24 yaşında, kendi hataları yüzünden mutsuz olmuş bir genç kızım.
Liseden hemen sonra başka şehirdeki bir üniversiteyi kazandım. Ama ailemden uzakta olmanın rahatlığıyla, derslerim kötü gitmeye başladı.
Atılmak üzereyken, okulu bıraktım. Aileme de yalan söyledim. ılk zamanlarda farkına varamadım ama yaşım ilerledikçe akranlarımın iyi üniversitelerde okuduğunu gördüm ve üniversiteden ayrılmış olmam beni mutsuz etmeye başladı.
Aslında söylediğim yalanla ailemi değil, kendimi kandırmıştım. Daha sonra çıkan afla okulumu bitirdim ama hâlâ bir işe giremedim. şu an ben de arkadaşlarım gibi çok iyi yerlerde olabilirdim.
Bu arada karşıma bir genç çıktı. Birlikteliğimiz beş yıl sürdü ama onun da hatalarına, sorumsuzluğuna dayanamadım ve sonunda ilişkimiz bitti. Onu o kadar çok seviyordum ki, toparlanmam çok zor oldu. Ardından başka biriyle tanıştım, o da evli çıktı...
Hayatımı söylediğim yalan mahvetti. Ondan sonra da her şey çok kötü gitti. Neden ben mutlu olamıyorum Güzin Abla? Hayat hep bana oyun oynamak zorunda mı?
Şu an bir işe girebilmek için elimde her imkan var, iyi bir okul mezunuyum, iyi derecede ıngilizcem var ama başvurduğum her iş sanki kuruyor. Lütfen bana bir yol göster, çok mutsuzum...
Rumuz: Deniz Derya

İlk gençlik yıllarının deli doluluğuyla bazı hatalar yapmışsın elbette. Ama bu birçok gencin başına gelebilir. Yaşın ilerledikçe akıllanmışsın, hayatını toparlamışsın kızım. Kendine haksızlık etme...
İş bulamamak bugün binlerce gencin sorunu. Binlerce üniversite mezunu gencimiz, işsiz güçsüz, senin gibi mutsuz bir şekilde ortalıkta dolaşıyor.
Yaşadığın beş yıllık beraberliğin kötü bir şekilde sona ermesi de yine buna bağlı olabilir. Yeterli kazanç sağlayamamak, parasızlık, işsizlik bugün gençlerin evlilikten kaçmalarına yol açmıyor mu?
Karşına iki kişi çıktı ve ikisi de olumsuz sonuçlandı diye neden hemen hayata küsüyorsun? Bütün bunları niye bir çocukça yalana bağlıyorsun?
Umudunu asla kaybetmemelisin. Daha 24 yaşındasın, donanımlı bir genç kızsın. Dur bakalım, henüz her şeyin başındasın. Yaşama sıkı sıkıya tutun, beklediğin güzel günlerin çok yakında geleceğine eminim...
Yazarın Tüm Yazıları