Ergenekon’un yıldız haritası (2)

Yeni Harman dergisinin bu ayki sayısında yaptığımız, beni oldukça terleten uzun röportajdan alıntılara bugün de devam edeceğim.

 Operasyon tarihine baktığınızda İkizler burcuna denk geliyor. Yıldızlar bu anlamda size neler söylüyor?

- O dönemde Türkiye’nin haritasına baktığımızda gökyüzü, ülkemizin gündemine oturacak gizli düşmanlar, gizli örgütler ve arka planda yürüyen ya da yürütülen olası işlerle ilgili işaretler veriyordu. Ergenekon işte tam böyle bir dönemde ortaya çıktı. Operasyon tarihinin İkizler burcuna denk geliyor olması, operasyonun marketingi ve hakkında yapılan her tür spekülasyona rağmen etkili alğılandığını düşünüyorum. İkizler burcunun en önemli özelliği, size Alaska’da buz sattırabilecek ya da Jüpiter’den ev aldırabilecek kapasiteye sahip olmasıdır malum. Ancak, sadece operasyonun meydana geldiği tarihe bakarak, size bazı yorumlar yapmam çok doğru değil, bunu da bilmelisiniz.

n İddiaya göre el bombaları, söz konusu eve 28 Eylül 1971 doğumlu Oktay Yıldırım tarafından getirilmiş. Yıldırım terazi burcundan ve çok enteresan: Çünkü sanıklar arasında neredeyse tek Terazi o. Dengeli olarak bilinen bir burcun, böyle bir dengeyi bozması sizce çok ironik değil mi?

- İddianameyi ben de okudum. Ancak, esas adamlar hariç, örgüt olduğu söylenilen Ergenekon üyelerinin doğum tarihlerinin geneline baktığınızda ağırlığın Terazi ve Akrep burçlarından oluştuğunu görüyorsunuz. Tek Terazi, Yıldırım demek doğru değil bu durumda. Ancak, genel olarak yorum yapmak gerekirse, bu tür gizli işlerle uğraşan bir Terazi’nin dengesinden bahsetmek mümkün dahi olamaz. Huzur ve estetik tabanlı olan bu burç insanlarının, huzurun bozulduğu durumlarda kimyalarının nasıl bozulduğuna inanamazsınız. Ancak, Akrep, Boğa veya Aslan gibi güçlü kararlı ve inisiyatif kullanmakta tereddüt etmeyen kişilerle yola çıktıklarında, deha yönlerini göstermeleri çok kolaylaşır ve hata yapmaları zorlaşır.

’Bir numara’nın burcu ne

n Bu bilgiler ışığında bir numaranın burcu ne olabilir hanımefendi? Firar etmek, kaçmak, gizlenmek hangi burcun özellikleri?

- Mahkeme sonuçlanmadan birşey söylemek zor. Bir de bunların görünmeyen bir liderleri vardır ve burcu da şu olabilir demek istemiyorum. Diyelim ki var, defolu insanları bir burç başlığı altında toplamak burcun diğer mensuplarına haksızlık olmaz mı?
Yazarın Tüm Yazıları